Foto Video Politistii au tras focuri de avertisment pentru a prinde braconieri pe raul Olt, in zona comunei Islaz. A fost prins un barbat de 44 de ani din Giuvarasti, doi au scapat

28 Aprilie 2023, 00:22 | 2476 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Braconaj

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Teleorman au reţinut joi dimineața, pentru 24 de ore, un bărbat de 44 de ani, din comuna Giuvărăşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit electric.

„În fapt, în noaptea de 26 spre 27 aprilie, poliţiştii au continuat activităţile de combatere a faptelor de braconaj piscicol, prin folosirea dispozitivelor electrice, activităţi începute odată cu debutul perioadei de prohibiţie.

Astfel, trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona comunei Islaz, folosind dispozitive electrice.

Întrucât cei trei nu s-au supus somațiilor polițiștilor şi au încercat să fugă, au fost executate patru focuri de avertisment, în plan vertical, fiind prins şi imobilizat unul dintre aceştia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Cu această ocazie, poliţiştii au indiponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 180 de kg de peşte, o ambarcațiune, un acumulator, un minciog cu fire electrice și un autoturism, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor participante.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman.

În cursul zilei de 27 aprilie, persoana reţinută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Mai mult >> de la sursa

În ultimele două săptămâni, având în vedere debutul perioadei de prohibiţie, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu atribuţii pe linia transporturilor navale, au desfăşurat activităţi specifice, pe raza de competenţă, pentru prevenirea actelor de braconaj piscicol.

Activităţile au fost desfăşurate atât pe Fluviul Dunărea, cât şi pe râurile interioare, scopul principal fiind prevenirea şi combaterea actelor de braconaj, în special cele prin folosirea dispozitivelor electrice.

În această perioadă, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Teleorman au identificat opt persoane, toate din judeţul Teleorman, în timp ce pescuiau în apele râului Olt, în zona localităţii Izlaz, folosind dispozitive electrice.

Întrucât cei în cauză au refuzat să se supună somaţiilor poliţiştilor, a fost folosit armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi înregistrate victime.

Pe numele celor opt persoane au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice, fiind indisdponibilizate ambarcaţiuni, dispozitive electrice, acumulatori auto, proiectoare şi staţii de emisie recepţie.

Pe această cale reamintim cetăţenilor că braconajul piscicol, prin folosirea dispozitivelor electrice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani, acest mod de a bracona având urmări deosebit de grave pentru fauna acvatică, periclitându-se continuitatea speciei şi producând leziuni permanente pentru peşti. Clic pe foto si mariti.

Mai mult >> de la sursa

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Pentru pe 29 Aprilie 2023, 21:44
#8
Băgați ai p**a în tacto tot de la TN ești dați-vă numele adevărate dacă sunteți bărbați fu..va morți în gura
Pentru pe 29 Aprilie 2023, 21:41
#7
Raducu
Ești din gașca lui că..tu de Neatu fu..oai pe măta în gură
Raciu pe 29 Aprilie 2023, 13:52
#6
Q
Am dat peste la jumate din ei ca să ma păzească

Neatu Cristian ciucu dan exemplele pot continua. La islaz se face parte cu ei
Raducu pe 29 Aprilie 2023, 08:54
#5
Jegului de la #4
Bai,ciobane,ai copilarit la stana si ai fortat intrarea in oras?Pe langa foc*rile care s-au tras asupra unor pescari electrici,trebuiau trase si cateva foc*ri pe la unitatea Politiei de Frontiera.Sunt pe acolo cativa baieti care se infratesc cu braconierii.Daca se vrea si se face un serviciu corect,intr-o saptamana pot disparea toti acei braconieri cu c*rent,fie ei romani ori bulgari.Din pacate se prefera amenzile la pescarii sportivi ca se arate marea si importanta activitate a politistilor care isi asteapta pensionarea dupa lunga activitate de 25 de ani.Rusine mai parazitilor,consumati benzina si motorina degeaba.
Ptr pe 29 Aprilie 2023, 07:58
#4
Prifesoru
Prifesoru mămica ta o ia la cioc sa îți dau la m**e de bulangiu nu poți merge pe drum de grija altora.

Prifesoru pe 29 Aprilie 2023, 04:41
#3
Doar ATĂT ?
Felicitări acum,Bravo după finalizarea anchetei,dacă o finalizați, unul din cei 3 braconieri are licență de pescuit comercial și face parte dintr-o asociație, sunt mulți cu licență de pescuit comercial care au dosare sau condamnări pentru braconaj,"DOAR ATÂT PUTEȚI ",sau "NU SE VREA".
Derek pe 28 Aprilie 2023, 14:34
#2
Cat mai multi
Felicitări,sunt multe j**uri de oameni care dau la c*rent în zona Islaz și Moldoveni,fomiști,săraci.Felicitari poliției Române,poliției de frontieră și navală
Pescar turnean pe 28 Aprilie 2023, 07:29
#1
Felicitări
Bravo, felicitări polițiștilor, așa da ! Dacă și poliția de frontiera s-ar implica, ar fi excelent !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.