Ferry-boat-ul de 1 milion de euro de la Turnu-Măgurele mai are doar un motor functionabil. Pasagerii feribotului trebuie să ştie că-şi asumă riscuri uriaşe atunci când traverseaza Dunarea cu această "epava".

17 Aprilie 2013, 00:16 | 4405 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Feribotul Europa, o epava care a costat 1 milion de euro.

Punctul de trecere a frontierei Turnu-Măgurele - Nikopole şi un serviciu de tip bac au fost date în folosinţă acum trei ani. De atunci, bacul Tr.Măgurele - Nikopole nu a reuşit să supravieţuiască din resurse proprii, astfel că doar majorările de capital, făcute de CJ Teleorman şi CL Turnu-Măgurele, l-au ţinut pe linia de plutire. Feribotul care efectuează trecerea Dunării a fost cumpărat, fără licitatie, în anul 2005. Preţul a fost unul pe măsură: 775 000 de euro, la care s-au adăugat 282 199 euro pentru transportul din Germania ( de unde a fost achiziţionat) la Turnu-Măgurele. Mai mult de 1 milion de euro pentru un feribot care a fost construit în anul 1978!  Acest feribot a fost autorizat să circule până în august 2008, însă, cu chiu, cu vai, s-a obţinut o suplimentare pentru că acesta să circule şi după această dată.

Problema feribotului Europa ( aşa l-a botezat L.Dragnea) este că nu mai prezintă siguranţă în funcţionare. Iniţial, feribotul avea trei motoare, pentru ca, în cazul în care se defectează unul, să poată funcţiona celelalte. Acum, feribotul mai are doar două motoare ( al treilea a fost vandut la fier vechi, probabil!), însă numai unul este funcţional. Dacă, Doamne fereşte, se defectează şi acesta în plină trecere a Dunării, feribotul rămâne în voia apelor. Cei care trec Dunarea la bordul acestui ferbot trebuie sa stie ca isi asuma riscuri uriase. E o inconstienta din partea sefilor bacului sa lase pe Dunare aceasta bomba cu ceas. E o problemă gravă faptul că feribotul Europa mai are doar un motor functionabil, pentru că, în plină traversare, se poate întâmpla o catastrofă.

Solicităm Autorităţii Navale Române să ia măsuri şi să oprească funcţionarea feribotului Europa, până nu se întâmpla vreun accident care să facă din Tr.Măgurele un oraş îndoliat.  E timpul ca această adevărată epavă, pe care Dragnea a dat 1 milion de euro, să fie scoasă la pensie şi înlocuită cu altceva. Dacă nu sunt bani pentru cumpărarea altui feribot, atunci consilierii judeţeni şi locali, în frunte cu Dragnea şi Mohanu, să fie obligaţi să plătească pentru vechitura care abia se târâie pe Dunăre. Domnnule Bâtă, pentru că sunteţi şeful Bacului, şi, mai ales, sunteţi jurist, ar trebui să luaţi măsura sistării folosirii feribotului Europa. E nevoie de aşa ceva, pentru că se evită un posibil accident. În  caz contrar, trebuie să ştiţi că veţi fi principalul răspunzător, astfel că e momentul să opriţi feribotul Europa.

 

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
remus pe 19 Aprilie 2013, 15:53
#7
despre bac
pai adi bata finul lui nae are salariu de 50 de milioane la bac? ce-l intereseaza daca merge sau nu? luna trece, salariul merge. apoi, de pe vremea cand era prefect si-a facut o gramada de contracte pe firma lui de consultanta juridica. are contracte cu multe primarii conduse de primari psd-isti, cam vreo 20 de primarii de la care castiga 8 milioane lunar de la fiecare, cu spitalul municipal unde manager este ivan victor. v-ati intrebat ce sume castiga adi bata de la spital? de ce nu angajeaza spitalul un tanar jurist?
gigi pe 19 Aprilie 2013, 10:16
#6
bac
Initial bacul Europa a avut 4(patru) motoare,nu trei. Motoarele sunt asezate astfel: doua in bordul Babord si doua in bordul Tribord,adica doaua in stanga,doua in dreapta.Unul din ele s-a gripat din cauza nepriceperii unui fost angajat(este o poveste mai veche).\\n La ora actuala,bacul functioneaza cu trei motoare,nu cu unul.Daca functiona doar un motor,era imposibil sa treaca ieri,la una din c*rse,cu patru camioane TIR,un microbuz si un turism.Voi siti ceva legat de o defectiune,dar stiti pe jumatate. Defectiunea a aparut la sistemul de giratie al unui motor,(aceste tipuri de nave nu au carme)ceea ce a ingreunat manevrarea bacului.\\n Cu un singur motor bacul nu poate sa execute treceri,asa ca, nu mai speriati lumea! \\n
ion pe 18 Aprilie 2013, 17:13
#5
fd
de cand a plecat ely de la bac s-a ales praful aia mai punea fundul la bataie
nebunusatului pe 18 Aprilie 2013, 15:13
#4
ABUZURI
Cred ca cel mai indicat ar fi sa treaca graatuit Duarea dus si intors saptaminal cei care au achizitionat epava, sa-i vedem cit c*raj au...
SUD pe 17 Aprilie 2013, 14:08
#3
Bacul e in FALIMENT
Adi Bata sau nota 1,40 este urmasul unei alte catastrofe,Eli Iagar.
RAS pe 17 Aprilie 2013, 14:01
#2
de oameni.
Astia si inecati voteaza cu Dragnea.
anonim pe 17 Aprilie 2013, 12:26
#1
treziti-va turneni o data
treziti-va turneni o data
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.