Colegiul National "Unirea" din Turnu-Magurele-locul I pe tara la programul "Euroscola"

08 Februarie 2010, 22:30 | 8077 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal

In anul 2009, o echipa de 25 de elevi de la Colegiul National "Unirea" din Turnu-Măgurele, coordonati de d-na director Nicoleta Marinescu si de doamnele profesoare Adelina Gogoasa si Stefania Panea, a participat la programul "Euroscola", al carui scop este promovarea valorilor culturale europene in randul tinerilor si care se  desfasoara sub egida Consiliului Europei. Dupa prima etapa a concursului (martie-iunie2009), echipa Colegiului s-a calificat in finala, impreuna cu alte noua licee si colegii din tara. Entuziasmati de reusita si ambitionati de perspectiva obtinerii uni rezultat si mai bun, profesorii si elevii s-au mobilizat si mai  mult si au elaborat un film de aproximativ 15 minute care a surprins tentativele lor (reusite) de a convinge oamenii sa voteze candidatii romani la un loc in Parlamentul European.

Cea de-a doua etapa (septembrie-octombrie 2009) a constat in realizarea unui eseu  despre Parlamentul European, pe care elevii, sub indrumarea d-nei profesoare Adelina Gogoasa si cu sprijinul celorlalte cadre didactice mentionate anterior, l-au elaborat si l-au tradus in limba engleza.

Juriul a apreciat la superlativ aceasta realizare, elevii turneni castigand locul I pe tara si avand astfel posibilitatea de a vizita Parlamentul European de la Strasbourg in perioada 19-25 ianuarie 2010 si de a lua contact direct cu realitatile  europene.

Profesor Razvan Vasile

Responsabil imagine

C.N."Unirea"Turnu-Măgurele

Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
Daniela Sirbu pe 26 Iulie 2014, 14:51
#13
Amintiri frumoase!
Am terminat acest liceu in 1979. Imi amintesc cu drag de fostii colegi, desi, mea culpa, am uitat multe nume. Dar nu uit ca dascalii din vremea aia m-au facut un om responsabil si cu respect fata de oameni. Multumesc Dna Beleca Domnica Constantinescu, Dle Manea Marin, Dna Petrescu si Drei diriginte Valeria Popesu.Imi doresc din suflet sa-mi revad candva colegii din acei ani frumosi!
andreea traistaru pe 07 Iunie 2014, 17:40
#12
amintiri
am terminat liceul in 1995 si l-am avut ca diriginte pe domnul prof. Anca Eduard (decedat intre timp) iar ca prof. imi amintesc de doamna Beleca Domnica de lb.romana, Popescu V. de franceza, Stavarache de mate...imi amintesc cu drag de anii de liceu si as dorii sa-i revad....(intre timp si eu am devenit profesor...de geografie)

barbu emanuel pe 12 Mai 2014, 21:58
#11
respect
respectele mele domnu razvan vasile.baiatul cu floriiiiiiile

daniela pe 05 Octombrie 2012, 03:08
#10
un liceu de basm
am terminat in 79,imi amintesc cu drag de dnul profesor Izvoranu,de dnul Oprica de dnul Tudor,Cernaianu etc,Multi nu cred ca mai traiesc dar mi se face dor de ei si de toti colegii mei\\n rolleyes rolleyes smile smile smile smile
gigi pe 24 Mai 2012, 13:32
#9
pentru gogu
mai bine invata sa scrii corect...foarte probabil esti unul dintre fostii corijenti ori vreun rebut al acestui liceu de elita...
GOGU pe 29 Martie 2012, 08:13
#8
FECALELE DE LA UNIREA
Felicitari pentru efortul copiilor, cit despre asa zisi profi Marinescu si Vasile doi c***ti.
parinte pe 02 Martie 2012, 16:53
#7
felicitari
felicitari elevilor de la unirea care indura cu stoicism frigul din salile de clasa (asta daca nu au fost isteti sa-si ia o scutire medicala )INCAPATANAREA UNOR PROFESORI DE A PERPETUA NEPOTISMUL si favoritismul caci altfel nu se poate reusi a participa la proiectele care permit deplasari peste hotare si felicitari parintilor ca inca mai pot sa finanteze o educatie paralela platind meditatiile copiilor lor pentru a putea promova bacalaureatul spaland in acest fel rusinea unor 6 ore zilnice de c*rs din care un sfert nu se fac,desi condica se semneaza.
Dana pe 16 August 2011, 12:12
#6
anii de liceu, cea mai frumoasa amintire
Am terminat liceul Unirea in anul 1979..... Au trecut atatia ani si totusi imi amintesc cu nostalgie si emotie de frumosii ani petrecuti in liceul de pe aleea cu castani. Imi amintesc cu drag de minunatii profesori si recunosc, ca datorita lor sunt azi cine sunt: un om constiincios, serios, cu simtul raspunderii, asa cum am fost invatat de dascalii pe care i-am avut la liceul Unirea Tr. Magurele. A trecut mult timp dar nu-i pot uita. Va multumesc dlor profesori: Manea Marin, Beleca Domnica, Popescu Valeria, Petrescu (de fizica), ......etc ... Va multumesc si va port in suflet mereu!!!!
catalin pe 24 Iunie 2011, 00:00
#5
UNIREA
eu akm trec a 9-a si vreau sa raman tot la unirea unde am fkt generala sunt mandru de acest liceu mai ales de noul director adjunct alexe SUS UNIREA excaim excaim excaim excaim
andreea pe 06 Decembrie 2010, 21:34
#4
felicitari
am terminat acum 2 ani liceul la unirea si daca sunt mandra d ceva in viata, sunt mandra ca am invatat acolo... nu pot sa spun \\\"colegiul unirea\\\" fara sa nu mi se umple ochii de lacrimi.. felicitari domnilor profesori si multa bafta elevilor!
arama ana maria cristina pe 01 Octombrie 2010, 12:07
#3
am facut clasa 9-a in acest liceu
este foarte frumos,inveti tot felulde lucruri,mie dor de acest liceu.Eu acum sunt in spania si aici este frumos dar sa apun sincer aici nu se invataaaaaaaaaa deloc.mie dor de dirigintele meu ALDEA TEODOR un diriginte de
angy pe 23 Februarie 2010, 09:50
#2
Felicitari
Mult succes in viitor!
ady pe 09 Februarie 2010, 10:18
#1
felicitari
felicitari elevilor si profesorilor de la Unirea, care stiu cum sa isi faca datoria si sper sa o tina tot asa... inca o data felicitari si mult succes si in continuare.. tineti-o tot asa wink
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.