La Turnu-Măgurele, ciorile se găinăţează în capul plătitorilor de taxe şi impozite, în timp ce primarul se uită pe geam.

06 Ianuarie 2014 | 2941 vizualizări | 11 comentarii
Trotuare cu gainat, noua moda la Turnu-Magurele.
Trotuare cu gainat, noua moda la Turnu-Magurele.

Pe lângă problemele clasice ale oraşului, şomaj, sărăcie, mizerie, etc, mai avem şi ciorile pe cap. Aceste păsări, căci despre ele este vorba, sunt un pericol public, pentru că pot aduce boli.  Găinaţul  acestor pasari miroase urât şi provoacă disconfort. Locul unde ciorile sunt cele mai multe este chiar în faţa Primăriei, în Parcul Municipal. Păsările zboară prin tot oraşul, însă în parc le place cel mai mult. Cetăţenii, care vin la Primărie pentru a plăti taxe şi impozite sau alte treburi, sunt "primiţi" foarte bine cu un găinaţ în cap. Acesta este respectul arătat de edili celor care vin la Primărie pentru a le da bani. Nici că se putea ceva mai bine şi mai frumos, iar cei care nu sunt "ştampilaţi" sunt obligaţi să calce în găinaţi.

Actualul primar, pe când era viceprimar, avea în fişa postului gonirea ciorilor. Fiind ca un copil pe lângă Mohanu, având şi o statură mai firavă, actualul senator îi cumpăra petarde şi îl trimitea în parc să gonească ciorile. Pe lângă petarde, D.Cuclea avea şi un aparat cu carbid, însă ciorile plecau pe moment, dar reveneau. Soluţia cu pocnitorile este doar joacă pentru copii, nu şi pentru un primar. Dacă s-ar uita pe internet, primarul sau cineva din Primărie, ar afla că sunt şi aparate cu ultrasunete sau aparate care imită păsări de pradă şi că în multe oraşe aşa s-a rezolvat problema. Nu numai aceasta este soluţia, sunt multe altele, însă este de datoria Primăriei să ne scape de ciori. Domnule primar, puneţi-vă capul la contribuţie, că de aceea sunteţi primar. Ţinând cont de ce am cerut, trebuie să nu ne facem mari speranţe, căci unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Comentarii (11) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 07 Ianuarie 2014, 11:53
#11
@Vinatorului amator
Corect, dar si in afara zonei locuite sunt restrictii. Nu se poate trage cu arma in zona adiacenta orasului, in zonele industriale, in vecinatatea cailor de comunicatii. Deci posibilitatile sunt limitate, dar daca se vrea, se poate face o derogare de la lege pentru asta. Se incalca legea si asa, de ce nu s-ar incalca legea si pentru binele public. A, si sa nu uitam asociatiile pentru ocrotirea animalelor, cele ecologiste, directivele europene, care si ele restictioneaza impuscarea ciorilor si altor pasari daunatoare.
Andy pe 07 Ianuarie 2014, 09:04
#10
LASER frate
ciorile sunt deranjate de fascicolele laser asa ca o solutie foarte buna ar fi sa cumpere un aparat de genul celor de discoteca si sa il orienteze catre copacii in care se aduna ciorile...in sc*rt timp acestea vor renunta sa mai revina la acesti copaci.\n\n
vanator amator pe 06 Ianuarie 2014, 20:04
#9
solutie posibila
Intradevar, nu se poate trage cu arma in oras, dar in afara lui da\nToata ziua ciorile sunt in apropierea orasului, pe soseaua portului, pe centura si spre Banciu\n\nDaca se organizeaza ceva, acolo ar putea sa le reduca numarul, fara cheltuieli mari
Octav pe 06 Ianuarie 2014, 17:59
#8
Animale inteligente!
Proportia dintre creier si volumul corporal, in cazul ciorilor, este cea mai mare in randul tuturor speciilor de pasari. Proportia in cauza este egala cu cea prezenta la maimutele antropoide si cetacee. Singura vietuitoare care are proportia creier-volum corporal mai mare decat a ciorii, este insasi omul!
Octav pe 06 Ianuarie 2014, 17:57
#7
Animale inteligente!
In testele de inteligenta efectuate pe caini, pisici, porci si ciori, cele din urma au iesit invingatoare fara probleme. Mai mult decat atat, un studiu de mare anvergura, efectuat in anul 2004, a scos la iveala ca banalele ciori sunt la fel de inteligente ca cimpanzeii bonobo. Cu alte cuvinte, ciorile sunt cele mai inteligente fapturi de pe planeta dupa oameni, ocupand locul 2 la egalitate cu cimpanzeii si delfinii!
Victor pe 06 Ianuarie 2014, 17:52
#6
Cu 4oooo de euro cumperi un tun!!??
Daca citeati revista Ecouri Dunarene a fost acolo un articol interesant despre ciori.Pot transmite multe boli inc*rabile in cazul oamenilor dar ciorile sunt si cele mai inteligente pasari din lume(nu ma refer la ti**ni) Mult mai inteligente decat bufnitele si pasarile de prada, si cu mult mai istete, smechere si desc*rcarete decat papagalii.Ce este interesant,ca acestea sunt pasari comestibile!Cu 40 ooo de euro poate cumperi un tun...Sunt solutii de starpire a pasarilor nedorite dar acest lucru nu se doreste.Aici gasiti aceste aparate de indepartare a ciorilor. http://www.fara-daunatori.ro/home/category/12/aparate-anti-pasari.html
gogu pe 06 Ianuarie 2014, 17:34
#5
pt florin mircescu
de acord cu solutia finala, dar pentru toate tipurile de ciori din oras.
madalin pe 06 Ianuarie 2014, 13:27
#4
ciori
Un aparat de alungat ciorile sau care imita pasari de prada costa cel putin 40.000 de euro. Cred ca acesti bani ar trebui folositi in alte scopuri avand in vedere ca vorbim de un oras micut nu de unul mare.\n
ION ION pe 06 Ianuarie 2014, 12:28
#3
DACA NICI ACUM CIND GADEA E PRES. CJ
NU VEDETI MASINILE DE CURATENIE IN ORAS SI PARCURI (IN ALEXANDRIA SI ROSIORI DE VEDE SE VAD ZILNIC PE CENTRU ), CIND CREDETI CA O SA-SI FACA TREABA LA TURNU?, A. GADEA FIIND ASIMILAT CA FIIND TURNEAN NU FACE ABSOLUT NIMIC PT. ORASUL SIN CARE PROVINE !! gulp
Ilie de la scularie pe 06 Ianuarie 2014, 12:17
#2
@ Florin Mircescu
D-le Mircescu, ideea este cit se poate de utila, dar legal nu se poate. Legea nu da voie sa se traga cu arma in oeas decit in cazuri speciale de forta majora. Ar fi fost totusi bine daca s-ar fi strins Dragnea si cu vinatorii lui si ar fi mai stirpit niste ciori. Dar ciocoiul vineaza iepuri si alte alea, nu ciori, ca-si pateaza blazonul.
Florin Mircescu . pe 06 Ianuarie 2014, 06:56
#1
//Solutia finala // -pentru ciori.
Sa fie mobilizati toti vanatorii din oras,sa li se dea cate 10 cartuse cu alice si sa se treaca la starpirea lor . Cu aparatele cu ultrasunete si cu pocnitori unde le trimitem,la bulgari ?? Macar de am fi vecini cu ...Ungaria!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.