Trenul DNA s-a pus în mișcare spre Teleorman. Prima oprire, Primăria Alexandria?

28 Iulie 2014, 00:02 | 3022 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Trenul DNA s-a pus în mișcare spre Teleorman. Prima oprire, Primăria Alexandria?

Primăria Alexandria și firma de casă Teldrum au făcut obiectul mai multor note informative trimise de SRI Direcției Naționale Anticorupție. Conform celor de la Evenimentul Zilei, ancheta în dosarul 67/P/2012, deschis în baza unor sesizări ale Serviciului de Informații, vizează un important personaj din Primăria Alexandria.

În dosarul cu pricina, era vorba de modul de încredințare a unor lucrări aferente investiției „Reabilitare cartier de locuințe în zona blocurilor 200”, în care se pare că anumiți funcționari ar fi favorizat Tel Drum. Ancheta privea și lucrarea „Reabilitarea ștrand Vedea, municipiul Alexandria”. „Astfel, contractul anterior amintit a fost atribuit în mod formal unei societăți comerciale, pentru suma de 4.815.267 lei fără TVA, însă, în realitate, lucrările au fost efectuate cu personal și utilaje tot de la Tel Drum”, au arătat procurorii DNA.

Totul a început după ce, din cauza lui Manolachi, procurorii DNA au ratat, pe 28 noiembrie 2012, un flagrant la Valentin-Răducu Preda și la Tudor Gabriel Bohîlțeanu, fostul consilier al ministrului Transporturilor, Ovidu Silaghi. Polițistul i-a avertizat pe demnitari printr-un intermediar. După acest eveniment, relațiile dintre Manolachi și Preda s-au întărit. Tot în noiembrie 2012, Manolachi a fost delegat de procuror să facă verificări care vizau împrejurările în care au fost acordate de Primăria Alexandria contractele de achiziție publică și care a fost rolul societății Tel Drum SA.

”La sfârșitul anului 2012, începutul anului 2013, nu-mi aduc cu exactitate ziua și ora, procurorul de caz m-a delegat să fac verificări într-un dosar penal al cărui număr nu mi-l amintesc și în care urma să fac verificări cu privire la contractele încheiate de Primăria Alexandria. În fapt, procurorul de caz mi-a înmânat o notă a Serviciului Român de Informații (SRI), în care erau cuprinse date și informații referitoare la persoane fizice și juridice care încheiaseră contracte cu Primăria Alexandria”, este mărturia comisarului-șef Dan-Emil Manolachi, dată în fața procurorilor DNA.

“Reabilitare cartier de locuințe din zona blocurilor 200” a fost o afacere cu cântec încă de la prima piatră de temelie. Până ca procurorii să intre pe fir, mai multe instituții ale statului, printre care Curtea de Conturi Teleorman, au semnalat faptul că banii publici s-au dat cu dedicație, iar lucrările sunt cu mult sub standarde. În ciuda acestor aspecte semnalate, conducătorii au făcut în continuare ce știu ei mai bine.

Deocamdată nu se cunoaște dacă în toată această afacere cu bani publici pionul principal este primarul Victor Drăgușin sau un om de încredere al edilului-șef. Însă, cu certitudine vom afla în următoarea perioadă și nu este exclus ca într-o bună dimineață, la fel ca în cazul Direcției de Protecție a Copilului, mascații să-i cânte lui Drăgușin: ”deschide ușa, creștine!”.

sursa: informatiateleormanului.net

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Petrica pe 28 Iulie 2014, 21:10
#2
coruptie mare
Ar trebuii sa se duca si pe la sectorul 5 ca au mancat la banii cu strada buc*resti-magurele de nu stiu de ei,au facuto praf si au lasato asa si acum nu mai lucreaza nimeni la ea.dupa ce ca au sapat de 3-4 ori in acelasi loc...
un cetatean pe 28 Iulie 2014, 08:28
#1
numai de bine
la puscarie
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.