Marian Nazat s-a intalnit cu Nicolae Ciuca

13 Septembrie 2022, 05:42 | 1481 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Nicolae Ciuca

Premierul Ciucă, întâlnire la guvern cu personaje extrem de controversate. Victor Neumann, acuzat de CNSAS că a turnat 12 ani la Securitate / Dan Dungaciu, care a susținut AUR în Moldova și respingea categoric posibilitatea invaziei ruse în Ucraina / Marian Nazat, care susține că ”Ucraina este o anomalie istorică”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni la Palatul Victoria cu o delegație de editori, bibliotecari și ”personalități culturale” cu care a discutat despre piața de carte românească, potrivit unui comunicat al guvernului. Printre invitați s-au numărat două personaje extrem de controversate: Victor Neumann și Dan Dungaciu, potrivit comunicatului citat.

Un alt personaj cu poziții bizare este avocatul Marian Nazat, cunoscut pentru că a reprezentat în instanță mai mulți demnitari acuzați de corupție.

În luna august a acestui an, în plină invazie rusă în Ucraina, Nazat scria pe blogul lui Ion Cristoiu că Ucraina este ”o anomalie istorică”, că Ucraina e condusă de ”neonaziști” și că SUA au provocat războiul (exact temele de propagandă ale Rusiei). Iată fragmente relevante din articolul său:

  • ”Țara Ucraina în sine este o anomalie istorică. Cu aproape 1.000 de ani în urmă, Rusia kieveană sub conducerea lui Vladimir cel Mare fusese imperiul popoarelor slave de est din Ucraina, Rusia și Belarus de astăzi. Timp de mai bine de 350 de ani, Rusia kieveană la est de râul Nipru a făcut parte din Imperiul țarist rus. După 1795, Ucraina a fost divizată, ca urmare a războaielor de împărțire a Poloniei, între țaratul ortodox al Rusiei și Austria habsburgică romano-catolică”.
  • Acel regim de lovitură de stat de la Kiev a procedat după 22 februarie 2014 la un război de exterminare și curățare etnică a rusofonilor din estul Ucrainei, condus în mare măsură de o armată privată de neonaziști din Pravy Sektor (Sectorul de Dreapta). Aceiași care au condus securitatea în Piața Maidan și au lansat un regim de teroare împotriva ucrainenilor vorbitori de limbă rusă. Batalioanele au fost formate din mercenari neonaziști.
  • Asta ca să pricepem cu adevărat contextul politico-geografic și istoric al conflictului ruso-american, în care yankeii s-au folosit și se folosesc încă de „Calul ucrainean”. „Nimic nu se naște din nimic”, așa că trebuie să fim prudenți și cât de cât avizați atunci când ne uităm pe tabla de șah întinsă deja în vecinătatea noastră.
  • Mai mult >> de la sursa
Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
Roman de la HOTIN. pe 14 Septembrie 2022, 18:28
#7
elenei (cu litere mici)
-O frustata analfabeta esti tu, idioato! Tu ai fost vreodata in Ucraina (si sovietica si "democrata")? Am avut rude asasinate cu bestialitate de ucrainieni, iar noi si copiii nostri am invatat si invatam in limba romana pe ascuns. De masacrul de la Fantana alba ai auzit pui de vipera? Nordul BUCOVINEI si TINUTUL HERTA nu au fost niciodata ale acestui stat criminal. De genocidul asupra polonezilor al auzit? Cand s-a pus problema ca Romania sa fie primita in NATO cine s-a opus cu vehementa, mai mult ca Rusia? Iubita si democrata ta Ucraina, catea jegoasa. Ultimatul dat dupa pactul Ribentrop-Molotov, al cui a fost? Al URSS si Ucraie. Stiai ca Ucraina a revendicat toata Basarabia? Aici nu-i vorba de cata dreptate are Putin, sau daca Marian Nazat spune adevarul. Aici e vorba de adevarul istoric si de DREPTATEA UNEI NATIUNI! -O vorba si pentru Mihai: romanii din Ucraina nu sunt etnici, ci vietuitori PE PAMANTUL LOR, LASAT MOSTENIRE DE STRAMOSII LOR
Gheorghe pe 13 Septembrie 2022, 22:18
#6
Cel revoltat pe ucraineni
In Ucraina și în Ungaria limba romana este interzisă,in România maghiara și ucrainean a se învață de la grădiniță până la facultate in limba lor nu a românilor în Parlament vorbesc Ungurește (Rușine Hoooo) Unde sunteți cei pe care v-am ivotat!!!??Hoooo.!!!!!!!

Cetățean pe 13 Septembrie 2022, 21:56
#5
Șei din fructea statului
In SUA, Spania, Franța.Germania,Și alte țări toți elevi și studenți învață în limba țării respective în România Unguri învață numai ungurește de la grădiniță până la facultate .În marile orașe se vorbește ungurește sau nemțește română se vorbește la țară.cei Bătrâni cu o pensie de 1000 Lei și impozit pe casa și obor de 2500 Lei.cinste vouă din Turnu Măgurele și Guvernul altora nu al românilor. Rușine! Hoooo.,..
Mihai pe 13 Septembrie 2022, 12:04
#4
Intrebare simpla
Dna Elena, sunt c*rios să aflu care este părerea dvs vis-a-vis de modul în care au fost tratați etnicii romani din Ucraina, de către majoritari pina la începutul acestui război ( februarie 2022 ) ?! Despre faptul ca au fost desființate școlile în limba romana, interzicerea lb rămâne pe teritoriul ucrainean. Cum ar fi procedat ucrainenii cu noi dacă eram în locul lor ?
Un român pe 13 Septembrie 2022, 10:48
#3
VREAU PACE ȘI DREPTATE
Dragă Elena,e atât de ușor să pui etichete și să înghiți înformații nemestecate.Aici nu e vorba dacă Putin a făcut bine sau rău,cu certitudine ceea ce vedem azi nu e de acceptat,ci de ISTORIE și de una dintre cele mai corupte state de pe glob.Până să-ți dai cu părerea despre Ucraina,e bine să întrebi și pe un român trăitor în acea țară,dar care să știe și ceva istorie.Și mai departe,să vedem ce vom face cu toții la iarnă.Și nu numai noi românii,ci și întreaga Europă dezvoltată și democrată.Că America unde ne uităm cu toții,deja șchioapătă și gâfâie,iar de revenit nici nu se pune problema.Lumea s-a schimbat și va schimba tot timpul,dar înainte de toate să vedem ceea ce se-ntâmplă la noi în țară.
Elena pe 13 Septembrie 2022, 07:55
#2
Nazat Marian
Anomalie esti tu, pentru o societate civilizata.Un frustat jalnic,asta esti.



Fane pe 13 Septembrie 2022, 07:06
#1
da
Nazat are dreptate !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.