Pesta porcina, la Turnu Magurele. Teleorman - 9 comune si 2 orase, monitorizate. 500 de porci au fost ucisi.

01 Iulie 2019, 17:10 | 4709 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

Având în vedere confirmarea a șapte focare de Pesta Porcina Africana în comuna Pietrosani, în baza buletinelor de analiza emise de I.D.S.A. București, pentru combaterea acestora s-a dispus măsura uciderii preventive în urma unei analize de risc intreprinsa de către specialiștii epidemiologi din cadrul DSVSA Teleorman. Potrivit autorităţilor, localitatea se află în imediata vecinătate cu Fondul de Vânătoare 61 Fățana, fond în care evoluează PPA la mistreț începând cu data de 13.06.2019.

Situația Focarelor de PPA la data de 28.06.2019 de pe raza județului Teleorman este următoarea:
Turnu Măgurele – 1 focar (1 porc mort și 30 uciși)
Frăsinet – 1 focar (4 porci uciși)
Islaz – 4 focare(2 porci morți și 350 uciși)
Năvodari – 3 focare (3 porci morți și 9 uciși)
Pietrosani – 7 focare (12 porci morți și 39 uciși)
Suhaia – 1 focar (2 porci morți și 1 ucis)
Fântânele – 1 focar (1 porc mort și 2 uciși)
Năsturelu – 3 focare (4 porci morți și 21 uciși)
Seaca – 1 focar (2 porci mort și 15 uciși)
Zimnicele – 1 focar (1 porc mort)
Bujoru – 1 focar (1 porc mort)

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman a stabilit planul de măsuri privind controlul, combaterea și eradicarea PPA, precum și stabilirea zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

  DSVSA Teleorman solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei și  va informa periodic populația din județ, cu privire la evoluția bolii și a măsurilor care trebuie respectate pentru a limita efectele bolii și a preveni răspândirea virusului.

  Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar, DSVSA Teleorman sau autorităților locale. Proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

“Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic. Rugam cetățenii din jurul fondurilor de vânătoare afectate de PPA sa evite pătrunderea în zonele cu risc ridicat de contaminare (pășunat, pescuit, lucrări agricole), astfel evitând aducerea virusului în gospodarii”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Teleorman.

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Ds pe 01 Iulie 2019, 22:45
#3
L
Greșeală care s-a făcut la Tulcea s-a făcut și la DSV TR protecție la Tulcea la fel și protecție la tr
puscas pe 01 Iulie 2019, 20:13
#2
pesta porcina africana
nu am vazut pe raza municipiului Tr.Magurele un singur punc de dezinfectie in vederea stoparii acestei boli,atunci ce pretentii aveti de la cetateni?inainte de revolutie filialele de vinatoare injecta sute de oaua cu vaccin anti pesta si le puneau in terenpt. mistretinu se mai raspindea virusul de loc,asta a fost comunismul,cine nu stie sa taca,ereau complexe de mii de porci si nu mai sacrificau in masa.Acum am avansat,suntem in democratie ne indreptam spre pieire.

Rt pe 01 Iulie 2019, 19:07
#1
Adevar
DSV a protejat mistreți lui Dragnea uar acum boala se întinde peste tot. Protejarea mistretilor a fost făcută ca sa fie despăgubiți .complicitate mare
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.