Nereguli in Teleorman, la depunerea dosarelor pentru programul Casa Verde.

10 Octombrie 2016, 18:06 | 3266 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Nereguli in Teleorman, la depunerea dosarelor pentru programul Casa Verde.

Un cititor HotNews.ro sesizeaza faptul ca cetatenii care au venit in aceasta dimineata sa depuna dosarele pentru programul Casa Verde la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM)Teleorman nu mai prind finantare deoarece s-au facut niste liste cu doritori, tinute de firma de paza a agentiei, inca de vineri, astfel ca in aceasta dimineata erau deja in fata circa 200 de persoane. Contactat de HotNews.ro, Ion Radulescu, seful APM Teleorman, a declarat ca a aceste liste au fost facute de cetateni, care au venit si s-au trecut la coada incepand de vineri, iar apoi, dupa ce oamenii au inceput sa se certe au fost preluate de firma de paza.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere Ministerului Mediului, in acest caz, insa pana la aceasta ora nu am primit un raspuns.

Totusi, intrucat Agentia nu a dat niciun anunt oficial ca se pot face liste mai devreme de termenul legal, respectiv luni, acest fapt constituie un dezavantaj pentru cei care au venit sa depuna dosarele in aceasta dimineata.


"Directorul Agentiei de Mediu Teleorman a dispus efectuarea unei liste de asteptare incepand cu data de 7 Octombrie 2016, data aflata in afara sesiunii de finantare Casa Verde Clasic 2016 Persoane fizice. In plus, directorul Agentiei de Mediu Teleorman a dispus in mod abuziv efectuarea acestei liste de catre agentul de paza al firmei DSS Guard. Persoanele care vor depune Dosare pentru Programul Casa Verde la APM Teleorman incepand cu data de 10 Octombrie vor fi strigati din aceasta lista inceputa pe data de 7 Octombrie - total abuziv si in afara cadrului legal Casa Verde, data aflata in afara datei de 10 Octombrie 2016. Aceasta dispozitie incalca: principiul liberei concurente intre candidati favorizand o lista de persoane necunoscute incepand cu data de 7 octombrie 2016; incalca normele AFM in privinta Ghidului de Finantare si a procedurii de inscriere - asemenea dispozitii sau atributii nu apar nicaieri in GHID sau pe site-ul AFM. Nu s-a facut anunt public de inscriere pe lista/ anunt TV, presa locala, presa nationala, afisare avizier APM Teleorman", a sesizat cititorul Hotnews.ro.


Contactat de HotNews.ro, Ion Radulescu, seful APM Teleorman, a declarat ca a aceste liste au fost facute de cetateni, care au venit si s-au trecut la coada incepand de vineri, iar apoi, dupa ce oamenii au inceput sa se certe au fost preluate de firma de paza.

"Noi nu aveam ce sa anuntam fiindca lista a fost facuta de oameni, incepand de vineri. Au venit si s-au trecut acolo. Dupa ce au iesit certuri, oamenii m-au rugat sa tina lista cei de la firma de paza si au tinut-o ei. Acum lista este legata pe poarta. Dimineata am participat si eu cand s-au strigat cei deja inscrisi pe lista, iar cei care nu erau prezenti au fost scosi. Deci multi din cei inscrisi pe lista nu au mai ramas, deci au prins locuri si cei care au venit in aceasta dimineata. Pana dimineata erau pe lista circa 220 de persoane, acum sunt 280. Astfel de liste s-au facut si in alte judete", a declarat Ion Radulescu.

Bugetul alocat Programului Casa Verde - beneficiari persoane fizice, pentru judetul Teleorman, este de 1.133.475 lei. Programul functioneaza pe principiul primul venit-primul servit.

Persoanele care doresc finantare prin programul Casa Verde pot depune dosarul la Agentiile de Mediu pana pe 24 octombrie. Bugetul alocat pentru intreaga tara este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice.

Echipamentele finantate pentru populatie prin Casa Verde sunt panourile solare si pompele de caldura, cunatumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind in functie de tipul instalatiei, astfel:
- pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
- pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
- pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer;

Mai mult, aici >> hotnews.ro

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.