Liviu Dragnea şi-a numit un om de încredere la ANAF. F.Tunaru este acuzat de participare la sponsorizarea ilegală a PSD.

04 Iunie 2012, 00:03 | 3389 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
ANAF, institutie condusa de un om al lui Dragnea

Liviu Dragnea îşi urmăreşte interesele în tot ceea ce face. Este cunoscut faptul că Dragnea şi-a numit oameni de încredere în posturi importante din agenţiile guvernamentale. Un asemenea exemplu de om al lui Dragnea este şi Florin Tunaru, numit de V.Ponta, la insistentele lui Dragnea, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). O functie importantă, pentru că L.Dragnea a suferit mult atunci când ANAF i-a controlat hotelul Turris din Turnu-Măgurele. Tunaru este unul dintre principalii acuzaţi în implicarea în sponsorizările ilegale ale PSD. Tunaru a dat declaratii la Politie despre finanţarea dubioasă a alianţei PSD – PC în 2008, perioadă în care „finanţistul” Tunaru a făcut parte din structura care a făcut hocus-pocus cu milioanele pentru vistieria partidului şefului Dragnea.

„Mai multe persoane au fost surprinse sa-si vada numele publicate in Monitiorul Oficial, pe lista sponsorilor PSD, cu sume de sute de mii de lei. Persoanele respective  susţin că nu au dat de fapt niciun ban pentru partid. Specialiştii spun că aceste operaţiuni, pe care le vom descrie mai jos, ar putea fi „cazuri-şcoală” de spălare de bani. Ancheta demarată în Teleorman a fost însă îngropată în sertarele Poliţiei judeţene, iar Tunaru a fost înrolat în Guvernul Ponta să coordoneze activitatea de inspecţie fiscală. Listele sponsorilor PSD, publicate în Monitorul Oficial, conţin o seamă de falsuri şi de date inexacte. O anchetă în adevăratul sens al cuvântului ar descoperi, mai mult ca sigur, că milioane de lei dintre banii declaraţi ca fiind sponsorizări legale se dovedesc a fi bani negri. Declaraţiile date la Poliţie, în acest sens, dau dimensiunea finanţării ilegale a campaniei din 2008 – 2009.

Lui Dacian Florin Teacă i-a fost adus la cunoştinţă de către Poliţia Teleorman că a sponsorizat alianţa PSD – PC în cadrul campaniei electorale din 2008. El spune că nu a dat niciun ban pentru campanie, ci doar că ar fi acceptat, la un moment dat, să fie mandatarul (paravanul) unui om de afaceri care dorea să sponsorizeze alianţa PSD-PC. „În cursul anului 2008, în a doua jumătate a acestuia, am fost contactat de către domnul Pena Dan (unul dintre oamenii de afaceri cu ştaif din judeţ, cu afaceri „strâns legate” de Consiliul Judeţean n.r.)  pe care îl cunoşteam de mai mult timp şi cu care eram în relaţie de amiciţie, acesta spunându-mi că doreşte să facă o sponsorizare a alianţei PSD – PC pentru campania electorală din toamna anului 2008, însă ar dori ca acest fapt să rămână confidenţial. Am purtat această discuţie dată fiind calitatea mea de avocat. (…) I-am spus că există posibilitatea încheierii unui contract de mandat fără reprezentare în care mandatarul acţionează oficial, în numele şi pe seama mandatului său”, a declarat Dacian Teacă.

Cei doi au încheiat contractul de mandat în cursul lunii noiembrie 2008, Pena urmând să-i pună la dispoziţie lui Teacă suma de bani 170.000 de lei care să fie virată în contul PSD, lucru care nu s-a mai întâmplat. „Nu am depus nicio sumă de bani în conturile PSD-PC, nu am avut această sumă la data sponsorizării şi nici până în prezent, nu cunosc cine a făcut sponsorizarea în locul meu, dar bănuiesc că atât timp cât figurez în Monitorul Oficial cu această sumă, cineva a pus aceşti bani la campania electorală din 2008”. Afaceristul Dan Pena, unul dintre acţionarii Modul Proiect şi al altor firme cu greutate in judeţ, a recunoscut aspectele declarate de Teacă. El spune că a sponsorizat PSD la solicitarea lui Florin Tunaru (actualul „vice” de la ANAF), care l-a îndemnat să sponsorizeze şi chiar să găsească alţi sponsori pentru partid. Pena mai spune că ştia că Tunaru ar fi fost chiar trezorier al PSD, fapt negat de acesta. „L-am mandatat pe d-nul Teacă Dacian să sponsorizeze, în numele meu, PSD, cu suma de 170.000 de RON. Această sumă a fost dusă de mine la PSD la domnul Florin Tunaru. Banii nu au fost număraţi şi nu ni s-a dat nicio hârtie. Am făcut contractul de mandat, întrucât nu vroiam să apar ca şi persoană fizică, după ce apărusem deja, fiind implicat cu SC Modul Proiect SA (firma a sponsorizat PSD, la rândul ei, cu 500.000 de lei)”.

Declaraţia dată la Poliţie, în urmă cu un an şi jumătate, de actualul vice al ANAF, Florin Tunaru, fiul lui Ion şi Migdala, arată promiscuitatea finanţării electorale a PSD în judeţul controlat de jupanul Dragnea. Dăm cuvîntul lui Florin Tunaru: „Cu ocazia unor deplasări efectuate la Bucureşti, în mai multe rânduri, am procedat la transportarea unor documente, situaţii, dosare şi chiar colete de la organizaţia judeţeană de partid a PSD către sediul central din Bucureşti, precum şi invers, respectiv de la Bucureşti la Alexandria. În unele cazuri, aveam la cunoştinţă despre conţinutul materialelor pe care le transportam şi despre destinatar, iar în alte cazuri nu, acestea fiind în plicuri sau pachete sigilate. Având în vedere perioada de timp scursă din 2008 şi până în prezent (noiembrie 2010 – n.r.), nu pot afirma cu certitudine, dar pot face afirmaţia că este posibil ca, în acea perioadă, domnul Pena Dan să se fi prezentat la sediul organizaţiei judeţene a PSD şi să fi lăsat un plic sau un pachet sigilat despre conţinutul căruia  nu am cunoştinţă, pe care să îl fi transportat la sediul central din Bucureşti al PSD (…) în legătură cu afirmaţia făcută de dânsul că a lăsat banii şi contractele la mine pe birou, declar că acest lucru este posibil, numai în condiţiile arătate mai sus, făcându-mi menţiunea mie, sau altei persoane din birou, că trebuie dus la sediul din Bucureşti, neaducându-mi aminte acest lucru”.

Cel puţin alţi doi oameni de  afaceri din Teleorman au mai fost trecuţi, în mod mincinos, ca sponsori ai partidului. Sute de mii de lei au ajuns, în mod miraculos, de la PSD –ul lui Dragnea din Teleorman, în conturile partidului „la centru”. Este cea mai bună metodă de a ascunde provenienţa fondurilor, cel mai probabil bani negri, din moment ce donaţiile au fost puse în cârca unor oameni care neagă că au dat vreun ban. Din nou, Pena, menţionează numele lui Tunaru. „Am contactat pe domnii Băluţescu Mircea şi Preda Ion, care au fost de acord să analizeze propunerea făcută de PSD. Ulterior mi-a înmânat 2 formulare de sponsorizare pe care nu le-am verificat, ci am bănuit că persoanele cu pricina vor vira banii în contul PSD. Eu am luat cele două formulare şi le-am dus la sediul PSD unde, într-o vânzoleală foarte mare, le-am lăsat pe birou la solicitarea domnului Tunaru. Nu cunosc cine a depus banii pentru cele două persoane, Mircea Băluţescu şi Ion Preda”.

Ion Preda figurează în Monitorul Oficial că ar fi sponsorizat PSD cu 120.000 de lei. El spune că Pena i-a propus să facă sponsorizarea, cu care, iniţial, a fost de acord. „Domnul Pena mi-a dat să semnez o hârtie, prin care eram de acord să donez această sumă de bani în contul PSD. Nu cunosc dacă domnul Pena a depus în locul meu, sau o altă persoană, cert este că eu nu am donat această sumă de bani. Am luat la cunoştinţă despre aşa – zisa donaţie, publicată în Monitorul Oficial, de la reprezentanţii Poliţiei şi am rămas stupefiat”.

Mircea Băluţescu, celălalt „sponsor” al PSD, cu 200.000 de lei, potrivit Monitorului Oficial, este chiar mai indignat decât Preda. El spune că a fost contactat de Dan Pena, pentru a-i semna un contract de sponsorizare, pentru o sumă mult mai mică, dar nu pentru PSD, ci pentru biserica Sfântul Ioan din Roşiorii de Vede (unde ar fi fost preot bunicul lui Dan Pena). „Eu, personal, niciodată nu am avut astfel de disponibilităţi băneşti şi nici nu am făcut vreo plată de 200.000 de lei, din contul meu sau din conturile societăţilor pe care le administrez”, a declarat Băluţescu.

Asa se sponsorizeaza campania electorala a lui L.Dragnea. Poate de aceea jupanul isi permite sa fie atat de arogant atunci cand se coboara printre semeni.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
x pe 05 Iunie 2012, 21:12
#4
doamnei Doina
Nu imi sta in caracter sa jignesc o doamna.De aceea, va rog frumos, nu insultati gramatica. Cat despre faptul ca acest Cracea a dat 200 000 de euro, bravo lui! Inseamna ca are. Dumneavoastra aveti dovezi?
mike pe 05 Iunie 2012, 15:46
#3
se ingroapa dosarul finantarilor ilegale?
dragnea acum catva timp era ff suparat pe ciorobescu de aceea schimbarea a fost rapida sambata?
doina pe 04 Iunie 2012, 13:54
#2
cracea
mai pdlistilor bateti prea rau campii,pai cat a fost pdl la putere nu voi iati numit pe toti in functii.referitor la un articol anterior vorbeati despre donica dar ati uitat sa vorbiti despre si enumar.1.octavian.2.permadian.3.speculant.4.romu.intrebatil pe domnul cracea daca lea dat bani acestor ti**ni.cracea face exact ce critica,intrebare daca in campanie cheltuie 200000euro si ese primar acei bani o sai fure tot din bani turnenilor.
gogutzu cel adevarat pe 04 Iunie 2012, 12:18
#1
logic
logic, doar usl este acum la butoane, nu? daca mai era pd-l, aveau ei omul lor la ANAF. numitul politic se schimba odata cu puterea. sau voi voiati sa va pastrati oamenii vostri in functii, cu usl la putere? daca da, inseamna ca sunteti foarte naivi. si cind usl va pierde puterea oamenii pusi de ei politic vor fi inlocuiti de altii insi numiti pe criterii politice de noua putere. este logic.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.