14 migranti au fost prinsi de Politia de Frontiera Turnu Magurele.

08 Octombrie 2016, 23:38 | 5565 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
14 migranti au fost prinsi de Politia de Frontiera Turnu Magurele.

Polițiștii de frontieră de la Turnu Măgurele au descoperit 14 persoane (13 irakieni și un sirian) care intenționau să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu barca.

În data de 07.10.2016, în jurul orei 23.00, în baza unor informații obținute de la autoritățile de frontieră bulgare, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Turnu Măgurele au declanșat o acțiune specifică de combatere a migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Cu această ocazie, au fost depistate și reținute, la malul românesc al fluviului Dunărea, în zona localității Islaz, 14 persoane, din care 11 adulți și trei minori, care au trecut ilegal frontiera cu două ambarcațiuni de mici dimensiuni.

Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F.Turnu Măgurele pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din 13 irakieni și un sirian (4 femei, 7 bărbați și 3 minori). De asemenea, asupra a 11 migranți au fost găsite documente de solicitanți de azil eliberate de autoritățile bulgare.

În cadrul cercetărilor preliminare aceștia au declarat că au plecat din țările de origine, s-au deplasat pe traseul Turcia — Bulgaria, unde o parte dintre ei a solicitat o formă de protecție statului bulgar. Migranții au fost preluați din Sofia și transportați la malul bulgăresc al Dunării, de unde s-au îmbarcat în două ambarcațiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea în România. Aceștia au mai declarat că au plătit sume între 2.000 și 3.500 euro, respectiv USD, urmând să mai plătească o diferență în momentul în care ajungeau în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca aceștia să fie predați Poliției de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor, depistării tuturor persoanelor implicate și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

sursa: teleorman24.ro

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
imigranti pe 09 Octombrie 2016, 15:21
#1
Inapoi cu ei de unde au venit!
Exact asta ne-ar lipsi: sa fim invadati de imigranti! Succes politiei de frontiera in continuare!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.