Turnu-Măgurele: cronica unui dezastru. Cu cât a scăzut populaţia oraşului în ultimii 14 ani?

17 August 2014, 00:08 | 2838 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
A fost odata un oras frumos.

Oraşul Turnu-Măgurele a fost înainte de 1989, prin unităţile sale economice, un "aspirator" pentru localităţile rurale din vecinătate. Combinatul chimic, fabrica de conserve, UVCP-ul şi IME-ul sunt câteva din întreprinderile care aveau împreună peste 10 000 de angajaţi. Astăzi, din floarea cea vestită a unitatilor economice turnene, doar combinatul chimic mai are vreo 900 de angajaţi, celelalte au dispărut din peisajul economic. Ştim că nu s-a făcut nimic de ani de zile pentru ca acest oraş să trăiască, L.Dragnea, N.Mohanu şi clica lor reuşind să-l aducă la stadiul de comună mai măricică. Planurile celor care au condus judeţul şi zona Turnu sunt magnifice, însă nu ţin cont de realitate.

 De fapt, ele nu ţin locul centrelor de procesare a laptelui, a legumelor şi fructelor, care ar trebui să apară în fiecare comună ( inclusiv în Turnu), nu ţin locul acoperirii ruşinii de a avea deficit comercial extern la produse de panificaţie, când din satele depopulate, cu case şi garduri semidaramate, unde copiii se joacă în praf desculţi, zboară azi camioanele de 20 de tone de grâu care umflă conturile traderilor( Teldrum-ul este un vârf).O statistică prezentată în presa centrală arată că între 2000 şi 2014 populaţia oraşului Turnu-Măgurele a scăzut cu 26 %.Doar oraşul Roman ne depaseste, având un grad de depopulare de 32 %. Extraordinar de mult! Unde s-a mai văzut, în ce ţară din lume a mai avut loc o aşa depopulare ca urmare a condiţiilor vitrege de trai fără să fi avut un război sau ciumă?  Şi ştiţi ce e incredibil? Că această zonă a votat întotdeauna cu L.Dragnea şi clica lui, cei răspunzători de distrugerea zonei Turnu-Măgurele.

 
Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
altul care stie...... pe 17 August 2014, 17:03
#7
....si spune ce stie.
lui#5 :ce noroc pe noi ca ai plecat din teleorman!.daca aici au ramas numai prostii, inseamna ca idiotii au plecat. lui #6 :oricum, tu esti SI MAI PROST!( se vede de la o posta ca esti din redactie!)
Unul care stie pe 17 August 2014, 12:49
#6
Ilie Costin,esti mai prost decat Necea!
Necea aste un banal agitator PSD.Un slab strungar,care daca nu lingea ceva prin politica socialista,facea si acum pe sindicalistul prin combinat.Astia sunt mandria PSD?Un prost care si-a luat nevasta din aia lui Pamfil Tapai.Sa candideze la primarie si atunci vedeti cam cat ii face pielea.
AM PLECAT DIN TR pe 17 August 2014, 12:37
#5
TELEORMANUL ESTE O RUSINE
IN CURAND,ZONA TELEORMAN VA FI O ZONA DE ASISTATI SOCIALI SI DE GAGAUTZI.DESPRE CE ORIZONTURI MAI LARGI VORBITI CAND POPULATIA VOTEAZA MASIV DE ANI DE ZILE CU DRAGNEA,MOHANU SI PSD?AVETI CEEA CE MERITATI!TRAITI SI VETI MURI IN MIZERIA PE CARE V-ATI CREAT-O!
Ilie Costin. pe 17 August 2014, 12:09
#4
Catre "alexa".
Mata care te consideri "bogat" intelectual( ca material probabil esti- dar prin furt!), desigur ai impresia ca faci parte din categoria "telectualilor" culti la cap( dar cu teasta goala), restul fiind niste prosti. Nu iubitule, bati campii cu campaniile tale agresive. SOCIAL DEMOCRATII IES MEREU PENTRUCA LI SE OPUN NISTE NULITATI CARE NU AU MINTE NICI CATA ARE TUSA LEANA DIN FUNDUL SATULUI. HAI SA LUAM ULTIMII DOI CANDIDATI AI P.D.L._ NECEA ESTE DE CATEVA ORI MAI BUN CA EI!!.
anonim pe 17 August 2014, 10:34
#3
ptr cracea
Tu acest individ ce,ai facut in acest oras,esti un farsor!
alexa pe 17 August 2014, 10:32
#2
campanie
Pop**atia majoritara din Turnu este f saraca si material si intelectual.Degeaba expuneti voi in online atat timp cat oamenii de acolo nu au acces la internet. au acces la ziare nationale care nu prezinta situatia turnenilor. Este asa de usor de cumparat votul lor, sunt asa usor de manip**at...si din acest motiv cred ca iese Psd intruna. Tragedia e ca nu numai la alegerile prezidentiale, parlamentare iese Psd, dar iese intruna la locale, desi se vede cu ochiul liber ca s-a ales praful de Teleorman, nu numai de Turnu. Alexandria exceleaza la capitolul bugetari, nu cred ca sunt multi cei in privat. Trebuie muncit cu oamenii, facand campanii prin mijloace media locale, campanii agresive care sa le deschida macar un pic capul..e f greu cand majoritatea e formata din pensionari, asistati social, lucratori la confectii..oamenii cu orizonturi mai mici
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.