Ginerele lui Mohanu a fost condamnat la 2 ani si 11 luni.

22 Noiembrie 2019 | 3791 vizualizări | 20 comentarii
Pantelica - cel din centru.
Pantelica - cel din centru.

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a fost condamnat de Judecătoria Caracal, instanţa de fond, la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de trei ani, în dosarul în care este acuzat că a reparat maşina personală cu fonduri de la bugetul local, informează Agerpres. Condamnarea a fost primita la Judecatoria Caracal. Pantelica a facut recurs si dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova. Urmatorul termen este in data de 26.11.2019.

El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Soluţia a fost pronunţată vineri de Judecătoria Caracal şi poate fi atacată cu apel.

În soluţia pe scurt postată pe portalul instanţei, se arată: "condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie. (...) condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru infracţiunea de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. (...) condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru infracţiunea de uz de fals. (...) contopeşte pedepsele determinate anterior, stabilind pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 11 luni închisoare. (...) dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului Rotaru Pantelie, pe o durată de 3 ani, ce constituie termen de încercare".

Instanţa a dispus mai multe măsuri pe durata termenului de supraveghere, printre care: să frecventeze program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioada de 60 de zile în cadrul Primăriei oraşului Draganesti-Olt etc.

Alţi doi inculpaţi din acelaşi dosar, Cristian Motroc şi Dumitru Jianu Ştefănescu, au primit tot pedepse cu suspendare.

Primăria Drăgăneşti-Olt nu s-a constituit parte civilă.

În noiembrie 2016 primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie după ce ar fi plătit cu fonduri de la bugetul local reparaţiile maşinii personale

Pantelie Rotaru a fost acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals iar procurorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului local a fost de 12.590 lei.

Rotaru ar fi folosit fondurile publice (de la bugetul local al oraşului Drăgăneşti-Olt) pentru plata facturii emisă de o firmă pentru reparaţii la un automobil aparţinând firmei al cărei acţionar este soţia primarului din Drăgăneşti-Olt. În factura plătită din fonduri publice s-a menţionat că reparaţiile ar fi fost făcute unui autoturism aparţinând Primăriei Drăgăneşti-Olt, conform unui comunicat din 2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

"În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia 'bun de plată', pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590,51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12.590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P.", au explicat procurorii.

Comentarii (20) Adaugă comentariu
P.N.L. pe 24 Noiembrie 2019, 08:41
#20
Precizare.
Consilierii Partidului National Liberal-filiala Turnu Magurele nu au nici o legatura cu postarile unor indivizi ce se dau "nebunul din coceni", sau "ilie de la scularie, sau "anti PSDCIUMA ROSIE" etc. pe care le dezaproba si le privesc cu dispret!
Nebunul din coceni pe 23 Noiembrie 2019, 22:16
#19
Lui Liviu Olteanu
Băi căcatule, cu cât te dezvinovățești mai mult cu atât te compromiți mai rău. Tu apolitic? Pe bune băi căcat bolnav, cui vinzi scaieți? Tu nu vezi că trăiești în altă realitate? Ce-mi bați câmpii cu paleologu ori Diaconu? Pe cine p***da mă-tii crezi că păcălești căcatule? Ești un postac PSD-ist care bagă la ordin bățul prin gard doar, doar mai păcălești pe cineva. Hai sictir imparțialule, puți a pesedism organic! Hai că te știu cine ești și ne întâlnim noi luni. Nu te teme, nu-ți voi face rău. Te voi invita la o bere și-ți voi expplica pe îndelete de ce ești un lătrău PSD-ist, și unde ați pierdut voi.
Ui pe 23 Noiembrie 2019, 19:41
#18
Mp
Dreagnea Liviu a distrus PSD-ul,pentru a-laparascop pe fiul sau .pacat de PSD.
Tp pe 23 Noiembrie 2019, 18:35
#17
Xr
Așa se va întîmplă și cu Ștefan Dragnea
LIVIU OLTEANU. pe 23 Noiembrie 2019, 16:40
#16
Nebunului din hazna.
Bai, CRETINULE, amesteci datele de la ani diferiti si faci un ghiveci cu injuraturi de dement scapat din balamuc. Tu chiar nu intelegi ca nu sunt partizanul nimanui?? ESENTA CELOR SCRISE DE MINE ESTE CA DACA IOHANNIS A OBTINUT <20% DIN TOTALUL VOTURILOR ALEGATORILOR INSCRISI IN LISTE, SCORUL CELORLALTI ESTE MAI SLAB!!! ESTI ASA DE CAZUT IN CAP SI NU TRAGI CONCLUZIA CA IN ACEASTA SITUATIE NU SE POATE VORBI DE VOINTA POPORULUI, MAI NAZIST DEMENT? CA SA TE LINISTESC CU P.S.D.-ul TAU ITI SPUN CA MAI MULTA INCRDERE AS FI AVUT IN MIRCEA DIACONU SI THEODOR PALEOLOGU. SI-TI MAI SPUN CEVA: STIU CINE ESTI, AM PREGATIREA TEHNICA NECESARA PENTRU A AFLA NUMELE SI ALTE DATE BIOGRAFICE ALE ORICARUI POSTAC, DAR INCA NU-I MOMENTUL SA-TI DIVULG NUMELE. DACA CREZI CA VEI OBTINE VREUN OSCIOR DE PE URMA ACTIVITATII TALE TERORISTE, TE INSELI! DUPA CUM CONSTATI EU NU TE BAG IN PIZDA MA-TI ASA PLIN DE CACAT PANA LA BARBIE.ITI STA MAI BINE ASA.
Nebunul din coceni pe 23 Noiembrie 2019, 13:15
#15
Lui Liviu Olteanu
Pizda mă-tii de postac PSD-ist, la alegerile generale din 2016 prezența la vot a fost de 38,39 %. Unde p***da mă-tii a fost turul 1 din 2019 cel mai slab din istoria postdecembristă băi vită încălțată? În turul 2 2014 Iohannis a obținut 6.288.769 voturi, iar Ponta 5.264.383 voturi. Ia fă băi căcatule suma celor doi candidați și scade din 18217156 persoane înscrise pe listele permanente. A, dacă ai făcut matematica cu Veorica este explicabil de ce aberezi așa. Taci în plm de idiot, ești zero. Un postac PSD-ist care nu este conștient de dezastru care vă paște.
LIVIU OLTEANU. pe 23 Noiembrie 2019, 08:56
#14
Nebunului din hazna.
Analfabet tembeleu nu am facut propaganda pentru nimeni ci doar am prezentat datele semnificative de la turul I al alegerilor prezidentiale Le repet:

Prezenta la vot=48%,cea mai slaba in cei 30 de ani sc*rsi de la REVOLUTIE

Numar total de alegatori inscrisi in liste=18217156

Numar votanti PRO Iohannis=3485292 in procente 19,13%

Numar alegatori NE Iohannis(care pot fi ANTI sau indiferenti fata de el)=14731864,in procente 80,86% Despre Dancila, Barna, Diaconu si ceilalti nu mai vorbesc,in ei increderea este si mai mica.Concluzia neutra si nepartizana este urmatoarea:INDIFERENT CINE VA FI DECLARAT CASTIGATOR(ATENTIE-DECLARAT CASTIGATOR,NU CASTIGATOR!),EL NU VA AVEA O BAZA DE MASE SOLIDA!PUNCT.

ADENDUM: CU AMAR CONSTAT CA DINTRE CEI CARE CITESC ACEST SITE, EXTREM DE PUTINI IAU ATITUDINE IMPOTRIVA UNOR DEMENTI GEN NEBUNUL DIN COCENI, ANTICIUMA ROSIE, ilie de la scularie(se pare ca este vorba despre despre aceeasi persoana-claudiu cracea) Dandu-le peste rat nu inseamna partizanat pentru PSD.
Realitatea Rosioreana pe 23 Noiembrie 2019, 05:39
#13
Fara CARCIUMARU
Fofolanga obosita de Ionita, Stoicea si multi altii, a ajuns si la dobitocul de primar Valerica Carciumar. Omul trebuie tras urgent la pensie sa vada cat il iubeste fofoloanga partidului, Ileana Florinela Carnaru... grin grin grin
Realitatea Rosioreana pe 22 Noiembrie 2019, 22:58
#12
Fara CARCIUMARU
CARCIUMARU Valeriu si-a incheiet cariera politica intre cracii c*rvei de partid, Ileana-Florinela, acolo sa plangi prostule, la pistaa ei.. grin
Petrache pe 22 Noiembrie 2019, 22:44
#11
PentruPrimaria Rosiori de Vede
Valerica CARCIUMARU, tu o footi pe Florinela Ieana CARNARU?

Cristiana Svau-Piper, o soogi de la Sandu Goaza-Alexandru Gheorghe?
Nebunul din coceni pe 22 Noiembrie 2019, 19:54
#10
Lui Liviu Olteanu
Măi nea Livache, tu matale, neicusorule-puicusorule știi care a fost prezența la vot procentual în primul tur s-au prezentat la vot aproape 48 % din cetățenii cu drept de vot, așa că nu te mai căca pe tine că pute.

Pentru conformitate uite aici

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/alegeri-prezidentiale-2019-rezultate-pe-judete-unde-a-castigat-klaus-iohannis-unde-a-castigat-viorica-dancila-in-turul-i-1214818

În câteva ore în diaspora au votat 87000 români. Toate estimările, și care estimări sunt făcute de oameni profesioniști îndică o prezență la vot peste 50 % în turul 2, așa că prefer să-i cred pe ei nu pe tine, care ești un idiot patentat care se crede deșteptul pământului. Sfatul meu este să te duci fix în p***da mă-tii, te încui acolo și înghiți cheia. Poate așa scăpăm de idioți ca tine care ne poluează cu aiurelile lor.
UN CONNAISSEUR pe 22 Noiembrie 2019, 18:19
#9
Toți împreună,100 de ani de pușcărie
Oltene,stai cuminte și comentează la articol.Tu vrei să reinventezi regulile democratice.Eu îl privesc pe Dragnea în foto.Îmi pare tare supărat pentru că vede în ăla mic un viitor hoț.Cu perspective mai mari decât el în ale furatului.Si sentința a fost foarte aproape,2ani și 11 luni,față de 3 și 6 lui,cât a luat jefuitorul de țară.Să sperăm că cifrele vor crește în favoarea mustăciosului.
LIVIU OLTEANU. pe 22 Noiembrie 2019, 17:22
#8
ALEGERI PREZIDENTIALE.
-CEL CARE VA FI DECLARAT CASTIGATOR AL ALEGERILOR PREZIDENTIALE VA FI VOTAT DE 25-35% DE ALEGATORI DIN NUMARUL TOTAL DE 18217156 ALEGATORI INSCRISI IN LISTELE ELECTORALE

- CONFORM UNOR STUDII DESFASURATE IN DECURSUL ULTIMILOR 30 DE ANI, DINTRE ACESTIA CCA 10-20%AU VOTAT PENTRU CA ASA I-AU INVATAT ALTII SI NU STIU NIMIC DESPRE CEL VOTAT, SAU DIN URA FATA DE CONTRACANDIDAT. IN CONCLUZIE CASTIGATORUL NU SE VA PUTEA PE O SUSTINERE POPULARA! DECI-DEMOCRATIE CIUCIU!
Cetatean platitor de taxe si impozite. pe 22 Noiembrie 2019, 14:14
#7
JUSTITIE,TREZESTE-TE !!!
La multi ani cu multe condamnari si oprobiu public,pentru totdeuna.

Marsavia si lacomia acestor animale,numiti oameni,a facut Romania praf si pulbere.

Toata situatia prezentata azi,si aratata de oamenii cinsti si a bunilor romani,se va rasfrange asupra vietii si buzunarelor copiilor si nepotilor nostri in viitor.
Realitatea Rosioreana pe 22 Noiembrie 2019, 13:59
#6
Primul director homosexual
C.N. ANASTASESCU a aniversat ieri 100 de ani de activitate, o noua premierea, integrare europeana toatala. Serban Raceanu, primul director c*rlangiu (homosexual ) din istoria scolii rosiorene, el si Cornelush Zugravu o mare poveste de dragoste tongue laugh
YSGNIWRNOP pe 22 Noiembrie 2019, 13:02
#5
IMAGINEA CORUTIEI DIN PSD
O FOTOGRAFIE MAI EDIFICATOARE NU EXISTA.UN CONDAMNAT PENAL IN DREAPTA SI UN VIITOR CONDAMNAT,VILCOV,IN STANGA-IN PRIMA INSTANTA A PRIMIT 8ANI SI 6 LUNI.CE MAI ESTE DE COMENTAT?LIPSESTE DEOCAMDATA TATA SOCRU.TUTUROR ACESTOR HOTI TREBUIE SA LE FIE VERIFICATA AVEREA,CA LEGAL ESTE,DECLARATIE DE AVERE CORECTA,DUPA CARE JUSTIFICAREA EI IN CEL MAI SCURT TIMP.DUPA CARE,CONFISCAT TOT CE NU SE POATE JUSTIFICA,PANA LA RUDE DE GRADUL 3,PLUS PE LA INTERPUSII DE CARE SE STIE FOARTE BINE.DA,PAI UNII NU AU FACUT UNA DE UN LEU IN VIATA LOR,AU STAT PE LANGA SEFI FARA A AVEA VREO COMPETEANTA,SI AZI LE NUMERI CU GREU MASINILE,CASELE,VACANTELE ȘI CONTURILE.
ilie de la scularie pe 22 Noiembrie 2019, 12:32
#4
la mai mare
I uram ptr. rec*rs "la mai mare cu executare"....
Robert M pe 22 Noiembrie 2019, 11:40
#3
Mândri că suntem PSD-iști și conduși de ei
Să nu-mi spuneți că era pregătit să candideze și la anul?Ia uitați-vă cum bătrânul edec,și-a infiltrat ginerele în partidul care a distrus România.L-a pregătit și la școlit în ale jafului din banul public,așa cum a învățat el mai bine de la pușcăriașul Dragnea.Au pus o întregă țară pe butuci,au îndatorat-o,nu au lăsat nimic în urma lor,decât praf și sărăcie,după care s-au împăunat pe la Buc*rești,crezând că toată țara e ca Teleormanul.Iar azi sug din ce au agonisit(au furat)cât timp au fost la conducere prin funcții.Cam asta ați ales,dragi cetățeni,atâția ani în care vi s-au promis atâtea,ați fost mințiți și aduși în pragul sărăciei,cum nu ați fost vreodată.Sunt tare c*rios dacă la anul repetați greșelile din trecut?Dar în același timp,trag nădejdea și am speranța că lucrurile se vor schimba,cu sau fără voia unui electorat captiv și adormit,după modelul din Teleorman.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.