Andrei Pleşu ar putea lăsa Mopan SA fără moară. Cunoscutul filosof este unul dintre moştenitorii morilor oraşului Tr. Măgurele.

19 Aprilie 2014, 00:11 | 3132 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Moara MOPAN a apartinut familiei Plesu.

Andrei Pleşu, unul dintre cei mai importanţi filosofi români, ar putea să pună probleme lui L.Dragnea şi oamenilor acestuia din Teleorman. Puţină lume ştie că moara de la fabrica Mopan din cartierul turnean Măgurele a aparţinut familiei Pleşu. Andrei Pleşu se judecă cu statul român şi cu mai multe firme private pentru dreptul de proprietate asupra unor mori din Teleorman.

    Miza procesului, care durează de  9 ani, este o moştenire consistentă: patru mori şi mai bine de zece hectare de pământ situate în intravilanul oraşelor Turnu-Măgurele, Alexandria şi al comunei Salcia. Clădirile au aparţinut familiei Pleşu în perioada interbelică şi au fost naţionalizate odată cu venirea comuniştilor. Sunt clădiri mari, cu utilaje performante. Cele din Turnu-Măgurele erau morile oraşului. Valoarea lor este foarte mare.
   

După decembrie `89, morile au fost preluate de societatea Mopan SA, în spatele căreia se află George Mihailiteanu, unul din oamenii de paie ai lui L.Dragnea. Alături de Pleşu, în dosar se află verii acestuia stabiliţi în Franţa. După ce a câştigat în prima instanţă, fostul ministru a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a respins o retrocedare în natură şi a dispus despăgubirea lui Andrei Pleşu.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Eu pe 27 Aprilie 2014, 13:53
#2
@Leonidas
Lasa ca iei painica de la Subasu. Zici ca s-au terminat fabricile de paine...
Leonidas pe 22 Aprilie 2014, 12:59
#1
Nu stiam ca Plesu e din zona
Desi dupa apucaturi si avaritie se vede!, are trasaturi de ti**n..lacom la banii publici si la mosteniri numa de de el stiute, e-n stare sa ne lase si fara painea de la mopan...!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.