Populatia ocupata in agricultura: intre 12,9% in Brasov si 55,1% in Teleorman. Mai iese Teleormanul din sărăcie?

26 August 2014, 00:04 | 2012 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Teleormanenii sunt cei mai ocupati cu agricultura.

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 30% din populaţie locuieşte în mediul rural, însă doar 4-5% din populaţia ocupată este implicată în agricultură, ceea ce arată că cea mai mare parte dintre adulţii care locuiesc în mediul rural nu îşi câştigă existenţa lucrând pământul. Mai mult, ponderea agriculturii în PIB-ul UE este de doar 2%.
       În România, 45% din populaţie locuieşte în mediul rural, iar din cele 9,1 milioane de persoane (T3.10) cât reprezintă populaţia ocupată, 2,5 milioane (~28%) sunt ocupate în agricultură. Dintre acestea, mai mult de un milion reprezintă numărul lucrătorilor familiali neremuneraţi. În acelaşi timp, ponderea agriculturii în PIB este de 7-8%.
         Deşi la nivel naţional, ponderea populaţiei ocupate în agricultură se învârte în jurul a 28%, în 30 de judeţe ponderea este mai mare, iar în 10 ponderea este mai mică. Media naţională este trasă însă în jos de Bucureşti şi Ilfov, zone fără de care media ar creşte cu câteva puncte procentuale. În top avem judeţele Teleorman şi Giurgiu cu procente ce depăşesc 50%, dar în 12 judeţe ponderea celor ocupaţi în agricultură depăşeşte 40%.
Dincolo de faptul că 28% din populaţia ocupată generează doar 7% din PIB, trebuie remarcat că cea mai mare parte a celor ocupaţi în agricultură nu plătesc taxe, însă mulţi dintre ei primesc ajutoare sociale, gradul de sărăcie în rândul acestora fiind mult peste medie.
         După cum vedeţi din tabelul alăturat, în Teleorman numărul celor care sunt ocupaţi cu agricultură este cel mai mare: 55 %. Din acest motiv, Dragnea castiga alegerile în judeţ fără nicio problemă. Primarii zonelor rurale sunt cei care îşi condamnă la sărăcie consătenii, pentru că îi poate manipula şi cumpăra foarte uşor. Mai are Teleormanul vreo şansă de ieşire din sărăcie? Cu Dragnea, în niciun caz.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Un Cetatean pe 26 August 2014, 18:59
#2
Bine zici domnule Ilie
Ai perfecta dreptate,Sunt persoane care doar se jelesc ca nu au si asteapta sa le vina din "cer ",invidioase pe acela care cat de cat se zbate pentru un trai mai bun,barfitoare si invidioasa...campul geme de buruieni,sunt foarte putini aceia care mai fac ceva in agricultura si acestia la finalul anului dupa truda nu se aleg cu nimic din cauza unor "colorati" care fura de sting ...bine a facut domnul Marinas .
Ilie Nistor. pe 26 August 2014, 06:36
#1
S-o creada mutu (nu fotbalistul)
Daca in Teleorman ar lucra atatia in agricultura, acest judet ar fi capabil sa hraneasca jumatate din pop**atia Europei. Adevarul crud si dureros este ca mai mult de jumatate dintre cetatenii judetului sunt lenesi si hoti.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.