Meningită virală la Liceul Teoretic "Marin Preda" din Tr.Măgurele. Cursurile au fost suspendate până luni.

26 Octombrie 2012, 00:16 | 2159 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Salile de clasa au ramas goale la Liceul Marin Preda.

Joi, ca urmare a confirmării unui caz de îmbolnăvire cu meningită acută virală la Liceul Teoretic "Marin Preda" din Turnu-Măgurele, primăria municipiului a solicitat sprijinul Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică Tr.Magurele pentru efectuarea dezinfecţiei la liceul sus menţionat. Joi si vineri cursurile sunt suspendate la Liceul "Marin Preda", astfel ca elevii au intrat intr-o  minivacanta.

Medicii epidemiologi au intrat în alertă după ce la Liceul "Marin Preda" s-a depistat un caz de meningită virală. Municipalitatea a transmis Inspectoratului Şcolar al Judeţului Teleorman  solicitarea de suspendare a cursurilor  în vederea efectuării curăţeniei şi dezinfecţiei generale.

Meningita virală este o boală care apare la copii mai ales vara și toamna și este provocată de enterovirusuri. Este o afecțiune severă foarte contagioasă, iar tratamentul trebuie început cît mai curînd, pentru ca vindecarea să fie cît mai rapidă și fără consecințe. Meningita, uneori, debutează ca o simplă răceală. Printre simptome se numără somnolența, scăderea atenției, pierderea poftei de mîncare, dureri de cap, erupții de pete de culoarea roșu închis sau roșu purpuriu. Pentru prevenirea apariției meningitei este esențială respectarea strictă a regulilor de igienă, în special spălatul pe mîini, spălatul fructelor și legumelor.

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.