Copiatul a crescut rata de promovare la bacalaureat. Mulţi absolvenţi ... într-o ureche.

10 Iulie 2014, 00:27 | 2556 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Bacalaureat

Rezultatele de la bacalaureat 2014 au fost mai bune ca cele din ultimii ani, semn nu că elevii au fost mai pregătiţi ci că s-a copiat fără probleme. Fostul ministru Daniel Funeriu a fost cel care începuse să pună ordine în învăţământ şi, printre altele, la examenul de bacalaureat. De când au venit pesediştii la putere, de tot ce făcuse bun Funeriu uşor se alege praful. Faptul că este an electoral, iar PSD-ul la guvernare, nu avea cum să nu fie speculat şi bacalaureatul. S-a copiat fără probleme, fiind parte a unei strategii prin care s-a urmărit creşterea producţiei de absolvenţi.

Notarea a fost mult în favoarea liceenilor, tot ca o politică impusă de la centru, ca sa observam ca pesedistii sunt baieti buni. Printre metodele de copiat au fost cele clasice, dar şi căştile minuscule, care se introduc în ureche. Uite aşa  mulţi au luat bacul  într-o ureche. Profesorii supraveghetori au trecut cu vederea sau pur şi simplu nu au observat metodele ingenioase. La Turnu-Măgurele, au luat bac-ul mulţi "deştepţi", unii dintre ei cu note foarte mari, peste puterile lor. Se putea şi mai bine, dacă Teleormanul era lăsat în voia sorţii. Chiar şi cu voie la copiat, procentul a fost sub media naţională pentru că sărăcia şi-a pus amprenta în toate domeniile..

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
tavi pe 21 Iulie 2014, 10:12
#12
Pentru unu
Prietene, acest "desc*rcat" trage in jos, mai devreme sau mai tarziu. Deja se poate observa acest lucru. Dar, asa e, cand partea premerge intregul....
Elev Unirea pe 20 Iulie 2014, 11:54
#11
Lui Alex
Alex, sa stii ca la noi la scoala sun mai multi profesori de la care chiar avem ce invata, nu numai cei doi.Apropo, doamna Pane este cam pe toane, desi e o profa buna.Si suntem chiar mandri de scoala asta, care an de an dovedeste ca la noi se face inca treaba !
Ilie de la scularie pe 12 Iulie 2014, 09:39
#10
@Loredana
Da' nici voi nu v-ați omorît cu învățatul. Oare tot Dragnea sau PSD-ul este de vină că voi în loc să stați la școală umpleți barurile sau garsonierele de la G-uri?
loredana pe 12 Iulie 2014, 01:55
#9
dragnea e de vina
va spun eu tot dragnea si psd e de vina cu bacu
Ilie de la scularie pe 12 Iulie 2014, 00:21
#8
@Ion Cojan
Domnule, chiar și marii scriitori au semnat sub pseudonim (bine, să păstrăm proporțiile totuși. Și de ce nu, Ilie de la sculărie a devenit un brand aici, nu? Îl mai folosesc unii, dar fără stilul pe care il-am consacrat. Prefer să rămîn Ilie de la sculărie, e mai savuros așa. Dacă ai unele bănuieli în ceea ce mă privește, ei bine asta nu-i treaba mea. Dacă ești sigur cine sunt de ce nu spui cam cine crezi că sunt? Cine te oprește s-o faci?
Ion Cojan. pe 11 Iulie 2014, 16:51
#7
Lui ilie.
Desi vad ca putem discuta civilizat, nu ne intelegem, avem pareri total diferite-probabil si din experiente de viata diferite.NU TE SUPARA, DAR DOVADA CA NU ESTI DELOC CURAJOS O0 CONSTITUIE FAPTUL CA NU-TI DAI NUMELE!. DE CE??. DE BATUT N-O SA TEBATA NIMENI. CU CATEVA JIGNIRI SGUR TE VEI ALEGE-EI SI?!. PROBABIL ESTE ALTCEVA. O BANUIALA ESTE CA TI-E TEAMA CA SE VOR GASI CATIVA CARE SA ZICA: //TOCMAI TU VORBESTI ASA, CARE AI FOST.....SI-AI ZIS.....// ETC.PRECIZARE:: HABAR N-AM CINE ESTI, AM UNELE BANUIELI, DAR LE TIN PENTRU MINE. SALUT!
Ilie de la scularie pe 11 Iulie 2014, 07:07
#6
@Ion Cojan
Comunist n-am fost niciodată omule! Mie și familiei mele comuniștii mi-au făcut cu adevărat rău, nu ca altora, care-și inventează martiraj anticomunist. Dar asta nu înseamnă că nu pot recunoaște un fapt cert, pe timpul comuniștilor chiar s-a făcut carte cu adevărat. În ceea ce privește Iliescu, ei bine, acest criminal, alături de BăSSescu, este cel mai toxic lucru care i s-a putut întîmpla României:să-i fie președinte. Cel care i-a urmat, a desăvîrșit ceea ce a început această cîrpă bolșevică. Dacă mie nu-mi place ceva nu tac, spun deschis ceea ce nu-mi place. Ție-ți place actualul sistem educațional? Rezultatele lui? Mie nu! Și să știi ceva: dacă vrei să furi liniștit o țară, slăbește-i nivelul educațional. Nimeni nu te va întreba nimic atît timp cît le dai manele și pomeni electorale. O țară de idioți este ideală. Poți manip**a, poți fura, că nu te va întreba nimeni nimic dintr-un simplu motiv, acela că nu pricep că tu-i furi. Logic, nu?
Alex pe 10 Iulie 2014, 21:43
#5
pt. autor
Funeriu a legalizat diplomele pt. prosti cu pretentii de profesori, vezi doamna Aldea si altii care au distrus viitorul multor elevi si chiar viitorul Liceului Preda, care nu se va mai buc*ra de renumele pe care l- a avut, nu mai are profesori de elita, aviz si Unirea, mai sunt pe val cat va mai fi Descultu, Panea, apoi adio.
Ion Cojan. pe 10 Iulie 2014, 18:26
#4
Domnului Ilie..
ai si dta momente cand dai cu bata-n balta, iar uneori reusesti sa argumentezi corect. Cand incepi sa-ti ridici poalele-n cap cu //bolsevicul// de Iliescu, cu comunistii-capcauni( SI MATA AI FOST SI INCA CUM!. CA AI JUCAT SAU NU TEATRU, N-ARE IMPORTANTA!),TREC //PE ALTA FRECVENTA SI SCHIMB POSTUL??. EU NU-MI PERMIT SA EMIT JUDECATI DE VALOARE DESPRE SCOALA SI INVATAMANT, EVIT SA-MI SPUN PAREREA PE ACEST SITE ANONIM CU REDACTORI LASI=FARA NUME DEOARECE M-AS ALEGE CU INJURATURI. CAT DE APRECIATE SUNT ASA ZISELE ARTICOLE SPUNE NUMARUL DE 383 ACCESARI SI NUMAI 3 COMENTARII. SI EU IMI RECUNOSC // MELICUL// DE A PIERDE TIMPUL CU ACEST NIMIC ELECTRONIC!. AI IDEE CATI DINTRE REDACORI SUNT //PROFESORI//?.
ionut culcea pe 10 Iulie 2014, 12:06
#3
jale mare
Totusi trebuie sa privim inainte si sa vedem.....nimicul ce ne asteapta pe noi tinerii, cu sau fara bac. Perspective ioc... inainte, de bine de rau, prost sau destept, aveai un loc de munca... te lua de pe strada si te baga la munca (din ce-mi povesteste bunicul). Jale mare ne asteapta.
Ilie de la scularie pe 10 Iulie 2014, 08:06
#2
@Autorului
Hai, admit ca s-au facut nereguli mari. Hai, admit ca Pontacul a propus o modificare a legii invatamintului de tot rahatul. Dar sa-mi vii sa-mi insulti inteligenta dind exemplu de competenta pe Funeriu, e prea de tot. Desi detest profund PSD, este prea de tot aceasta campanie absurda. Maine-poimaine o sa aud de la voi ca PSD si Dragnea l-a ucis pe Burebista! Acum serios, in vremea guvernarii Boc invatamintul a fost mai bun calitativ? Nu s-a copiat? Ba bine ca nu! Ce-a facut Funeriu? A facut niste subiecte la BAC comparabile cu cele de la admiterea la facultate, si apoi s-a lamentat ca elevul roman e slab. Oare nu din cauza sistemului pe care l-a pastorit e slab?
unu pe 10 Iulie 2014, 07:38
#1
altu
smile) si tu acuma te oftici ca au putut astia sa copieze si tu nu?Care e problema fiecare se desc*rca cum poate!Oricum nu multa lume se duce la facultate si macar sa aibe o "amarata" de hartie sa se poata angaja si el undeva,daca mai gaseste :|.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.