Ordonanţa Dragnea, o mostră de prostie. Toţi aleşii locali ce-şi schimbă partidul vor fi demişi.

09 Septembrie 2014, 00:04 | 1731 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Ponta si Dragnea degeaba cumpara primari.

Ordonanta privind migraţia aleşilor locali (ordonanţa Dragnea, aşa cum este denumită de presă) poate fi o capcană pentru unii dintre ei.Chiar dacă Dragnea a făcut tot ce a crezut el că e posibil pentru ca cei care îşi schimbă partidul să nu sufere vreo problemă, se pare că nu e aşa.Cunoaştem că au început migrarea la PSD a unor primari şi consilieri locali, însă e mai bine să gândească de câteva ori şi abia apoi să plece

. Să vedem ce spune textul ordonanţei lui Dragnea:“Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali … în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezenţei ordonanţe de urgenţă, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să îşi piardă calitatea dobândită în urmă alegerilor.” Bun, e clar ce se spune în această ordonanţă.

Să citim ce scrie în legea pe care ordonanţa Dragnea o abrogă pentru 45 de zile ( doar atat, după aceea legea intră din nou în vigoare):
“Art. 9. – (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
h1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei lista a fost ales;
Art. 15. (2) Calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri:
g1) pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei lista a fost ales”
Dacă, după cele 45 de zile, aceste prevederi intră în vigoare, toţii aleşii locali care au plecat la alte partide pot fi socotiţi demişi. De ce? Pentru că, aşa cum spune legea, ei nu mai sunt membri ai partidelor pe listele cărora au fost aleşi. Pe cale de consecinţă, şi-au pierdut calitatea de primar sau consilier. Se anunţă o mare debandadă. Încurcă-i, drace, cum ar spune cineva.

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
NOI pe 09 Septembrie 2014, 12:54
#3
Lui ILIE de la SCULATORIE
BAAAAA,RETARDULE,PSD A INGENUNCHIAT ROMANIA SI S-A P...T PE TOTI ROMANII SI TU,O TII GAIAMATU CAND CU BOC,CAND CU BASESCU.NU MAI INCERCA DEFIECARE DATA SA NE ARATI CAT ESTI DE LUMINAT SI CARE ESTE CALEA CEA DREAPTA,CA ESTI DEPARTE RAU.HAI,CA O SA VINA PONTA PRESEDINTE SI SA VEDEM ATUNCI CE ITI MAI SCLIPESTE MINTEA.
Ilie de la sculărie pe 09 Septembrie 2014, 07:18
#2
@Turnucustiri
Dar cînd generalul-izmană, Găbiță Oprea, șeful mafiei personale a lui Năstase a fost reevaluat, adică mai pe șleau, a dezertat din PSD și a trecut cu arme și bagaje în tabăra lui Boc s-a mai pus problema moralității ca acum? Ca să nu mai zic de legalitate. Sau primarii care au trecut la PD-L pînă în 2012? Gheorghe Ștefan zis și Pinalti este unul dintre exemple. N-a mai fost nici o problemă.
Filip Mircea . pe 09 Septembrie 2014, 06:32
#1
Sa fim drepti.
Problema grava nu este in ordonanta respectiva, ci in faptul CA UNII ALESI NU MAI SUNT DE ACORD CU PARTIDELE CARE I-AU PROPUS. DIVORTUL, INDIFERENT DE NATURA LUI, ESTE LEGAL. DIN CATE CUNOSC EU, NIMANUI NU I SE DA IN CAP SA TREACA LA ALT PARTID. DE CE NU AR TRECE SI DE LA P.S.D. LA P.N.L. SAU P.D.L.???DACA CINEVA A FOST ALES PE LISTELE U.S.L. CARE S-A DESFIINTAT, NU-I DREPT CA CEI ALESI SA OPTEZE PENTRU UNUL DIN //PARINTI//??. EU PERSONAL CONDAMN CLASA POLITICA COMPUSA DIN CURVE!!.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.