Al patrulea focar de pesta porcina in Teleorman.

22 Octombrie 2018, 11:36 | 6510 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Pesta porcina.

Un nou caz de pestă porcină a fost confirmat luni, 22 octombrie, într-o gospodărie din satul Ştorobăneasa din comuna cu acelaşi nume, din judeţul Teleorman. Probe prelevate de la 3 porci dintr-o gospodărie din satul Ştorobăneasa, din comuna teleormănenaă cu acelaşi nume, au fost confirmate luni, 22 octombrie, pozitive cu virusul peste porcine africane. După primirea confirmării de la Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană (PPA), reprezentanţii DSV Teleorman precizează, într-o informare, că s-a intervenit de urgenţă. „Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. A fost dispusă eliminarea celorlalte porcine din gospodărie (3 capete) şi s-a relizat ecarisarea carcaselor“, se mai arată în respectivul comunicat. Conducerea DVS Teleorman mai afirmă că „orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA judeţene sau autorităţilor locale“, iar „toate animalele suspecte trebuie ucise şi neutralizate sub control sanitar veterinar oficial, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie“.

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
VICTOR pe 22 Octombrie 2018, 12:54
#1
PESTA LA ISLAZ
PORC GASIT MORT INTR-O GOSPODARIE DIN SATUL MOLDOVENI COMUNA ISLAZ - DSVSA A RIDICAT PROBE PENTRU A SE VERIFICA MOTIVUL POSIBIL PESTA AFRICANA!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.