Al cincilea focar de pesta porcina in Teleorman. 13 porci au fost sacrificati.

29 Octombrie 2018, 18:25 | 6137 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

Focar de pestă porcină descoperit în satul Beiu din comuna Ștorobăneasa. Oamenii de știință ai Laboratorului Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană au confirmat prezența virusului acestei boli, probele fiind prelevate de la 3 porci morți aflați în curtea unei familii din satul Beiu, comuna Ștorobăneasa.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Focar de pestă porcină în satul Beiu

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport.

Alți 10 porci sacrificați

A fost dispusă eliminarea celorlalte porcine din gospodărie (10 capete), s-au prelevat probe de la acestea și s-a realizat ecarisarea carcaselor.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman a stabilit planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum și stabilirea zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

DSVSA Teleorman solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune trebuie anunțată

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA județene sau autorităţilor locale.  proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

sursa: trnews.ro

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
armando anda tute ricardo romanes pe 06 Noiembrie 2018, 14:34
#7
salut baieti ce faceti ma cu porcu ala il taieti de craciun
dar va dau eu un sfat in caz ca vreiti un porc de craciun vorbitii cu dani mocanu ca va ia el un porc de craciun ca el e baiat bun
Ricardo pe 05 Noiembrie 2018, 19:18
#6
Cf ma boss
Cf ma e tare rau porcu
Ricardo pe 05 Noiembrie 2018, 19:17
#5
Cf ma boss
Cf ma boss
armando pe 05 Noiembrie 2018, 12:26
#4
ce faci ma ronaldo
ce zici de porcu asta ma Ronaldo

Cosmin Prelipceanu. pe 30 Octombrie 2018, 06:55
#3
O intrebare pentru ANSVSA.
DAR CAINII(SI PISICILE) CARE UMBLA SLOBOZI PRIN ORAS SI CEI DIN CURTILE OAMENILOR CARE CRESC ZECI DE EXEMPLARE IN CONDITII PRECARE, NU SUNT CEI CARE POT RASPANDI NU NUMAI VIRUSUL PESTEI PORCINE CI SI ALTE BOLI GRAVE? DAR SOBOLANII CARE AU INVADAT ORASUL?
adrian pe 30 Octombrie 2018, 05:52
#2
a
Nu de prost, de hoț. Sa va spălați cu el pe cap.
anghel pe 29 Octombrie 2018, 19:48
#1
dany
dragnea de prost a vandut toti porcii de la salcia?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.