Pesta porcina - doua noi focare la Slobozia Mandra si Cervenia.

10 Noiembrie 2018, 13:17 | 6024 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

Doua focare noi de pesta porcina au fost confirmate in judetul Teleorman. Primul focar a fost confirmat intr-o gospodarie privata, iar al doilea pe un fond de vanatoare unde au murit mistreti.

Tudor Viorel, reprezentant al DSV Teleorman, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca s-au mai confirmat doua focare noi de pesta porcina africana.

Primul focar s-a confirmat intr-o gospodarie din comuna Cervenia, unde au fost identificati doi porci bolnavi.

De asemenea, al doilea focar s-a confirmat pe un fond de vanatoare din Slobozia Mandra, unde s-au prelevat probe de la mistreti morti si au iesit pozitive.

Potrivit sursei citate, specialistii au mers la cele doua focare si au aplicat masurile necesare. "Se dezinfecteaza, se ingroapa porcii, facem ce putem face. Nu este o situatie scapata de sub control, noi aplicam masurile care se impun", a declarat Tudor Viorel.

Primele cazuri de pesta porcina africana au aparut in Teleorman in saptamana 15-20 octombrie, iar de atunci au fost confirmate cinci focare, astfel ca acum numarul total al focarelor este de sapte.

sursa: ziare.com

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.