Consiliul Local Turnu-Măgurele a acceptat, în sfârşit, propunerea opoziţiei de a fi amendaţi cei care merg noaptea cu căruţele pe câmp, deşi nu au teren agricol în zonă.

01 Septembrie 2014, 00:11 | 2841 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Politistii turneni vor avea posibilitatea sa-i amendeze pe cei care merg noaptea cu carutele pe terenurile agricole care nu le apartin.

Scriam, încă de acum două luni, despre o propunere făcută în cadrul Consiliului Local Turnu-Măgurele, propunere care trebuia să devină Hotărâre a acestuia. Propunerea a aparţinut grupului consilierilor locali ai opoziţiei, care au considerat că e normal să fie ajutaţi ţăranii în lupta lor cu hoţii. Consilierul PDL Claudiu Crăcea a arătat că e nevoie de o HCL în privinţa celor care sunt prinşi noaptea cu căruţele sau alte mijloace de transport pe terenuri agricole cu care nu au nicio legătură. În sfârşit, după "lupte seculare", consilierii locali ai puterii au acceptat propunerea domnului Crăcea şi a fost adoptată o HCL în această privinţă. Hotărârea respectivă permite Poliţiei să legitimeze şi să verifice pe cei care sunt pe câmp după orele înserării. Dacă nu fac dovada că au teren agricol în zona în care sunt prinşi, respectivii trebuie să plătească o amendă de 1000 de lei. Evident că dacă sunt prinşi cu produse agricole furate vor fi trimisi în faţa justiţiei, însă e important să se stopeze "plimbările" cetăţenilor romi prin terenurile agricole ale ţăranilor.

Până acum, dacă cineva fura şi, la vederea poliţiştilor, reuşea să scape de produsele furate, nimeni nu-i putea face ceva. Cum se spune în popor, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Hotararea CL Turnu-Măgurele ajută enorm ţăranii, însă trebuie ca şi Poliţia Turnu să-şi  facă datoria. Sperăm ca furturile de pe terenurile agricole, care au devenit în ultimii doi ani o problemă uriaşă la nivelul oraşului Turnu-Măgurele, să scadă subtantial, pentru că e păcat de munca bieţilor oameni, care se trezesc cu recolta înjumătăţită de către indivizi deprinşi doar cu furtul.  Sperăm ca cei din CL Turnu-Măgurele să lase la uşă apartenenţa politică şi să adopte hotărâri în favoarea turnenilor.

 
Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Filip Mircea . pe 02 Septembrie 2014, 17:19
#4
O remarca.
Hotararea, ca sa aiba vreun efect, ar fi trebuit sa prevada confiscarea mijlocului de transport si a animalelor( unde este cazul). Amenda n-o vor plati pentruca nu figureaza cu venituri.
un cetatean pe 01 Septembrie 2014, 17:44
#3
POLITIA MINA CU HOTII
POLITIA DE FRONTIERA SI CEA NATIONALA MINA CU HOTI DE LEMNE IN FICARE ZI SE TAIE LEMNE DIN FRONTIERA SI SUNT VINDUTE IN MAGURELE CU 200 LEI SA NU TRAIASCA MAGRAONI shock shock
floridor pe 01 Septembrie 2014, 11:11
#2
la paza cimpului
Ba nebunule politia nu are benzina sa patruleze noaptea nici in oras, darmite pe cimp.Stii cite mii de hectare arabile are orasul,cam cite masini crezi ca ar fi necesare sa descoperi noaptea o caruta de ti**ni plecata la furat pe cimp.Si ca informare politia are pe timp de noapte o masina la patrulare,crezi ca poate face fata si in oras si pe cimp,daca da s-auzim de bine,daca nu fim sanatosi.
nebunusatului pe 01 Septembrie 2014, 04:01
#1
Alo politie...
Prinsoare ...pe cit ca politistii nu vor amenda niciodata pe nimeni? ...de ti**ni le este frica ...nu vor sa se complice ...sau pur si simplu din lipsa de interes ...asa ca aceasta masura va fi mai mult ca sigur frectie la un picior de lemn ...Realitatea este ca onor conducerea politiei este slaba, nu se implica, este corupta ...iar noi cei multi platitori de impozite suntem lasati la voia intimplarii, iar o mina de derbedei fac pegea in cariter ... UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ...?

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.