Stefan Cristian Romulus, angajat al DSP Teleorman - arestat la domiciliu pentru "vaccinare la chiuveta". Lista inculpatilor si suspectilor din dosar

26 Decembrie 2021, 09:21 | 3660 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Vaccinare

23.12.2021

Ora estimata: 12:30

Complet: C7 Drepturi si Libertati

Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 2 CPP raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d CPP respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria si dispune măsura arestului la domiciliu fata de inculpatul Stefan Cristian – Romulus, angajat al Directiei de Santatate Publica Teleorman, pentru savarsirea infractiunilor de fals informatic in forma continuata (6 acte materiale), fapta prev. de art. 325 rap. la art. 35 Cod Penal si fals informatic in forma continuata (6 acte materiale), fapta prev. de art. 325 rap. la art. 35 Cod Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal (2 infractiuni), pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 23.12.2021 şi până la data de 21.01.2022 inclusiv. În baza art. 221 alin 1 CPP impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul in care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura in fata căruia se afla cauza. In baza art. 221 alin. 2 CPP, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în fa?a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi ?i libertă?i, a judecătorului de cameră preliminară sau a instantei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, respectiv Anca Mihai Nicuşor şi Istrătescu Adrian , suspecţi - respectiv Dudău Mihaela , Anca Alexandra, Roxana Istrătescu, Alexandrina Mirela , Istrătescu Alexandra Diana , martori Cristian Stelea – din dosar, direct sau indirect, pe nicio cale. In temeiul art. 221 alin. 4 şi 5 CPP atrage atenţia inculpatului ca în caz de încălcare cu rea-credin?ă a măsurii sau a obliga?iilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 23.12.2021, ora. 15.15. Document: Hotarâre cameră consiliu 783/2021 23.12.2021

Comunicatul transmis de catre IPJ Teleorman

„În zilele de 21 și 22 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Alexandria, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 6 mandate de aducere, în județul Teleorman și în municipiul București.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte și înscrisuri, care probează activitatea infracțională.

Ulterior, la sediul I.P.J. Teleorman, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, față de 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată. 

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi accesat fără drept un program informatic și ar fi introdus date nereale cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS COV 2, astfel beneficiind de adeverințe de vaccinare, folosite ulterior în vederea generării certificatului digital și utilizării acestuia pe teritoriul național, pentru eludarea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Teleorman.

 

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.