Cutremur in Teleorman - Scandalul studiilor(diplomelor) false din IPJ Teleorman si alte institutii publice.

14 Septembrie 2016, 10:30 | 5677 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Cutremur in Teleorman - Scandalul studiilor( diplomelor) false din IPJ Teleorman si alte institutii publice.

După cum se stie (cunoaste) de mai multi ani, mai  multe persoane din administratia publică ( primărie, politie, financiar etc.) ocupă posturi si functii importante fără a avea competentele necesare, si aici ne referim în mod special la studiile pe care aceste persoane le-au făcut, sau în majoritatea cazurilor mai bine spus, pe care nu le-au facut, iar în baza acestor studii false au ocupat si ocupă diferite posturi si functii (publice). Asa cum am precizat vom face dezvăluiri atât despre mecanismul prin care aceste persoane (mai bine zis-indivizi = „escroci”), au ajuns să ocupe aceste posturi din primarii si politie, dar si despre  mecanismul prin care acestea au ajuns(putut) să detină o diplomă de studii superioare, bineînteles falsă.

Pentru a putea avansa într-o functie din politie, primărie sau pentru a ocupa un post, de cele mai multe ori, persoanele în cauză au fost sfătuite(„prieteneste”), că ar fi bine să facă (aibe),  nitcai studii superioare, „că asa dă mai bine la CV”. În cele mai multe cazuri cei care dădeau aceste sfaturi erau direct sefii lor, care bineînteles erau mai vechi cunosteau mai bine acestă oportunitate ( smecherie), aceea de a scurta foarte mult durata studiilor pentru a obtine aproape instantaneu o diplomă de studii superioare, bineînteles că au fost cazuri în care a trebuit mai întâi să se „fabrice” diploma de bacalaureat si apoi pe cea de studii superioare, pentru că „imbecilul”, pardon canditatul la functie nu avea nici bacalaureatul.

Apoi având „în mână” recomadarea sefului, dar si promisiunea că acesta va ocupa imediat un post bine plătit, pleca la studii cu „ghiozdanul în spate”. Studiile erau foarte rapide si putin intensive (sau intense), să nu îl obosească prea repede pe proaspătul student. 

Recomnadarea nu era una simplă, ci consta în....plata a 3.000-3.500 euro(posibil  în rate si fără buletin), din care seful oprea (primea) un comision substantial (ex: 500-1.000 euro) pentru fiecare recomandare facută (pentru fiecare student trimis la studii). Aparent din acest banal motiv, în cadrul mai multor institutii (primării, politie, directia financiar-economică etc.), a început un adevărat „carusel de recomandări”, practic s-a creat o întreagă retea piramidală prin care fiecare făcea recomandări  de acest gen pentru comision (de ex:, dacă ai găsit 10 asa zisi studenti într-o lună, primeai (5.000 - 10.000 euro), o sumă frumusică pentru o masină simpatică.

Toti cei care făceau aceste recomandări (propuneri) stiau de la început  că totul e doar o smecherie (un fals), propusă unora mai naivi (poate mai creduli), poate chiar mai santajabili, care au crezut că în maxim câteva luni poti termina o facultate pe bune, apoi repede îti luai un post sau functie...majoritatea acestor naivi deja lucrau în aceste institutii (poate pe posturi si functii mai proast plătite), dar si persoane care nu erau dispuse(nu vroiau), să îsi piardă postul pentru că nu aveau studii superioare, dar bineînteles pentru a avansa în functie automat trebuia să avansezi si în studii.

Continuarea in zilele urmatoare.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
colonelul Mațico pe 18 Septembrie 2016, 12:00
#7
Alte exemple de impostori !
Draga noastră OOANA (ooana pe 15 Septembrie 2016, 22:26

#6), tu chiar vrei LISTA completă, cu nume și prenume,facultatea absolvită și funcția deținută in prezent, sau te bagi in seamă știindu-te cu musca pe căciulă (cine se scuză se acuză ) ? Ce ințelegi tu prin,,calomnie” și chiar ai citit,,Codul Penal” (noul), că de,,Codul bunelor maniere” sunt convins că nu ai auzit ! Totuși, cu indulgență, cred că poți beneficia de prevederile,,codului de procedură penală” și cu exactitate de încadrarea in,,demență accentuată și labilitate psihică ” cu recomandarea urgentă de internare la ...Poroschia, asta pentru a vedea cât de mult contează pentru mine amenințările tale ! Iți doresc,,insănătoșire grabnică ” și să nu mai pui niciodată mâna pe tastatura calculatorului (mușcă ! ) .

ooana pe 15 Septembrie 2016, 22:26
#6
calomnie/ cod penal
Aveti dovezi? Doar bateti campiindin dorinta de a va da mari, dar fara a avea ceva in .... caci desigur nu va este teama sa calomniati pt ca va credeti invincibili. Daca tot va dati mari, dati exemple de functionari ce ocupa functii cu diplome false, dar va limitati la vorbarie. Asa cum este tot ce scrieti. Apropo, nu sunt din breasla si am invatat sa ajung unde sunt fara diploma falsa. Asta pt a nu gandi ca ma simt vinovata sau iau apararea ciuva. Dati dovada de incompetenta fara a dovedi cine are diplome false. La cat mai multe esec*ri profesionale!
Un fost anchetator. pe 15 Septembrie 2016, 13:41
#5
Problema este foarte complicata.
Intai o precizare: zic "fost" pentruca m-am pensionat, nu ca as fi fost "dat la o parte" pentru "deranj"- nimeni n-a facut presiuni pentru "a inchide ochii" la unele dosare. Nu cred ca este cazul sa ma intind cu prea multe explicatii intr-o problema care nu-i deloc simpla. CUM POTI DOVEDI CA O DIPLOMA ESTE FALSA? NUMAI DACA ACEL INDIVID NU A FOST INSCRIS LA FACULTATE, NU FIGUREAZA IN EVIDENTELE SALE, NU A URMAT CURSURILE, NU A DAT EXAMENE, NU A ELABORAT LUCRARI, ETC, DAR ARE UN DOCUMENT( SI-N ACEST CAZ, STAMPLILA SI SEMNATURILE POT FI FALSE SAU ORIGINALE, ETC). DACA INSA A TRECUT PRIN TOATA FILIERA OBLIGATORIE, CHIAR DACA LUCRARILE PREZENTATE SUNT FACUTE DE ALTCINEVA SI EL LE-A INVATAT SI SUSTINUT, NU AI CE-I FACE. ACUM O INTREBARE: DACA LUCREAZA IN POLITIE, PRIMARIE, PREFECTURA, SANEPID, ETC NU POATE URMA O FACULTATE??? ASA CA FITI ATENTI, O FI ACEST SITE "ANONIM"( S-O CREDETI VOI!!!) DAR RISCATI SA CALOMNIATI OAMENI CINSTITI SI PUTETI SA VA ALEGETI CU CAPETELE SPARTE!
Stef pe 15 Septembrie 2016, 08:37
#4
Cornele,uite încă un exemplu
BOMBONICA DRAGNEA.AȘTIA SUNT ÎN STARE SĂ-ȘI FALSIFICE ȘI DATELE PERSONALE.UN JUDEȚ DE HOȚI,HOȚI PROȘTI.
Cornel. pe 15 Septembrie 2016, 05:52
#3
Un exemplu.
"inginer" Cracea Claudiu-"absolvent" BIOTERA.
Profesorul xyz pe 14 Septembrie 2016, 10:51
#2
De cine vă este frică ?
Stimată redacție,dacă aveți informații și nu vă este teamă,hai,vă rog,încercați și publicarea unei liste cu așa zișii absovenți,deținători de diplome false,nemeritate.Slavă Domnului,sunt destule comentarii,informații,bârfe și persoane cunoscute de către mulți dintre noi care au asemenea diplome obținute prin fals și cu sprijinul politic.Dacă veți pubica o listă,nu mică va fi mirarea,cum că lista se va mări prin suplimentarea cu alte persoane la care nici nu v-ați fi așteptat,adăugată de către cititori.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.