Ionuţ Târnăcop, fotbalistul născut la Tr. Măgurele, şi-a găsit echipă: a semnat cu CS U Craiova. Culisele plecării de la "U" Cluj.

09 Septembrie 2014, 00:05 | 3018 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Ionut Tarnacop alături de impresarul Ana Maria Prodan şi de managerul general al CS U Craiova, Felix Grigore.

Ionuţ Târnăcop (27 de ani) şi-a găsit echipă după ce a plecat cu probleme de la "U" Cluj. Maxima Sport a anunţat că mijlocaşul a semnat cu CS U Craiova. Iată-l alături de impresarul Ana Maria Prodan şi de managerul general, Felix Grigore.
    Ne bucuram ca cel mai bun produs al fotbalului turnean din ultimul deceniu a ajuns tot la o echipa de liga I, chiar daca CS Univ. Craiova e momentan pe ultimul loc. De ce a plecat Ionut Tarnacop de la Universitatea Cluj? E o istorie mai ampla pe care o prezentam in randurile urmatoare.
    Ionuţ Târnăcop a plecat subit de la Universitatea după meciul cu FC Braşov, deşi acceptase prelungirea contractului pentru încă doi ani. În spatele anunţului sec de muţumire de pe site-ul oficial se ascunde însă o imensă frustrare. Inclusiv antrenorul Mihai Teja a fost luat prin surprindere de decizia jucătorului, care a fost unul dintre oamenii săi de bază în sezonul trecut. Tehnicianul a încercat o explicaţie la întâlnirea cu presa:"Îmi pare rău pentru Ionuţ, a fost şi este un jucător foarte important pentru noi. Probabil şi-a dorit să plece pentru a juca mai mult la altă echipă. Îl respect pentru că este un caracter puternic şi spune în faţă ce are de zis. Ne-am înţeles foarte bine". Este ciudat faptul că antrenorul nu a fost chestionat în legătură cu păstrarea unui jucător de bază, fiind informat doar după ce decizia a fost luată.
     Înainte de startul noului sezon, Vlad Munteanu l-a convins pe Ionuţ Târnăcop, în cadrul unei discuţii, să îşi prelungească contractul cu Universitatea pentru încă doi ani de zile, motivând că echipa are nevoie de continuitate şi că se bazează pe serviciile sale. Administratorul special i-a explicat faptul că societatea nu are BANI, asftfel că acţionarul Florian Walter a hotărât ca fiecare jucător să primească doar 30% din prima de la salavarea de la retrogradare. Acest lucru vine în contradicţie cu faptul că noii jucători transferaţi la Universitatea au primit prime de instalare la semnarea contractelor! Târnăcop a renunţat fără probleme la BANI, dar a aflat mai târziu că măsura nu i-a vizat pe toţi jucătorii.
     "Plecarea mea de la Universitatea n-a avut absolut nicio legătură cu planul fotbalistic, sportiv. Am avut o relaţie extraordinară cu domnul Teja în această perioadă. Mai mult, dânsul nici nu a ştiut că mi-am reziliat contractul cu U Cluj, aflând ultimul de acest lucru. Am venit cu inima deschisă la Cluj, am dat totul pentru club, însă n-am primit respect din partea unora. Referitor la prima de la salvarea de la retrogradare, mi s-a explicat că toată lumea va primi doar 30%, am acceptat această măsură. Pentru ca ulterior să aflu, după începerea pregătirii de vară, că nu toţi au primit aceiaşi bani. Dimpotrivă! Am avut o discuţie cu domnul Vlad Munteanu, i-am spus să mă aducă şi pe mine la acelaşi nivel, însă mi-a spus că nu are ce discuta cu mine şi, dacă nu sunt mulţumit, n-am decât să întrerup contractul. În aceste condiţii, am cerut rezilierea contractului". a explicat Târnăcop pentru StirideSport.ro. Jucătorul a plecat de la Cluj fără să primească ultimele două salarii. Jucătorii nu şi-au primit banii de două luni, întârziere confirmată şi de conducerea clubului.

Jucătorul de 27 de ani a ţinut să le transmită un mesaj suporterilor, de care s-a ataşat cel mai mult în periplul său la Cluj. "Aş vrea să le mulţumesc suporterilor minunaţi, care au fost aproape de echipă. Clujul are o galerie unică, ei au dovedit acest lucru şi cunosc cât de greu a fost să ne salvăm de la retrogradare. Lumea trebuie să ştie că n-am plecat din motive fotbalistice, nu sunt mercenar şi nici n-am atacat clubul prin memorii depuse", a fost mesajul fotbalistului turnean.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.