Odraslele interlopului Dan Finuțu, în așteptarea deciziei judecătorilor privind arestarea preventivă

26 Iulie 2014, 00:22 | 5577 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Mascati Buzescu

Cei doi copii ai fostului interlop Dan Finuțu, Stan Georgian și Stan Miklea Ilie, așteaptă decizia magistraților de la Tribunalul București privind arestarea preventivă pentru 29 de zile. Conform procurorilor, în urma audierilor efectuate în respectivul dosar penal, în care sunt cercetate mai multe persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, au fost puse sub urmărire 9 persoane, fiind luată măsura reținerii preventive față de 4 dintre acestea. Persoanele reținute, printre care se pare că sunt și cei doi fii ai cunoscutului interlop din Teleorman Dan Finuțu, sunt prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. În același timp, procurorii au solicitat magistraților arestarea, în lipsă, a încă 5 persoane care nu au fost găsite la domiciliu cu ocazia efectuării perchezițiilor din data de 24.07.2014.
Din declarațiile unor surse din domeniul financiar fiscal, reiese că prejudiciul ar fi cu mult mai mare față de cele 6 milioane de euro vehiculate de anchetatori. Analiza bilanțurilor contabile depuse la ANAF arată că prejudiciul este estimat la aproximativ 40 de milioane de euro.

Copiii lui Dan Finuțu și angajații lor au fost ridicați de mascați - joi, 24 iulie

Poliția Română a efectuat, în cursul acestei zile, mai multe percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală, din 2 județe și din municipiul București. La activitățile ce s-au desfășurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au participat peste 200 de polițiști.

Printre județele ”călcate” de mascați se numără și Teleormanul, mai precis oamenii legii au descins în comuna Buzescu, la casa lui Dan Finuțu. Conform unor surse din localitate, polițiștii îi suspectează pe copiii lui Dan Finuțu de evaziune fiscală. Pe lângă aceștia, au mai fost luați la întrebări și câțiva angajați, în special șoferii care transportau pentru odraslele lui Finuțu fier vechi, dar și metale prețioase. Cei doi băieți ai interlopului, Georgian Stan și Ilie Miklea Stan, dar și mai mulți salariați au fost duși la audieri.

În fapt, din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi achiziționat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia și Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piața internă, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectat, ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri de la mai multe firme tip fantomă, generatoare de T.V.A. deductibilă, compensând astfel T.V.A. colectat la vânzare.

Pentru a-și descărca stocul de marfă achiziționat fictiv de la firmele fantomă, membrii rețelei ar fi făcut livrări fictive către societăți comerciale din Bulgaria controlate prin interpuși. De asemenea, pentru ascunderea activităților ilicite persoanele în cauză ar fi cesionat fictiv părțile sociale deținute la societățile comerciale folosite în activitățile infracționale și ar fi distrus documentele contabile. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.000.000 de euro. Întreaga activitate a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

sursa: informatiateleormanului.net

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Narcis Stoica . pe 27 Iulie 2014, 18:20
#3
Si eu am o intrebare.
Gurile rele,ce se zic bine informate, spun ca Sorin Duma, in calitatea lui de secretar al organizatiei locale P.D.L. ar fi bagat mana adanc in visteria partidului, producand o gaura serioasa. Dle Cracea, asa este,ce-i cu tacerea asta suspecta ????.
Ilie Costin. pe 26 Iulie 2014, 17:17
#2
Intrebare serioasa....
...fara legatura cu articolul(si asa total lipsit de interes!): ATI FACUT ATATA CIRC ORDINAR LA MOARTEA AMARATULUI DE SORIN DUMA, DAR CA SA MAI POMENITI CEVA DESPRE EL, FEREASCA SFANTUL. RUSINE SA VA FIE!. BUN, RAU, A FACUT CEVA PENTRU PSEUDOPARTIDUL VOSTRU, PE CARE BASESCU IL IMPROASCA CU ZOAIE.
Tutuianu pe 26 Iulie 2014, 11:16
#1
CIORILE FAC NUMAI NENOROCIRI
Cine vine la rand,Bozianu,Berete,Donica,Dorel,Macica,Manex,Teri,Mondi si alti colorati care traiesc pe picior mare din camatarie si prostitutie.Ciorile astea nu platesc impozite si taxe,sfideaza autoritatile si santajeaza in continuare pe cei pe care i-au mituit.In special pe politicieni locali de la varf.Sa putrezeasca cu totii in puscarii.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.