Liviu Dragnea, în luptă şi cu Biserica. Fondul de vânătoare de la Plopii Slăvitesti, deţinut de Dragnea prin intermediari, împiedică refacerea mănăstirii Plăviceni!

15 Mai 2013, 00:10 | 3562 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Terenul de vanatoare al lui Dragnea impiedica refacerea manastirii Plaviceni.   foto:romanialibera.ro

Călugării de la o mănăstire din judeţul Teleorman vor să refacă o veche aşezare bisericească aflată la zece kilometri în pădure, însă sunt împiedicaţi permanent de angajaţii unei firme care deţine un fond de vânătoare de câteva sute de hectare în zonă. Potrivit călugărilor şi localnicilor, fondul de vânătoare aparţine apropiaţilor lui Liviu Dragnea.

O veche obşte bisericească din Teleorman se luptă cu autorităţile din judeţ pentru a primi ceea ce i-a aparţinut cândva. Mănăstirea Plăviceni are o valoare istorică semnificativă, fiind ctitorită de Mihai Viteazul. Acum este o ruină aflată la 14 kilometri de sat, în spatele unui fond de vânătoare de peste 400 de hectare care aparţine unor apropiaţi ai vicepremierului Liviu Dragnea.

Mai exact, firmei Gransiloz, din Comuna Liţa, firmă apropiată de actualul ministru şi unul dintre principalii sponsori ai campaniilor electorale ale PSD la nivel naţional. Numai în 2009 această societate a donat PSD 300.000 de lei, fiind a doua firmă din ţară într-un clasament al sponsorilor social-democraţi. Fondul de vânătoare este de anul acesta împrejmuit cu un gard de protecţie prin care trece curent electric. La vânătoare vin iarna, potrivit localnicilor şi călugărilor, mulţi lideri politici, motiv pentru care accesul este interzis total. Primarul din comuna Plopii Slăviteşti (de care aparţine pădurea), Alexe Marcel, ne confirmă şi el spusele localnicilor: „La noi la primărie figurează firma Gransiloz. Lumea spune că în spatele firmei este Liviu Dragnea. Sunt ai lor cu toţii. Gardul cu curent electric este pus ca să nu le fugă iepurii de pe fondul de vânătoare“.

Mănăstirea Plăviceni este situată în sudul ţării, în arealul comunei Plopii Slăviteşti din judeţul Teleorman, la 33 km nord-vest de Turnu Măgurele. Aici a fost un schit ctitorit de marele vornic Dragomir de Plăviceni, în timpul domniei lui Matei Basarab, între anii 1646-1649. Povestea mănăstirii începe în timpul domniei lui Mihai Viteazul, fiind ctitoria Domniţei Stanca, soţia domnitorului. Din cauza inundaţiilor, între 1918 şi 1921 locaşul a fost părăsit şi a fost acoperit cu pământ până în 2002. Patriarhia a vrut să refacă aşezământul. Potrivit lui Teoctist Moldovanul, stareţul actual al mănăstirii, acesta a fost trimis să vadă dacă se poate face ceva cu acel aşezământ istoric. Practic, totul era o ruină la peste zece kilometri de sat, fără curent electric sau alte utilităţi. Împreună cu zece călugări şi câţiva fraţi de mănăstire au scos pământul din biserică şi au construit câteva anexe. Acum sunt în lucru chiliile şi o nouă biserică, care se află însă în judeţul Olt. Practic, curtea mănăstirii este situată în două judeţe, graniţa fiind un pârâu care străbate curtea. Terenul din Olt a venit ca o donaţie din partea unor localnici din împrejurimi care au aflat despre conflictul care există între călugări şi fostul preşedinte de Consiliu Judeţean Liviu Dragnea, actualmente vicepremier.

Teoctist ne spune care au fost principalele sale obstacole în refacerea vieţii monahale de la Plăviceni: ”Cea mai mare patimă a mea de când am venit aici de la Cernica a fost acest Dragnea. Deşi ar trebui să primim înapoi 230 de hectare de teren agricol şi 48 de hectare de pădure, nu am văzut nimic înapoi. 2.000 de metri, atât. Am depus cereri la timp, însă ne-au spus că nu mai există teren şi pentru noi. Am fost la Dragnea, când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, de mai multe ori şi ne-a ţinut la uşă câteva ore. Nu intra şi nu ieşea nimeni. Până la urmă, a plecat şi ne-a spus că are treabă la Bruxelles. El nu spune niciodată nu. Acum a făcut aici, lângă noi, un fond de vânătoare de câteva sute de hectare. A populat cu animale de tot felul şi a tras curent electric pe tot gardul celor câteva sute de hectare. Deşi este foarte aproape de mănăstire, noi nu avem curent electric. L-am prins astă-iarnă la vânătoare cu politicienii pe aici. M-am dus la el şi a zis că nu poate să stea de vorbă atunci. Practic, ne evită, iar când îl prind... ne promite că rezolvă totul. Când a venit a doua oară a închis drumul şi am venit pe jos prin pădure. Mă aducea un poliţist din Olt, dar când a văzut că e vânătoare şi au închis drumul m-a lăsat pe jos. De aia am şi făcut biserica nouă dincolo de pârâu, în judeţul Olt, să nu mai trecem pe la Teleorman pentru autorizaţii“.

Dacă ar exista condiţiile necesare, stareţul ar vrea să înfiinţeze acolo un cămin de bătrâni pentru călugări şi, eventual, pentru vârstnici mireni. Deocamdată, călugării muncesc din greu la renovarea bisericii vechi şi finalizarea construcţiilor noi. Sprijinul financiar vine din partea Episcopiei Alexandriei şi a mai multor sponsori privaţi.

sursa:romanialibera.ro

 

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
gelu pe 03 Iunie 2013, 13:20
#7
primar de cacao
Primarul Victor Dragusin, un idiot care isi face numai interesele personale.Tigan imputit cu dinti de aur shock snake
say pe 21 Mai 2013, 22:20
#6
mafia
patriarhia romana impreuna cu preoti hoti sunt cei mai mari mafioti cu acte
Dinu pe 16 Mai 2013, 09:21
#5
Pentru Gogu si altii
ATENTIE ! ! !tot asa dureri,dar nu acolo,ci in spate,avea si Nastase fata de toti romanii,si a primit un numar,0049,numar de \\\"inmatriculare\\\" la Jilava.Daca dormiti ca pana acum,Dragnea va fura si va saracii in continuare fara mila,intreaga tara.
denver pe 15 Mai 2013, 21:59
#4
mafia politica sugruma pe romani
bai nu sa gasit nici unul mai cu sange in vene sa ii puna capac acestui mafiot fara scrupule,care a dus jud la ruina vampire vampire
gogu pe 15 Mai 2013, 16:50
#3
ATENTIE
la momentul actual si inca cativa ani buni mai departe, pe dragnea o sa l doara in p--- de dna si toate celelalte institutii din tara, asa ca nu va mai scremeti impotriva lui ca nu are nici un efect.
DNA pe 15 Mai 2013, 11:01
#2
BNCHETUL...
DIRECTORII PSEDISTI DE LA LICEE OBLIGA ELEVII SA FACA BNCHETUL LA CASA ARMATEI.DE CE OARE !!!!!!!CHIAR NU II OPRESTE CINEVA PE ACESTI COMUNISTI BOLNAVI DE FUNCTII SI BANI SI INTERESE.FAC PRESIUNU ASUPRA ELEVILOR SI DIRIGINTILOR OBLIGANDUI PE CEI DIN URMA SA SEMNEZE UN TABEL CA NU SUNT DE ACOR SA FACA BANCHETUL IN ALTA PARTE.RUSINE ACESTORI PUPINCURISTI DE PSD,USL.\\n
S pe 15 Mai 2013, 09:36
#1
DNA sa auda
Dragnea a deposedat oamenii de terenuri prin santaj si fas in acte
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.