Doua suspiciuni de pesta porcina la Suhaia si Pietrosani.

12 Iunie 2019, 16:47 | 1808 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

La începutul acestei saptămâni, pesta porcină şi-a făcut din nou prezenţa în unele zone din judeţul Teleorman, fiind depistate două focare în comuna Islaz, într-o exploataţie de porci din rasa Mangaliţa, şi într-o gospodărie individuală. Din păcate, paguba este destul de însemnată, respectiv 357 de porci Mangaliţa au fost ucişi şi îngropaţi, pentru a stinge focarul respectiv. Exploataţia Mangaliţa era în programul de creştere a porcilor din această rasă al MADR, fiind subvenţionată pentru calităţile deosebite ale cărnii de porc de la această specie. Cel de-al doilea focar s-a găsit într-o gospodărie individuală, care a intrat complet în carantină după uciderea şi îngroparea singurului animal existent. Oricum, după o perioadă destul de lungă, când nimeni nu se mai aştepta, iată că pesta porcina reapare şi chiar destul de violent pentru că marţi au mai apărut două suspiciuni la mistreţi în două fonduri de vânătoare, respectiv Suhaia şi Pietroşani. În ambele situaţii s-a găsit câte un porc  mistreţ mort şi, după toate regulule, echipa de specialişti de la DSVSA Teleorman a trecut la efectuarea unor investigaţii pentru a stabili cu exactitate dacă este vorba de pestă porcină sau, pur şi simplu, cele două animale au fost împuşcate la o partidă de vânătoare şi pierdute de căutători. S-au luat probe care au fost deja trimise la laboratorul de la Bucureşti şi, în funcţie de rezultatele acestora, se vor lua măsurile care se impun, preciza medicul venetrinar, Iulian Ianculescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Teleorman. Dacă se confirmă şi cele două cazuri, se poate spune că pesta porcină revine în Teleorman, prin intermediul oamenilor, fie ei interesați de porcii Mangaliţa, fie vânători din alte fonduri de vânătoare din ţară.

sursa: ziarulteleormanul.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
AlbertoMihaiIonescu pe 14 Iulie 2019, 10:12
#4
Doua suspiciuni de pesta
Oare la vecini de peste Garla mare eczista pesta porcina
IR pe 22 Iunie 2019, 21:46
#3
Cauza posibilă
În Pietrosani sunt cirezi de vaci și turme de oi, care de citeva ori pe zi merg in balta, în pădure și se intorc in comuna. Ele aduc microbii din pădure, îi răspundesc.

costel pe 17 Iunie 2019, 12:02
#2
suceava
hai wink wink cool smirk
Dr pe 12 Iunie 2019, 23:05
#1
Decizie
Închiderii tirgurile de animale spuneți-i prefectului neștiutor sa nu mai aplece urachea la primari,lăsați Dsv sa -și facă treaba
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.