Sărbătorile religioase, bun prilej pentru unii preoţi să strângă sume uriaşe de bani.

07 Ianuarie 2014, 00:07 | 3364 vizualizări | 23 comentarii
Car Universal
Catedrala Sf. Haralambie din Turnu-Magurele.

În aceste zile de sărbătoare, Biserica este în prim-planul vieţii publice. Preoţii sunt principala imagine a acestei instituţii care, din păcate, este văzută prost în relaţia cu credincioşii. Zicala " Fă ce zice popa, nu ce face el" este elocventă pentru ce se întâmplă. Prin  comportamentul lor, preoţii îndepărtează enoriaşii de Biserică. Dacă tot suntem în preajma unor sărbători, trebuie să spunem că cel mai mult deranjează partea materială, adica   s-a ajuns ca la târg, plătim pentru serviciile Bisericii. Dăm bani preoţilor, însă evaziunea fiscală este mai mare ca în domeniul panificaţiei, putem spune că este dusă pe culmi. Pentru serviciile prestate nu se taie chitanţe sau, dacă se taie, nu sunt fiscalizate, aşa-zisele chitanţe sunt pentru uzul intern al Bisericii. Cum zicea cel mai drept şi corect teleormănean, L.Dragnea: "nu ai cum să impozitezi credinţa".

Preoţii au averi foarte mari, făcute pe spatele enoriaşilor, ceea ce nu mai este un secret. Numai preotul M.Ciulei este un bun exemplu in acest sens, insa sunt foarte multi in zona Turnu. Fiecare plătim în momentul când luăm contact cu Biserica, de parcă acest lucru este o datorie. Cotizăm anual plus atunci când avem nevoie de un serviciu religios. De ce mai cotizăm, dacă suntem taxaţi de fiecare dată? Se suprapun atâtea plăti fără să înţelegem altceva decât că ni se bagă mâna în buzunar. Ce să mai zicem de latura spirituală, pentru că, pur şi simplu, marea majoritate a preoţilor sunt departe de ceea ce ar trebui să fie un slujbaş al Bisericii.

Citeşte şi
Comentarii (23) Adaugă comentariu
vas pe 15 Ianuarie 2014, 17:21
#23
dna
atentie dna
vasile pe 15 Ianuarie 2014, 17:18
#22
mita
la profesori se considera mita un cadou,iar aici ce esteeee,trezitiva romaniiii
pimp pe 13 Ianuarie 2014, 01:26
#21
popa prostu
nu mai pomeniti de poppii de la lita ca va rupe marietta fisu e popa acolo si finu lu jupanu sa ii dati in primu rand o dictare sa vedem daca o scrie corect
Deceneu pe 09 Ianuarie 2014, 21:05
#20
hotii satului
credinta este in sufletul fiecarui om si nu cred ca este nevoie de un popa sa-mi aduca aminte de aceasta.Acesta este slujitorul lui scaraoschi pe pamant, neavand nici un dumnezeu in afara de dumnezeul-ban.Popii au capusat acest pamant in permanenta de 2000 de ani si tot nu se mai satura. Nu exista diferente intre preotii diferitelor religii decat in averea pe care o strang si multimea pe care reusesc sa o prosteasca. De aceea au nevoie de religie in scoala pentru a tulbura si sufletele neprihanite si a incerca sa le faca sclavii lor si o viitoare mare sursa de venituri. Eu propun un experiment pe jumatate din aceasta tara, adica moarte tuturor acestor lipitori si apoi sa vedem daca ceilalti ramasi vor mai recunoaste ca sunt popi. MOARTE POPILOR SI SLUGOILOR CU CALDARUSA. IN NUMELE TATALUI,AL FIULUI SI AL SFANTULUI DUH, AMIN.
saracie pe 09 Ianuarie 2014, 20:01
#19
paduche,POMANA
LA LITA SUNT TREI POPII,UNDE ARE O CONTRIBUTIE BISERICEASCA DE 70 RON CARE CRESTE AN DE AN,IAR LA ORAS E DE 50 RON,CARE E DIFERENTA DINTRE UN TARAN SI UN ORASEAN.NU SE MAI SATURA DE ATITA FURAT DE LA PROSTIME.CE FAC EI CU ATITIA BANI?
Nae Marx . pe 09 Ianuarie 2014, 11:29
#18
Iarta-i Doamne !
Adevarul este dincolo de noi (dosarele X) . Eu stiu niste putori ordinare,c*rve,hoate si necredincioase care nu platesc taxa la Biserica dar beneficiaza de servicii religioase la fel ca orice credincios sincer . Desigur,sunt preoti mai pacatosi decat un hot,dar sunt si preoti care-si transmit credinta din vocatie, cu smerenie . De ce nu se dau EXEMPLE CONCRETE ? Eu va spun unul : fiul preotului de la Biserica de la cimitir (nu stiu cum il cheama ) care daca ii spun satanist,sunt bland!
nebunusatului pe 09 Ianuarie 2014, 06:41
#17
POPII
Cel mai strigator la cer gest ce-l poate face un preot este de a refuza oficierea unei slujbe de inmormintare fara un motiv plauzibil sau pentru ca neamurile defunctului nu au bani . Acel preot ar trebui destituit ... de fapt daca ne gindim bine popii prin atitudinea lor trufasa si prin lacomie, dezgusta credinciosii care in final isi cauta hrana spirituala pe la alte culte religioase . Si tot sporesc numeric ...din ce in ce mai multi ...scolala pe popi merge la greu fata de toate celelalscoli de meserii ... pe ce bani?...pe banii nostri...cei de care popii isi bat joc pur si simplu ...sa le fie rusine .
hffhf pe 08 Ianuarie 2014, 23:50
#16
amin!
Deceneu pe 08 Ianuarie 2014, 17:59
#15
Judecata de apoi
avand in vederew ca pana la Dumnezeu iti mananca sufletul,,Sfintii\" parinti, eu nu i-asi compatimii, ci din contra asi incerca sa-i ajut sa ajunga la,,Ziditor\". Marx si Engels in,,Capitalul\" i-au descris pe popi ca o patura sociala neproductiva si exploatatoare. De ce nu se ia impozit pe veniturile bisericii si ale angajatilor ei? De ce sa dea fiecare consiliu judetean zeci si sute de mii de euro pentru construirea,, Cosmeliei bantuirii neamului\"?
Deceneu pe 08 Ianuarie 2014, 17:52
#14
prostirea maselor
Un dicton al bisericii spune,, Crede si nu cerceta \". De ce? V-ati intrebat de ce se construiesc de 5 ori mai multe biserici decit scoli se inchid? Pentru ca pop**atia sa devina o masa de manevra electorala sau in orice alt domeniu, sa nu puna intrebari si sa faca ceea ce i se cere de la puternicii zilei .
deceneu pe 08 Ianuarie 2014, 17:47
#13
@ alfa #10
Fratioare, tu ori esti popa, ori ai neamuri popi sau,,DJ cu caldarusa\" ori scuza-ma esti prost. Unde ai vazut tu popa sarac, unde ai vazut tu popa sa dea la cei saraci, cum poti sa crezi o turma de mincinosi asupritori si foarte buni exploatatori ai prostiei maselor? O adunatura de lacuste care lasa in urma lor saracie si ignoranta.
v pe 08 Ianuarie 2014, 11:28
#12
Dracii !
Biserica aparatul modern de prostit masele D-in totdeauna religia a avut rolul de asuprire voalata a prostimi adica majoritatea oamenilor din aceasta tara amarata.nu-ma
alfa pe 07 Ianuarie 2014, 16:48
#11
Sa fim mai ingaduitori
Oameni buni nu avem noi caderea in fata Domnului sa-i judecam pe preotii din Sfanta si soborniceasca biserica crestin ortodocsa. Sa-l lasam pe judecatorul suprem - Bunul nostru Dumnezeu sa o faca. Bisericile din Turnu au mari cheltuieli cu intretinerea, iluminatul, caldura, iar Catedrala poate fi usor prinsa la cladirile cu bulina rosie la un eventual cutremur.
Marinel cu capu chel pe 07 Ianuarie 2014, 16:00
#10
Nedumerire
Am u Turnu acuma cativa ani dar ce popi sunt putrezi de bogati ca si ei la randul lor sunt spoliati de rupt legatura c
liviu dragnea si ai lui spaima teleormanului pe 07 Ianuarie 2014, 15:42
#9
doamne ajuta
http://capitalismpepaine.com/2013/12/16/credeti-in-dumnezeu-pe-banii-vostri-nu-pe-ai-mei/
LEONIDAS pe 07 Ianuarie 2014, 13:27
#8
EU I-AS FI PRIMIT DAR
VIN CU 3-4 ZILE INAINTE DE SARBATOARE ZICIND PAI CINE VINE ATUNCI?, PAI FRATE POPA, NU MAI VENII DE LOC!, MAI VIN ELEVI DE LA SCOALA DE POPI CU TUPEU LA FEL, CA CE VIN EI ATUNCI CA E SARBATOARE!IMI VENEA SA-I IAU LA PALME..(MENTIONEZ CA SINT ORTODOX SI AM AVUT UN BUNIC PREOT), DAR ASA CEVA NU EXISTA PINA ACUM 2-3 ANI!
Ilie de la scularie pe 07 Ianuarie 2014, 11:55
#7
ALO, BALAMUCUL?
Fratioare SMURD, cum ti-au dat astia drumul fara tratament?
SMURD pe 07 Ianuarie 2014, 11:23
#6
Ilie de la....protoerie
Ba,da tu iti dai cu parerea in toate?Mai ti minte cand te-ai intalnit cu bicicleta aia cu farul aprins pe sub Dunare?
Ilie de la scularie pe 07 Ianuarie 2014, 10:06
#5
Popimea electorala
Clerul este un agent electoral deosebit de puternic, de aceea intreaga clasa politica se intrece in a lea acorda privilegii deosebite. Insa si noi enoriasii suntem vinovati fiindca acceptam fara circnire aceste abuzuri ale clerului. A batut cineva obrazul unui popa care are abateri de la morala si canonul preotesc?
dode pe 07 Ianuarie 2014, 09:14
#4
da da
au facut averi imense cum spune cici au q7 dar si ce chiolhanuri trag mama mama.nici eu nu iam primit mise face greata cand ii vad si au o aroganta de te sperie.prin atitudinea lor nu fac deatc sa indeparteze enoriasi de biserica credinta si asa subreda(privit la tv de boboteaza)se ingessuie lumea la aghiasma de parca se da bani gratis.
CICI pe 07 Ianuarie 2014, 00:30
#3
SS
nici nu i-am primit in casa/ sa le dati bani ca sa asi ia,,Q7
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.