Apel "umanitar": ajutaţi vreun biet pensionar de la combinatul chimic turnean!

07 Aprilie 2014, 00:04 | 2345 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Pensionari turneni lucreaza la combinatul chimic.

Din cauza problemelor cu banii, salariaţii  combinatului chimic din Turnu-Măgurele se descurcă din ce în ce mai greu. Dacă lucrează doi membri din aceeaşi familie la combinat, atunci acea familie este cea mai  năpăstuită. Nimic nu se compară însă cu tragedia pensionarilor, mai grav, sunt familii de pensionari în care amândoi soţii sunt angajaţi în combinat. Vă daţi seama ce dramă? Pensii de 1.500 lei, salarii de 2.000 - 3.000 - 4.000 de lei. Cum să te descurci cu atât de puţini bani?! Puneţi-vă în locul acestor amărâţi, pentru că numai aşa o să-i înţelegeţi.

Pensioara plus salariu le-au luat minţile şi vor să pună cât mai mulţi bani la saltea. Propunem ca tinerii fără loc de muncă să doneze un bănuţ pentru pensionarii din combinat, poate reuşim să le umplem salteaua şi vor sta liniştiţi acasă. Marea majoritate a pensionarilor sunt pe posturi unde principala ocupaţie este omorârea timpului şi, scuzati!,  frecatul mentei. Numai pe astfel de posturi rezistă, munca la propriu fiind o necunoscută pentru această categorie, puţin spus, specială.

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
floridor pe 11 Aprilie 2014, 08:50
#10
meseriasi si nu prea
Poate ca ar trebuii reinfintate acele scoli profesionale unde de bine de rau invatai o meserie,mai faceai o practica si-uite asa aveai o sansa in plus la angajare, nu erai meserias,dar macar aveai habar care este diferenta dintre o cheie fisa sau o tubulara.

Abramburica a desfintat scolile profesionale,ne-a facut pe toti liceeni,cu o promovabilitate de de sub 50% a bacalaureatului,absolventi de liceu fara diploma, rezultatul: vax pregatire, vax meserie,vax loc de munca, vax clasa muncitoare.Poate ca niste oameni mai rationali vor reinfinta din nou acele scoli profesionale,unde copii sa invete o meserie,caci peste zece ani pensionarii vor fi si ei repensionati,iar o societate fara clasa muncitoare,care-vasazica, nu exista.Dar mai bine...

S-auzim de bine
nepensionar donau pe 10 Aprilie 2014, 13:46
#9
replica
politica e simpla la combinat. sunt tinuti parazitii de pensionari pentru a fi liniste . ei stiu ca trece luna vine pensia . si din cand in cand vine si salariul . si astfel totul e roz pentru ei . cat despre munca ...sunt toti pe posturi de ...statiune : directori, sefi sectie,maistrii,tablonisti, electricieni,amc....etc DAR NU ESTE NICI UN PENSIONAR IN AMBALARE !!! DE CE ? iar despre stiinta lor HALAL
Fost salariat al Combinatului. pe 07 Aprilie 2014, 17:15
#8
Inca o remarca.
NE PLACE NU NE PLACE-ACESTA-I CAPITALISMUL CU ECONOMIA LUI DE PIATA!.Dar ii rog pe unii comentatori sa nu uite ca SCOLI EXISTA, DAR MAJORITATEA TINERILOR ELEVI NU VOR SA INVETE! DVS. ATI ANGAJA NECALIFICATI SI SA LE DATI PE MANA UTILAJE SCUMPE ?? . PE LANGA FAPTUL CA LE-AR STRICA PROVOCAND MARI PAGUBE,S-AR PRODUCE SI AVARII CU URMARI CATASTROFALE PENTRU ALTI OAMENI. DACA ACESTI TINERI AR STAPANI VREO MESERIE AR PLECA IN OCCIDENT UNDE AR GASI DE LUCRU. MAREA VINA CRIMINALA A POLITICIENILOR NOSTRI ESTE CA NU APLICA LEGEA CARE SPUNE CA INVATAMANTUL DE ZECE CLASE ESTE OBLIGATORIU!. ASTA AR INSEMNA CA UNII SA URMEZE 10 CLASE IN SCOLI SPECIALE . UNEORI BINELE SE POATE FACE CU FORTA!!
Unu pe 07 Aprilie 2014, 16:33
#7
Pensionarii
Daca nu ar fi pensionarii combinatul s-ar inchide. Au fost niste c*rsuri de calificare la combinat, dar putini tineri au reusit sa reziste pana la sfarsit, iar cei care au ramas dupa ce va timp au renuntat si ei. De asta stie cineva? Am auzit o chestie din combinat cand i s-a spus unui tanar sa se urce pe schela sa desfaca niste ventile "nu urc domne ca e prea sus si mi-e frica" ghiciti cine s-a urcat?! tot pensionarul!!!!
luky pe 07 Aprilie 2014, 10:46
#6
magarie
da tineretul asta cind sa mai invete meserie, daca nea ion de 105 ani nu pleaca de la combinat. afara cu pensionarii, sa vina tineret, e o mare magarie ce se intimpla cu tinerii din t mag., si te uiti ca tot ei sunt cu gura mare cind nu se dau banii la timp.
floridor pe 07 Aprilie 2014, 09:16
#5
pensii pentru someri
Tinerii n-au experienta,pai de unde nene, daca nu-i angajeaza nimeni.Toti vor meseriasi,buni in tot si la toate,uitind ca la rindul lor, cindva,au fost si ei incepatori,iar experienta se acumuleaza in cimpul muncii, nu la coltul strazii.Si uita asa pina in 35 ani,se cere experienta, iar dupa 40,vor ceva mai tinar, pentru formare,halal societate,halal pricipii frate, noroc cu guvernul care a mai pus ceva la pensii.Dar deocamdata...

S-auzim de bine
geglan pe 07 Aprilie 2014, 08:28
#4
pt pensionari cic
vrei exemple de pensionari care se plimba cu miinile la spate ial pe gisca,trusca si sotia foamete si sotia ial pe enache pm cuclea r biloiu. pisica si multi alti pina la 286

sxdf pe 07 Aprilie 2014, 07:31
#3
sunt de acord...
...cu propunerea si inca ceva adaugat la propunere,o m..e zdravana de la tot orasul.



pentru pensionarul de la #1

exemple de frecangii sunt multe,numai eu am 2-3 vecini intr-o situatie asemanatoare.vine din schimbul 3 de la combinat si pleaca la sapa...iti dai seama ce "obositi" sunt?in privinta celor tineri crezi ca daca ii invata cineva tainele combinatului nu ar muncii? eu nu stiu pe nimeni sa fi incercat si in privinta analfabetismului nu discutam sunt si in combinat o gramada din astia.



TOTUSI DATI O SANSA TINERILOR,cei batani cat are sa mai poata lucra?
Anton Mudarinos. pe 07 Aprilie 2014, 07:30
#2
Fara legatura cu articolul...
...dar faptul este grav! Astazi Judecatoria locala va analiza cererea lui Tavocu de a i se prelungi cu inca o luna autorizatia provizorie de a circula cu autoturismul. El are permisul retinut in urma accidentarii pe trecerea de pietoni a prof, Stanoiu Ispas(dosar penal 1956/329/2013). CRED CA ESTE LEGAL SA-I SPUNEM DLUI JUDECATOR CA AR FI PRUDENT DIN PARTEA DOMNIEI SALE SA NU-I MAI PRELUNGEASCA AUTORIZATIA FARA UN EXAMEN MEDICAL SERIOS -IN SPECIAL PSIHIATRIC, INDIVIDUL ESTE CU DEVIATII PSIHICE SERIOASE!-ORICUM,ACUM ESTE IN SPITAL,OPERAT SI NU POATE CONDUCE . DUPA CE IESE DIN SPITAL,ESTE IN STARE SA-SI CONDUCA JEEP-UL SI,DOAMNE FERESTE, CINE STIE CE NENOROCIRE MAI FACE! DL AVOCAT CULCEA ION,APARA PE NECURATUL!
Fost salariat al Combinatului. pe 07 Aprilie 2014, 06:59
#1
Fara //misto-uri//.
Sunt pensionar, nu am lucrat nicaieri dupa pensionare, sunt cat de cat la c*rent cu problemele privitoare la calificarea oamenilor si va pot spune ca situatia grava este aceea ca multi dintre acesti tineri someri care se plang ca nu au unde munci, nu sunt buni de nimic, n-au invatat nimic in scoala si nici nu prea stiu sa scrie! .IN PRIVINTA PENSIONARILOR NU MA PRONUNT. DACA ATI DA NISTE EXEMPLE CONCRETE DE PENSIONARI REANGAJATI CARE NU FAC NIMIC, POATE MI-ASI PERMITE SA-MI SPUN PAREREA, DAR DACA INCEPETI CU PELEA, TABARA, BUZINCU,NU AVETI DREPTATE, FARA APORTUL LOR COMBINATUL ERA DE MULT LA FER VECHI!!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.