Scandal la Liceul Teoretic Al.I.Cuza din Alexandria: directorul F.Stănoiu a repartizat elevii de clasa a IX-a după pile şi relaţii, nu după nota de la admitere. Alo, ISJ Teleorman, e timpul să interveniti!

18 Septembrie 2014, 00:16 | 6140 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Liceul Teoretic Al. I. Cuza din Alexandria.

Abia a debutat  noul an şcolar că scandalurile şi neregulile se ţin lanţ. După ce s-a intamplat la Liceul Marin Preda din Turnuu-Măgurele, a veni rândul Alexandriei. Mai porecis la unul dintre liceele bune din acest oraş, ne referim la Liceul Teoretic Al.I.Cuza, s-au petrecut fapte care întrec puterea de înţelegere a unui simplu muritor. După cum am fost anunţaţi de un cititor, la amintitul liceu alexandrean, directorul Florin Viorel Stănoiu, profesor de fizică, a repartizat elevii de clasa a IX-a după bunul dumisale plac, fără a ţine cont de singurul criteriu obiectiv: nota de admitere. Dacă la alte licee ( Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat”, Colegiul Naţional „Al. D. Ghica”,Liceul Teoretic „Constantin Noica”) repartizarea elevilor de clasa a IX-a s-a făcut conform mediei, de la prima la ultima, ei bine, la Liceul AL.I Cuza nu s-a întâmplat aşa.

 Astfel, directorul F.Stănoiu a  aranjat clasele după interesul " pilelor sale", beizadelele cu medii mici ajungând în prima clasa la mate-info, iar cei cu medii mari sunt repartizaţi de dumnealui în ultimele clase, doar pentru că nu-i cheamă nu ştiu cum. Toate liceele din Alexandria au afişat listele cu clasele  a IX-a încă din vacanţă, la Liceul Al.I.Cuza, abia la ora 8, în ziua de 15 septembrie, au fost afişate, aceste liste fiind ştiute doar de director, nici măcar profesorii nu le cunoşteau. Beizadele cu medii de 6-7 au fost repartizate în prima clasă, în timp ce elevi cu medii de 8-9 au fost repartizaţi în ultimele clase.

Domnule Stănoiu, de ce elevii cu pile trebuie să înveţe neapărat dimineaţa la clasa bună, în timp ce elevii fără pile dar inteligenti sunt puşi să vină după-amiază la clase slabe? Credem că e nevoie să intevina Inspectoratul Scolar Judeţean Teleorman, care să verifice de ce directorul F.Stănoiu face repartizări după bunul său plac.  Elevii si profesorii de la liceul alexandrean cunosc faptul ca F.Stanoiu este un profesor care creeaza conflicte, fara un minim de bun simt. Sperăm ca ISJ Teleorman să schimbe modul arbitrar de repartizare şi clasele să fie formate după un singur criteriu, cel al mediilor obţinute la admitere.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
ana pe 01 Februarie 2015, 15:16
#6
conflicte
Stiti ceva mai lasati scoala deoparte eu zic sa va relaxati si sa nu mai puneti de seama la toate prostiile care se fac la scoli BA oameni buni. cheese
parinte pe 19 Septembrie 2014, 20:49
#5
INCONSTIENTA PARINTILOR
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL INVATAMINTULUI PREUNIVERSITAR- ART.14- ALIN.2 - INVATAMINTUL PRIMAR PRECUM SI CLASAELE TERMINALE DIN CICLUL GIMNAZIAL FUNCTIONEAZA DE REGULA IN PROGRAM DE DIMINEATA. NU ARE CARACTER OBLIGATORIU. CINE SI-A ADUS COPILUL LA "MARIN PREDA" STIA CUM SE INVATA.DOI ANI DIMINEATA IN CICLUL PRIMAR. DOI ANI DIMINEATA IN CICLUL GIMNAZIAL. CE VINA AU COPII DIN CLASELE A-VII-A? NU AU PARINTI CU FUNCTII (AVOCATI, MEDICI, ADMINISTRATORI DE FIRME,ETC ). CE SE VA INTIMPLA CIND ACEI COPII DE CLASA A-III-A VOR AJUNGE CLASAA-VII-A SI VOR INVATA DUPA-AMIAZA? DATI FOC SCOLII? SI NOI SUNTEM PARINTI!
Avocat pe 18 Septembrie 2014, 18:32
#4
Legea educației naționale
Legea educației naționale nr . 1 / 2011. - ART 29 ( 1 ) . Învățământul primar se organizează si funcționează, de regula, cu program de dimineața
UN GRUP DE PARINTI pe 18 Septembrie 2014, 16:33
#3
PLANGERE PENALA LA MARIN PREDA
UN GRUP DE PARINTI NE-AM REUNIT AZI SI AU LUAT LEGATURA CU UN AVOCAT CUNOSCUTDIN TURNU MAGURELE IN VEDEREA ACTIONARII IN INSTANTA A CONDUCERII SCOLII SI A CONSILIULUI DE ADMINSITRATIE PENTRU ABUZ IN SERVICIU

AM AJUNS LA CONCLUZIA CA NUMAI ASA PUTEM APARA DREPTURILE COPIILOR NOSTRI NU LA INSPECTORATUL SCOLAR
UN PARINTE pe 18 Septembrie 2014, 16:02
#2
LICEUL MARIN PREDA
CONDUCEREA LICEULUI A HOTARAT TOTUSI CA ELEVII CLASEI A 3-A SA INVETE DUPA AMIAZA CONTRAR LEGII

NU NE RAMANE DECAT SA MERGEM LA INSPCTORATUL SCOLAR TELEORMAN CU O PETITIE IN CARE SA ARATAM SITUATIA DE AICI

NU E POSIBIL CA CONDUCEREA LICEULUI SA FIE INTIMIDATA DE PRIMARUL ORASULUI D-L CUCLEA A CARUI FATA ESTE ELEVA LA ACEST LICEU IN CLASA A 7-A.

AU FOST FOARTE MULTE PRESIUNI ....

DECI ELEVII CLASELOR A 3-A DESI AU FOST LA CURSURI DE LA INCEPUTUL ANULUI S

COLAR DIMINEATA, VOR FI MUTATI IN ALTA CLASA DE CURS SI DUPA AMIAZA

Anonim pe 18 Septembrie 2014, 09:15
#1
Nemultumire
La fel s-a intamplat si la Colegiul National Unirea din Turnu Magurele
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.