Surprize, surprize! Liviu Dragnea risca sa nu intre in Parlament. Regulamentul Camerei Deputatilor ii sanctioneaza pe cei condamnati definitv pentru frauda electorala, insa decizia finala se ia prin vot in plenul Camerei

17 Decembrie 2016, 21:37 | 2629 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Surprize, surprize! Liviu Dragnea risca sa nu intre in Parlament.

O prevedere din Regulamentul Camerei Deputatilor stabileste ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca exista o condamnare definitiva pentru infractiuni legate de derularea procesului electoral. In acest caz, liderul PSD Liviu Dragnea, ales deputat de Teleorman prin scrutinul din 11 decembrie si condamnat la 2 ni de inchisoare cu suspendare de catre Inalta Curte pentru fraude comise la referendumul in 2012, risca sa nu poata prelua mandatul, scrie News.ro.

Articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputatilor prevede urmatoarele: "Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (...) in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca de condamnare, ramasa definitiva, privind savarsirea de catre respectivul deputat a unor infractiuni legate de derularea procesului electoral".

Liviu Dragnea, condamnat definitiv in aprilie 2016 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Basescu din functia de presedinte, intra sub incidenta acestui articol.

Acelasi regulament mai prevede insa, la articolul 10, al (1), ca o eventuala decizie de invalidare este dezbatuta de Camera Deputatilor si votata pentru fiecare caz in parte. Validarea sau invalidarea se face cu votul majoritatii deputatilor prezenti. In formula actuala, o eventuala alianta PSD-ALDE ar asigura numarul de voturi necesar validarii.

News.ro mai arata ca formal, mandatele deputatilor sunt validate printr-o hotarare a Camerei Deputatilor, astfel incat, daca aceasta va include si mandatul lui Liviu Dragnea, ea poate fi atacata la Curtea Constitutionala de catre partidele de opozitie.

sursa: hotnews.ro

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
NNNN pe 03 Ianuarie 2017, 23:15
#5
NNNNN
SARMALUTUL DE EL, KIAR IMI PROVOACA MILA... SE POATE?!........
Vasilina maronie pe 18 Decembrie 2016, 22:22
#4
Bine Nelule,
Zici ca intra in parlament?Si eu zic lafel,dar dupa asta intra si la puscarie.Vorbim peste cateva luni.
Nelu pe 18 Decembrie 2016, 17:07
#3
PSD-Partidul viitorului
Va imbatati cu apa rece!

Omul care a condus partidul cu cele mai multe voturi sa nu intre in Parlamentul Romaniei ar fi lucrul cel mai nedrept care se poate petrece.
Luigi pe 18 Decembrie 2016, 16:34
#2
lehamite?
Comentatori, hai, c*raj, măcar o vorbuliţă! Ce înseamnă muţenia asta? Ce, nu ştiţi cît de penal este individul? Trebuie să i se înfunde odată şi odată. Nu poate avea dumnezeire...E muritor ca noi,toţi ceilalţi. O bucată de carne vie setată pe acapararea puterii indiferent de metodă. Pregnantă este săparea gropilor celor cărora la început le promite mărire dar, scara de el concepută este dintre cele mei şubrede, puţin poleită să inducă în eroare camaradul...şi atâta tot. Oameni buni, vine vremea...când trebuie să dea socoteală pentru tot răul făcut nu numai gândit de mintea acestui teleormănean parşiv.
Câinele de pază al democrației pe 18 Decembrie 2016, 11:29
#1
Să vedeți ce or să sară slugoii cu comentariile
Acest personaj toxic ne face să ne reamintim de vremurile în care domnea Iliescu,peste o țară unde legea se făcea după nevoile și dorințele unor infractori.Acum se va găsi o grămadă de nevertebrate care să ne spună că are majoritate la vot.Greșit,total greșit,voturile au fost date unui partid(PSD a promis tot ceea ce se putea promite intr-o campanie electorală),și nu unei persoane fizice.Așadar,votul nu trebuie să bată legea,iar legea,pe care tot ei au făcut-o,trebuie respectată.Altfel,rămânem subiectul de glume al întregii europe,și vom fi izolați de către orice partener extern.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.