Suntem de tot rasul: Bulgarii trimit deseuri in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Magurele. Manță Marius, comisar sef: ii intoarcem, a doua zi vin cu forme legale.

19 Noiembrie 2021, 06:28 | 2438 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Deseuri

“În data de 17.11.2021, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din hârtie.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 22.980 de kilograme deșeuri din hârtie, încărcate din Bulgaria și care aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.
În urma verificărilor documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.
”, precizează purtătorul de cuvânt S.T.P.F. Teleorman, comisar şef de poliție Manță Marius.

MAI JOS ESTE UN ARTICOL DIN DATA DE 15 IUNIE 2021

Mai multe autocamioane cu deșeuri de import au intrat în România, prin portul de la Turnu Măgurele. Deșeurile au fost încărcate din Grecia și Bulgaria și aveau ca destinație societăți comerciale din județele Prahova și Argeș.

În decurs de o lună, cinci tiruri cu deșeuri de import au trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Turnu Măgurele. Patru dintre ele au transportat deșeuri de mase plastice, iar al cincilea, deșeuri de zinc.
Cu avizul Gărzii de Mediu din Teleorman, cele cinci transporturi au primit undă verde să tranziteze județul și să ajungă la firme din Prahova sau Argeș. Astfel, deșeurile de zinc ar fi urmat să ajungă la Urlați sau Băicoi.

Avem destule probleme cu importurile de deșeuri în Portul de la Turnu Măgurele”, recunoaște Cătălin Iancu, șeful Gărzii de Mediu din Teleorman, dar refuză să dea informații pe acest subiect, motivând că are multă treabă.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Turnu Măgurele, patru camioane transportau plastic, iar cel de-al cincilea era încărcat cu deșeuri de zinc.
Astfel, într-un automarfar controlat de polițiștii de frontieră la finalul lunii mai, s-au descoperit peste 14 tone de deșeuri de mase plastice.
La controlul de frontieră nu s-a permis intrarea pe teritoriul României, deoarece șoferul nu deținea documentele necesare prevăzute de Regulamentul  CE 1013/2016 privind transferul de deșeuri. A fost întors în Bulgaria, dar a revenit cu actele în regulă, a doua zi.

Pentru că nu aveau forme legale, am cerut punct de vedere de la Garda de Mediu. Ne-au spus că nu e în regulă și nu i-am lăsat să treacă, i-am întors în Bulgaria. A doua zi, au intrat cu forme legale”, a spus Marius-Costel Manță, purtătorul de cuvânt al PTF Turnu Măgurele.

SURSA: cronica de Teleorman

 

 

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Google pe 21 Noiembrie 2021, 20:15
#5
Comentariul care cu șansa poate fi publicat
Dragnea l-a trădat pe Coldea,cel care l-a

Protejat și i-a dat PSD-ul pe mina . DezgropTi -l pe Emil lungu sa va spună adevarul sau căutări-l pe cel mai fidel colaborator al lui Emil lungu sa va spună adevarul .(simionescu ) cu sacoșa)

Emil lungu a fost consilierul de taina al lui Dragnea,care i-a pus județul la mina,iar elenea Ilie de la ferma salcia l/a sfidat și bajocorit cel mai mult la insistentele lui Ștefă Dragnea și Ilie dragne ,cretini lui Dragnea trimiși in telormsn.

Are importanță?! pe 21 Noiembrie 2021, 09:17
#4
BUGETARI PLĂTIȚE DEGEABA
Manță Marius,comisar șef,tu îți cunoști fișa postului și pentru care motiv faci prezența la serviciu și îți iei grămada aia de bani?Păi,dacă la prima trecere nu prezintă documente în regulă,iar la a doua revin cu ”forme legale”,nu e clar că e ceva în neregulă și miroase a falsuri și mărfuri ascunse de ochii celor ce trebuie să controleze tot ceea ce intră într-o țară?Dar concluziile celor de la mediu,un raport de control însoțit de un document oficial în care să-și asume răspunderea față de aceste transporturi,există?Au fost prezenți cei de la mediu și au spus că totul e în regulă???Dacă se constată contrariul,cu toții trebuie să mergeți acasă,și cu ceva dosare penale însoțiți de avocați,și fără pensiile alea nesimțite.Mai bine să treceți la obiceiurile care v-au consacrat,de control al permiselor de pescuit,pentru că doar atât puteți.
LIVIU OLTEANU. pe 21 Noiembrie 2021, 08:29
#3
Comentariu neutru.
In ce consta infractiunea? Daca este vorba de DESEURI DE HARTIE PURE, DUPA CUM SE STIE, ACESTEA POT FI MATERIE PRIMA PENTRU FABRICAREA HARTIEI. Cred ca in Romania mai exista fabrici de hartie care sa le prelucreze! Deci, daca ar fi vreo infractiune, aceasta ar putea fi de natura economica-fara forme legale. Alta infractiune de natura sanitara ar fi daca ACESTEA AR FI INFECTATE, INFESTATE CU SUBSTANTE PERICULOASE.

CA ATARE VA RUGAM FITI MAI CLARI SI MAI PRECISI!
Gică electricianul pe 20 Noiembrie 2021, 08:58
#2
O țară furată și pângărită de proprii cetățeni
Pe fiecare zi ce trece constat că instituțiile statului sunt pline de proști,hoți și incapabili care se vând pe doi arginți,făcând mult rău semenilor lor prin acțiunile meschine aducătoare de bani murdari.Pe când și deșeuri radioactive,că am un vecin fără un picior,și tare mi-aș dori să-l văd mergând.
Geta pe 19 Noiembrie 2021, 17:52
#1
Forme legale să intre deșeuri in tara ?
Să inteleg că Romania e groapa de gunoi a Europei?

Legile sunt permisive sau cei care trebuie să le respecte sunt plătiți degeaba ?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.