Ioan Niculae ameninţă cu închiderea combinatelor şi trimiterea angajaţilor în şomaj.

18 Iulie 2014, 00:03 | 2549 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Ultimele două combinate din imperiul industrial al omului de afaceri Ioan Niculae şi-au încheiat activitatea  în data de 11 iulie. Toţi angajaţii combinatelor vor fi trimişi în şomaj. Cele şase combinate chimice consumă laolaltă, (când funcţionau toate), circa 3 miliarde de metri cubi, la fel ca toată populaţia României. În domeniul îngrăşămintelor chimice, în afară de Niculae, doar Azomureş mai reprezintă un actor important. Exportul de îngrăşăminte chimice este, an de an, în Top 10 exporturi ale României cu vânzări de sute de milioane de euro.

“De 40 de ani, de când le-a făcut Ceauşescu, nu s-a mai întâmplat ca o industrie întreagă să nu meargă. Dar au reuşit actualii guvernanţi, care au promis că ajută industria, dar nu au făcut nimic. Au zis că liberalizează total de anul acesta piaţa de gaze, ceea ce Franţa va face de-abia din 2016, dar, chiar şi aşa, nu au făcut-o, au continuat să impună preţuri reglementate. Când ruşii aduc gaze în hub-ul de la Baumgarten cu 230 de dolari, iar Petrom şi Romgaz vând, prin directivă de stat, cu 290 de dolari, înseamnă că, din incompetenţă sau rea intenţie, se doreşte distrugerea industriei chimice româneşti. Nu mai vreau să încep nimic în ţara asta, stau doar cu ce mai avem şi atât”, spune Niculae, pentru ECONOMICA.NET. Potrivit acestuia, fabricile nu vor fi tăiate, cel puţin deocamdată, doar puse la conservare în aşteptarea unor vremuri mai bune, „a unor guvernanţi dacă nu mai competenţi, poate măcar normali la cap”. O altă variantă ar fi vânzarea lor către un investitor local sau din străinătate  dispus să le cumpere,
Preţul gazului  contează în proporţie de 80% în costurile unui producător de îngrăşăminte, “Fiecare fabrică activă îmi aduce azi pierderi de 1,5 milioane de dolari, lunar, 9 milioane de dolari, în total”, a mai spus Niculae, pentru ECONOMICA.NET

sursa: economica.net

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
anaonim pe 20 Iulie 2014, 01:30
#9
poate il imprumuta finu lui cracea
poate ilimprumuta finu lui cracea cu bani sa cupere combinatul ca la primarie asup. capul cel mic visa la 1loc de munca daca iesea cracea primar asa ca a ramas sa traiasca 4 persoane din o amarata de imdemnizatie pt creterea copilului ca finul lui cracea e mare si tare acum il munceste bozia.. pt niste boambe pe care le face tuica sa o vanda la angro snake snake snake snake snake
anaonim pe 20 Iulie 2014, 01:23
#8
de falit ce e
pt ion cojan chiar vrei sa sti de ce nu ilcumpara cracea?

de falit ce eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee chiar credeti ca are cracea bani e vai steaua lui ce pl. are 1 casa in buc si 1 in tr vai de el cu ce sa cumpere elma orfane??????????????poate sa te puna gaj pe tinesmile))))))))))))))))
Ion Cojan. pe 19 Iulie 2014, 17:47
#7
Lui // ion roata// ( parca mai este unul ??)
Nu voi cobori la nivelul tau de subcultura si n-am sa te bag in ma-ta. Ea sarmana n-are nici o vina ca in loc de un om a nascut un gainat. Eu NU AM SPUS CA SUNT DIN BUCURESTI, CI MI SE RETRANSMIT COMENTARIILE DIN BUCURESTI, DIN MOTIVE DE SIGURANTA. SI ACUM, O REMARCA PENTRU GASCA DE MAFIOTI DE LA turnu cu stir: SE SIMTE LA VOI O ADEVARATA BUCURIE SPERAND CA SE VA INCHIDE COMBINATUL. DAR NU VA PASA DE DRAMELE CELOR CE-SI VOR PIERDE SURSELE DE TRAI, LUI ION NICOLAIE I SE VA RUPE-N PAISPE, TOT SUPERBOGAT VA RAMANE, CHIAR DE AR FACE PUSCARIE!!. URA VOASTRA ESTE IMPOTRIVA SALARIATILOR!!!
Nicolae pe 18 Iulie 2014, 16:42
#6
martalogule
I-ai pe toţi. să ştii că i-am învăţat să lucreze "moca". N-au pretenţii.Nu le-am mai dat bonuri de 8 luni şi le convine. Deci ai scăpat de o cheltuială-n plus.
Petrica pe 18 Iulie 2014, 15:08
#5
Bravo Martaline !!!!!!!!!!
Iar tu prostul cel dintai sa le fi sef.Cand capul e gol,diploma nu /judeca/.
martalin pe 18 Iulie 2014, 14:16
#4
stire bomba
Angajez 100 de prosti de la combinat.
cetateanul de la bloc pe 18 Iulie 2014, 11:05
#3
retorica degeaba
Cojane, daca tot te intrebi, fa-o in tacere, pe noi anuntane cand ai gasit raspunsul!
Ion Roata pe 18 Iulie 2014, 10:55
#2
pentru Ion Cojan
Si ce p***da matii te intereseaza asa mult soarta combinatului daca spui ca esti la Buc*resti???????????????In fapt,esti aceeasi lichea care se scoala dis de dimineata si vomita rahatul pe care-l acumuleaza din ura pt.PDL,Basescu si alti draci care-i zgarie pe creier in fiecare zi.Asta e formatorul de opinie care ne sufoca zilnic cu gazele emanate din vata lui cultura,si cu comentariile si aprecierile parca desprinse din alt mascarici numit Mircea Badea.
Ion Cojan. pe 18 Iulie 2014, 06:32
#1
Bravos redactie!!
Daca voi nu va pricepeti la economie si tehnica (ca de politica, ce sa zic, Dumnezeu cu mila!),mai bine copiati ce zic altii. Ca sunt tot diversiuni, nu conteaza, cel putin aveti scuza ca nu voi le-ati inventat.Eu ma intreb de ce nu cumpara dl. Cracea combinatul??!!.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.