Trai pe vătrai: se va intra la facultate şi fără bacalaureat. Guvernul îşi bate joc de învăţământ.

11 Septembrie 2014, 00:04 | 2665 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Liceul Sf. Haralambie va da acum sute de absolventi care vor merge la universitati.

O veste bombă a făcut incojurul României: se va intră la facultate şi fără bacalureat. Dacă mai erau lucruri bune în România, apoi examenul de bacalaureat era unul dintre ele.  Acum, după modificarea prin ordonanţă de urgenţă ( cât zbiera Dragnea că nu trebuie să guvernezi cu ordonanţe, acum tace mâlc) a legii învăţământului, s-au deschis porţile universităţilor şi pentru cei care nu au reuşit să treacă acest examen de bacalaureat, un examen destul de uşor faţă de cum era la începutul anilor 90.

 Începând din 9 septembrie, universităţile îi pot înscrie pentru acest an şcolar la cursuri şi pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolvenţi de liceu fără bacalaureat, adică actul de care universităţile mai aveau nevoie pentru a începe înscrierile. Unele universităţi private au anunţat deja că, dacă un cursant ia bacalaureatul după primul an de colegiu, îl trec direct în anul II de Facultate. Amintim că Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanţa de urgenţă care a măcelărit legea educaţiei. Metodologia prevede că aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani, "în funcţie de complexitatea calificării şi de numărul de credite dobândite".
       Ministerul nu precizează care este nivelul de calificare pe care îl primesc absolvenţii acestor colegii, fără diplomă de Bacalaureat. “Calificările profesionale sau ocupaţiile corespunzătoare nivelului de calificare sunt conforme celor menţionate în Registrul Naţional al Calificărilor - RNC, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Până la aprobarea RNC, se utilizează nomenclatoarele calificărilor profesionale pentru care se asigura pregătirea prin învăţământul preuniversitar”, se arată în ordin.

  În Turnu-Măgurele sunt 4 licee, însă două dintre ele, CT D.Praporgescu şi Liceul Tehn. Sf. Haralambie, au rezultate catastrofale la bacalaureat. Prin aceasta ordonanţă, şi cele câteva sute de elevi care nu au reuşit la examenul de bacalureat, pot merge liniştiţi la o facultate. Pentru câteva sute de mii de voturi, guvernul plagiatorului Ponta dă o lovitură cruntă sistemului de învăţământ. Să sperăm că legea va rămâne aşa şi nu va veni vreo completare de genul: la universităţi pot merge şi cei care nu au terminat liceul, pentru ca absolvirea facultăţii să se facă la o vârstă cât mai mică.  Mulţumim guvernului şi aşteptăm acum cele două noi diplome: analfabet cu facultate şi analfabet cu master. Analfabet cu doctorat avem.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
POPA HOTUL pe 14 Septembrie 2014, 12:11
#7
E VREMEA PROSTILOR !
Dar,nu ar fi mai bine sa se intre la facultate fara nicio scoala si fara niciun examen,asa ca sa intre toti PSD-isti si simpatizantii lor ? Sau sa dea Dragnea o ordonanta de urgenta prin care orice agitator sau simpatizant al PSD sa obtina o diploma de studii superioare,cu specializare la alegere si in functie de cat de mult a lins si a votat.
Robin Hududau. pe 13 Septembrie 2014, 18:22
#6
Taina de pomana.
Pai ce,Ion Ionda, consilierul primarului pe problemele romilor, n-a intrat la facultate fara sa fi absolvit vreo scoala?. A doua chestie: si daca a luat bacalaureatul si este analfabet, nu-i tot aia??
un taranus pe 11 Septembrie 2014, 21:01
#5
cu capul pe umeri
Asta ne mai lipsea, sa facem si facultati fara bacalaureat. Pe cine ajuta guvernul sau sunt pusi sa-i jupoaie pe parinti pentru a-si vedea odraslele cu facultati? Oricum societatea si viitorul suna a "gol"Cine sa-l mai umple cu oameni competenti care sa preia fraiele acestei natii ajunsa de rasul c*rcilor. Am zis, nu am dat cu parul.
franchestain pe 11 Septembrie 2014, 15:46
#4
Turnean-teai întepat ca fraeru frate
daca punea apostrofu or litera aia (l) nu mai era analfabet frate.Pricepi putin pe unde bat cînpi?Si nu te mai uita cum scrie lumea ci cauta san telegi ce scrie lumea daca capu tau înca se mai învîrte.Amin!
Turnean pe 11 Septembrie 2014, 10:46
#3
Analfabetule !
Pune apostrof daca lipseste o litera ("l").

Buna alaturarea Liceului Agricol cu Bacalaureatul !Le-au luat bacalaureatul sase insi, trei de anul asta si trei batrani !
@facultate pe 11 Septembrie 2014, 09:25
#2
degeaba
Stati voi linistiti ca nu se imbulzesc sa se inscrie. Ca sa faca o facultate, trebuiesc ceva banisori din buzunarele parintilor. Or sa se duca cei cu bani si dor de haimanalac nu de carte. Daca era ceva de capul odraslei lua bacul, nu astepta pomana asta.
analfabetu din Turnu pe 11 Septembrie 2014, 00:56
#1
facultate de 2 bani
Salvarea neamului românesc vine de la dl. Ponta şi dna Andronescu. Numai ei şi partidul lor se gândesc la oamenii care muncesc nu gândesc. Numai ei ne pot salva după 10 ani de dictatură sclavagistă, de nazism, de tiran şi de clica lui care au distrus ţară şi au umplut-o de microfoane şi de camere de luat vederi. Un popor speriat şi hărţuit va reveni cu voioşie pe băncile facultăţilor. Diplome pentru toţi analfabeţii, amnistie generală, gratieri fără număr, numai astfel putem aduce liniştea în casele noastre. Dreptate până la capăt ! Votaţi PSD oriunde găsiţi o ştampila nesupravegheată.
\n
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.