Liviu Dragnea, baronul teleormănean: drumul de la Bulă la Lukaşenko.

11 Septembrie 2014, 00:03 | 1427 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea rupe legea, nu numai pisica.

Ordonanţa asta cu dreptul primarului de a alege traseismul arată şi altceva decât gâlceavă politică:in primul rând, e un barometru al puterii baronilor pesedisti. La fel ca în majoritatea partidelor, oricât s-ar screme unii lideri naţionali să pară europeni, în teritoriu tot trocul medieval e la putere. Şi dacă nu mă crezi, încearcă să-ţi aduci aminte de vreun director – de şcoală, de spital, de pomi fructiferi, na – care să nu fi fost numit politic. Or, chestiunea a evoluat: baronilor nu le mai ajung pâinea şi cuţitul deconcentratelor, acum vor la guvernare. Şi asta nu pentru politici publice, ci pentru dosarele pe care le au la DNA-ul central: cred că Duicu de Mehedinţi înţelege mai bine.

În al doilea rând, e de chibzuit la comunicatul Ambasadei SUA. În mod curent, oficialii europeni dispun(eau) de pârghii şi ai noştri aleşi, mârâind, acceptau că nu pot să iasă din contextul unor valori euro-atlantice.Însă în momentul de faţă nici măcar poziţia Statelor Unite nu mai e luată în considerare – miza alegerilor din toamnă e extremă: ea ţine şi de libertatea personală a unora, dar şi de oportunităţile uriaşe de îmbogăţire – o să auzim despre modelul ăsta rusesc.

Faptul că Liviu Dragnea a ţinut conferinţa de presă spune încă ceva: ori că Victor Ponta vrea să se “protejeze” vizavi de şmecheria cu traseismul, (după ce tot de la Ponta aflam în 10 iunie 2013: “Vom vota împotriva traseismului în noua Constituţie”), ori că premierul e sufocat chiar de teritoriul pe care nu-l mai poate controla – şi semnalul l-a dat Radu Mazăre de la Constanţa.

De aici, un alt semnal: că Liviu Dragnea a preluat masa de manevră – cu care îi poate pune la punct atât pe Ponta la o adică, cât şi pe cei de la Ambasada SUA. Dragnea nu are nicio obligaţie faţă de oficialii euro-atlantici, e cunoscut ca alunecos, nu e deci şocant să-l vezi pe baronul de Teleorman dezbrăcat de scrupule.Însă: dacă baronetul a avut curajul să ducă o ordonanţă de urgenţă mai presus de o lege organică, imaginaţi-vă ce va fi la vot. Va fi pe viaţă şi pe moarte, nu o să-i intereseze niciun context intern sau extern, n-o să conteze că la câteva sute de kilometri bubuie tancurile sau că suntem în recesiunea cea mai adâncă din Uniune. Nu cred că şoferii de autocare vor sta ascunşi în tufişuri, ba mă gândesc şi la săracii gropari care vor mâna morţii către secţia de votare.

Nici pe timpul lui Năstase n-a fost aşa: existau presiuni, se făceau măgării, ţi se părea uneori că se gată ţara – dar nu eram în halul ăsta. Nici pe vremea lui Văcăroiu, Ciorbea, Boc – cine vrei tu. Diferenţa e esenţială, aproape istorică:
ceea ce înainte era grupare penală astăzi devine program de guvernare,
ce era înainte Bulă, azi e Lukaşenko:
şi baronii toleraţi azi prin teritorii, mâine-or spune că de fapt România e cea tolerată pe moşia lor.

sursa:voceatransilvaniei

 

 
Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.