Protest spontan la combinatul chimic Donau Chem Turnu-Măgurele. Angajaţii au ajuns la limita suportabilităţii.

12 Februarie 2014, 00:06 | 2986 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Marţi, 11 februarie, după terminarea programului de lucru, angajaţii Donau Chem Tr.Măgurele au protestat spontan în faţa Pavilionului. Directorul general Ioan Ban a coborât cu tolba plină de minciuni, să discute cu muncitorii. Din păcate pentru Ban, protestatarii nu s-au mai lăsat păcăliţi de gogonate, însă au fost prea respectuoşi, ţinând cont de greutatile prin care trec. Pentru sinecura primita de la Niculae, Ban nu mai are nici măcar ruşine, ce să mai spunem de onoare şi altele! Pur şi simplu neagă evidenţele, spunând că sunt probleme cu vânzarea îngrăşămintelor, deşi chiar şi un necunoscător se poate întreba de ce aşteaptă atât de multe autocamioane la poarta combinatului. Angajaţii sunt hotărâţi să continue protestele până îşi vor primi drepturile, pentru că nimic nu-i încălzeşte. Nu este exclusă nici oprirea lucrului şi chiar a instalaţiilor.

Conducerea ar trebui să fie foarte atentă, pentru că nu este de joacă cu lucrul la un combinat chimic şi că se pot întâmpla chiar tragedii. Angajaţii neplătiţi de luni de zile nu mai sunt siguri pe ce fac şi este foarte periculos cu instalaţiile chimice. Acccidente de muncă şi chiar o catastrofă, care să afecteze întreaga zonă, se pot întâmpla şi atunci nu se mai poate face nimic. Revenind la protest, unii şefi de secţii au încercat să  împiedice angajaţii din subordine să participe. C. Mihalcea, şeful de la Ambalare, a ţinut o şedinţă cu muncitorii, pentru ca tot să fie văzut bine de superiori. Acest Mihalcea este şi consilier judeţean din partea USL, luând locul lăsat liber de prietenul Simionescu( cei doi au furat îngrăşăminte din combinat, cazul fiind musamalizat de conducere). Domnule Casanova Mihalcea, aşa vă învaţă partidul să respectaţi muncitorii? Despre sindicat nu are rost să pomenim, Dimancea este o nulitate morală. Asteptam ca muncitorii sa-si primeasca salariile restante, pentru ca le-a ajuns cutitul la os.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
lute pe 17 Februarie 2014, 16:52
#7
Pentru,,un angajat,,
Crezi tu analfabet marunt, ca pentru tine,,un angajat,, nu egzista un DUMNEZEU ?! Fereste-te amaratule,.... fereste-te
t pe 13 Februarie 2014, 14:30
#6
fgt
sa stea pensionari pina or iesi cu picioarele inainte ...lingai dracu
lute pe 13 Februarie 2014, 11:57
#5
pensioara
ATATA TIMP CIT SINT PENSIONARI O SA FIE O HARABABURA .CHIAR ASTAZI AM AUZIT CIND VORBEAU DOI PENSIONARI ANGAJATI, CA LOR LE/A INTRAT PENSIA PE CARD SI CIT O TINE O TINE CU ANGAJAREA IN CONTINOARE.CRED CA ASTIA SI/AR OMORA SEMENII SA TRAIASCA EI MAI BINE.RUSINE NESATUILOR.
un angajat pe 12 Februarie 2014, 22:22
#4
greva
exista un D-zeu si pt ban si pt mihalcea(ce sa iasa dintr-un vanzator de piese electrice sluga la Dragoi)!!!
un angajat pe 12 Februarie 2014, 18:11
#3
unitate
daca nu exista unitate de-a numai intra in schimbul 1 nosa facem nimic lumea este fricoasa ne meritam soarta
floridor pe 12 Februarie 2014, 08:12
#2
numai minciuni
Ban, un mincinos,nu sunt probleme cu vinzarea ingrasamintelor,bani pe marfa ce se livreaza acum au fost platiti in avans de societati inca de anul trecut dar unde au disparut nu se stie.Este aglomeratie la ingrasaminte intrucit toti au platit in avans si toti au nevoie in primavara de marfa.Nu exiata marfa pe stoc tot ce se produce zilnic este livrat,dar asta este capacitatea de productie a combinatului,tinind cont ca se livreaza nu numai pe auto ci si feroviar si naval. Deci ingrasamintea se vinde, banii au fost luati si investiti bine-nteles,iar muncitorii asteapta ziua de salariu care nu mai vine.Peste o luna il vom auzi pe Nicolae ca inchide combinatul ca nu mai are desfacere,praf in ochi penru prostii,se termina fertilizarea asta e tot...si-asteptam pina la anu..alta campanie,dar mai bine..

S-auzim de bine.
Liteanu pe 12 Februarie 2014, 07:10
#1
mmmmmmmmm.......
Dragii mei,la cita lasitate si frica exista in combinat,nu se va facenici greva nici alte le de genul opriri instalatilor.Frica de pierderea locului de munca face ca toti sa rabde si doar sa susoteasca intre ei.Frica fata de sefii este enorma.Stati linistiti,in Donau nu are nimeni c*raj sa faca ceva.{A FOST ODATA UN ATELIER UZINAL CURAJOS!!!]Cu respect un pensionar din combinat.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.