Viitorul la Turnu Magurele: ferme de panouri fotovoltaice si oile solare

24 Mai 2022, 12:24 | 3200 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Oile Astrasun

Oile solare ale lui ASTRASUN sunt pregătite pentru o călătorie de cucerire

 Una dintre consecințele schimbărilor climatice este că faza de creștere a plantelor a devenit mai lungă: asta înseamnă și că tunderea gazonului trebuie făcută mai des. Cositul de până la 4-6 ori pe an este o provocare deosebită pentru centralele solare de mai multe hectare. Cu toate acestea, există o modalitate mai bună, mai ecologică și cu buget redus de a cosi în centralele solare decât coșirea manuală sau mecanică: această cerere este pășunatul. Clic pe foto

Pășunatul solar este o situație de câștig pentru fiecare

Pășunatul solar este o practică obișnuită în mai multe țări, iar ASTRASUN sa inspirat din exemplele occidentale atunci când compania a decis să pășuna ulei în centralele sale solare. După primul an, AST experienței bune, a lansat o afacere de creștere a oilor. Din 2022, alți operatori de centrale solare vor putea folosi și serviciul de pășunat solar al ASTRASUN, care este în prezent unic în Ungaria.

Compania știe din experiență că pășunatul solar are ca rezultat o situație câștigătoare pentru toate aspectele: un parc solar împrejmuit securizat este un mediu ideal pentru oi, oferind pășune luxuriantă, umbră și protecție. „Oile solare” ASTRASUN sunt hibrizi speciali: rezistenți, scunzi, calmi, deci prezinta cel mai mic risc atunci când sunt ținute în centrale solare.

De ce merită să folosiți ulei pentru a tunde în loc să cosiți mecanic sau manual?

- Cosirea mașinii este puternică, poluantă și adesea implică ciobirea pietrelor. Așchiile de piatră pot distruge panourile solare. Practica pășunatului solar este liniștită și ecologică.

- Se creează un echilibru între agricultură și industria solară. Zona centralelor solare rămâne în utilizare agricolă.

- Oile tund în mod constant iarba în timp ce fertilizează solul. lucru va îmbogăți biodiversitatea, sporind în timp și timp solul aceste zone.

- Iarba tăiată se usucă și devine inflamabilă. Cu pășunatul solar, acest lucru poate fi evitat.

Parcuri fotovoltaice verzi cu buget redus

În Ungaria, pășunatul solar nu este încă răspândit în rândul operatorilor de centrale solare, iar acest lucru se datorează lipsei de cunoștințe, fricii de noutate și multor neînțelegeri. Este o concepție greșită comună că oile solare dăunează centralelor solare. Cu toate acestea, ASTRASUN nu a experimentat niciodată așa ceva! Oile nu sar pe module, nu bat invertoarele și nu se blochează niciodată în nimic. Zona centralelor solare folosite ca pășune a devenit în mod evident mai verde și biodiversitatea lor a devenit mai bogată. Pășunatul solar sa dovedit deja a fi o investiție utilă în primul său an!

Noul serviciu „Solar Sheep” de la ASTRASUN oferă turme de oi centralele solare contra cost. Serviciul este pentru un sezon de pășunat și include îngrijirea oilor și curățarea zonei de lângă gard prin metode tradiționale. Serviciul este întotdeauna precedat de un studiu anunțat în teren: trebuie examinat dacă centrala solară este potrivită pentru a pășuna ulei pe ea.

De la sursa: astrasun-solar

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
Eu pe 26 Mai 2022, 00:52
#10
Pentru Oana
Du-te-n aia calului. A zis cineva că e meritul primăriei?

Ești proasta stai jos
Marius Dican. pe 25 Mai 2022, 20:29
#9
Ce sunt acelea "oi solare"?
De oi cu lana de aur am mai citit prin basmele copilariei si prin povestile comuniste (chiar si epoci sau iepoci de aur) si prin PNRR-urile Uniunii Europene. La aceste oi firele de lana sunt cumva celule fotovoltaice, iar cacarezele sunt pepite de aur?
CATALIN MANZATU pe 25 Mai 2022, 18:19
#8
Ce mamira.....
...este faptul ca in Turnu Magurele exista un PARC FOTOVOLTAIC AL DLUI ING. CLAUDIU CRACEA. DE CE NU-L EXTINDE PE ACESTA? SLAVA DOMNULUI, CAMP STERP EXISTA BERECHET, CHIAR SI TEREN FERTIL PE CARE CRESC BALARIILE SI PE CARE NU-L MUNCESTE NIMENI. UN PUNCT PE UN "I" L-A PUS LEON BUZATU: UNDE SUNT ACEI SPECIALISTI SOMERI CARE DE ABIA ASTEAPTA SA PRODUCA CELULE FOTOVOLTAICE? AU ABSOLVIT VESTITELE LICEE DAVID PRAPORGESCU SI SFANTUL HARALAMBIE?
Oana. pe 25 Mai 2022, 16:23
#7
Foarte bine.
Orasul are nevoie de loc*ri de munca.Salutam initiativa primăriei pentru aducerea acestei firme în oras.Ii dați cu politica aiurea în tirg!Vedeti lucrurile bune care se fac în oras !Bravos Dănuț Cuclea,de admirat!
Dragos pe 25 Mai 2022, 16:18
#6
Sa nu ne înbatam cu apa rece
După cum ne a învățat timpul de 22ani,să nu credem nimic,din ce se se spune,totul este să vedem investițiile în teren, de minciunile sc*rsorilor PSD m-am saturat ei cu avantajele și noi cu ponoasele .
Mihai Viteazu. pe 25 Mai 2022, 14:30
#5
Lui Peter Sandor.
Imnul secuiesc incepe cu urmatorul vers :

M-A FACUT MAMA OLTEAN,

Te rog sa le spui tu pe celelalte.
Ion Ion pe 25 Mai 2022, 08:20
#4
Cind o face plopu mere si rachita micsunele!
Ungurii investesc in Ardeal(Erdely)!Iar comunitate maghiara in Turnu, exista? Sau UDMR-Teleorman, macar?
Leon Buzatu. pe 25 Mai 2022, 08:02
#3
Interesante stiri.
Problema fundamentala este: EXISTA PERSONALUL PROFESIONAL DE SPECIALITATE?
Peter Sandor pe 25 Mai 2022, 07:58
#2
Învățați imn ținut secuiesc!
O sa ploua cu cirnati!
Ciobanul si Miorita pe 24 Mai 2022, 14:46
#1
E doar viitorul unora
Si după ce biodiversitatea se va imbogati indeajuns,Primarul din Tr.Magurele sa fie servit cu o gustare ce va contine masline de oaie si branza de la cioban.Oameni buni,stiti de ce vin tocmai de Oradea acesti investitori?Pentru ca pe acolo salariile sunt la un nivel decent,pe masura muncii,nu minime ca pe la prostii ce muncesc prin sud.Si se mai mira ca pleaca oamenii spre zone si tari unde munca este platita mai bine.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.