Andrei Plesu il desfiinteaza pe Liviu Dragnea: "In ce tara normala un condamnat penal poate sta, atat de nonsalant, la rampa?"

16 August 2016, 06:40 | 5765 vizualizări | 33 comentarii
Car Universal
Andrei Plesu.

Inconsistenta ca virtute politica

E limpede că ţărişoara nu merge prea bine. (Aproape) toată lumea se întreabă de ce. Răspunsul cel mai la îndemînă se referă la corupţie. Şi nu se poate contesta că patriotul român fură ca-n codru şi fură codrul însuşi, dacă se iveşte ocazia.

E un fel de Trahanache pe dos: crede că de la binele propriu „atîrnă” binele partidului şi de la binele partidului „atîrnă” binele ţării. Carevasăzică fură din grijă pentru „interesul naţional”. Alături de corupţie e pomenită, uneori, şi incompetenţa. Just! Dar, pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că e foarte greu să procedezi „competent” într-un context a cărui lege este arbitrarul, legalitatea confuză, economia subterană, bazată pe obscure dar solide reţele de interese. Oricum, pe plaiurile noastre, competenţa e socotită un moft elitist, o subversiune bruxellez-sorosistă, un atac la suveranitatea naţională. De unde şi compromiterea totală a termenului „tehnocrat“.

Se vorbeşte mai puţin despre o altă cauză – ceva mai perfidă – a bramburelii naţionale: instalarea la vîrf a unor personaje inconsistente, fără un curriculum cît de cît respectabil, fără niciun merit special, incapabile să pună pe masă fie şi un minimal inventar de isprăvi (profesionale, morale, intelectuale, sociale) notabile, de natură să le justifice „şefia“. Suntem, cu mici excepţii, conduşi de o adunătură de campioni ai palorii. Singura dovadă a existenţei lor e că apar des la televizor. Nu zic că n-or avea anumite calităţi: papagal, agresivitate, suficienţă, „maleabilitate“ lucrativă, talentul de a organiza şedinţe şi de a administra coterii şmechere. Dar cu asemenea înzestrări eşti mai aproape de locul tău, dacă „te descurci“ pe undeva, prin periferia anonimă, dar mănoasă, a vreunei „unităţi“ de mîna a doua, de stat, sau privată. Dar să conduci o ţară? Să ajungi figura emblematică a unui mare partid? Să faci jocurile pe scena publică? Să dăscăleşti naţiunea pe la diverse televiziuni, cu aerul unui „guru” providenţial? Am mai scris şi altă dată despre invazia „personajelor secundare” în viaţa noastră politică, despre „lideri” care nu ştiu să facă nimic, care n-au in spate nicio prestaţie convingătoare, care nu pot livra nicio probă convingătoare a unei reuşite, dincolo de sforăria de-o viaţă în măruntaiele cîte unui partid (incluzînd şi disponibilitatea de a „testa”, la nevoie, mai multe partide, în căutarea unui amplasament convenabil). Pe scurt, la noi, Nae Girimea, frizer, e ales, cu aplauze, pe post de Brătianu. Şi, între timp, nu mai ştie nici să tundă…

Exemplele sunt legiune, în toate formaţiunile noastre politice, în Parlament, în echipele guvernamentale, în instituţiile – de orice fel – ale puterii. De la o vreme îmi sare în ochi personajul suprem al Partidului Social Democrat, domnul Liviu Dragnea. Talentul specific al acestui tip uman e să-şi impună ascensiunea ca pe o evoluţie subînţeleasă. Nimeni nu se mai întreabă cine e, de fapt, omul, la ce se pricepe, prin ce mari realizări a binemeritat dreptul de a conduce. De a-i conduce pe „ai săi”, dar, în fond, pe noi toţi, de vreme ce deciziile lui modelează peisajul întregii alcătuiri a politicii naţionale. Ceea ce ştie toată lumea e că a găsit mijloacele de a-şi trînti o vilă boierească în Teleorman (piscină, teren de tenis cu luminaţie nocturnă şi tot ce ţine de categoria „luxului” printre cei de aceeaşi făină cu dînsul). Mai ştim, de asemenea, cu toţii, că duce în cîrcă o condamnare definitivă (repet, definitivă) de doi ani cu suspendare, pentru oarecari „abilităţi” în „supravegherea” şi buna orientare a votului din vremea Referendumului. Altceva? Nimic. Trebuie să căutăm pe internet eventuale informaţii care să explice – dacă se poate explica – pe baza căror împliniri de anvergură a ajuns dl. Dragnea să ne vadă pe toţi de sus. Ei bine, recolta e mediocră. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că pentru un fiu de miliţian din comuna Gratia, nu e puţin lucru să faci o carieră atît de luminoasă, plecînd de la mai nimic.

Dl. Dragnea e de meserie inginer auto şi, înainte de 1989, a lucrat, o vreme, într-un atelier de reparaţii din Craiova. După revoluţie, a înţeles, ca mai toţi politicienii noştri, că niscaiva diplome nu i-ar strica. Un stagiu de o lună (studii de „administraţie”) la Roma, un curs postuniversitar la ASE, o patalama de la o universitate particulară (Ecologică) şi un „training”, devenit cvasi-obligatoriu, la Universitatea Naţională de Apărare, i-au asezonat cum se cuvine „anii de ucenicie”. În politică a mers, mai întîi, pe mîna Partidului Democrat (care l-a şi făcut prefect de Teleorman). Apoi, instinctele l-au reorientat spre PSD (în 2000). A ajuns deputat în 2013 şi, pentru cîteva zile, ministru de Interne. A, uitam: e cetăţean de onoare al frumosului oraş Negreşti-Oaş, căruia, pare-se, i-a înlesnit unele finanţări. Meritele sale „teritoriale” sunt amănunţit inventariate în CV-ul anexat portretului de membru al camerei Deputaţilor. A făcut minuni: îmbunătăţiri ale alimentării cu apă, reabilitări de drumuri şi şcoli, consolidarea relaţiilor Africa-Teleorman şi Europa-Teleorman. (Poate nu ştiaţi: Teleormanul e singurul judeţ din România reprezentat la Bruxelles!). Tot datorită domnului Dragnea se traversează cu bacul de la Turnu Măgurele la Nicopole, iar teleormănenii trăiesc înfrăţiţi cu francezii din Seine-sur-Marne.

În ce ţară „normală“ un condamnat penal poate sta, atît de nonşalant, la rampă? În ce ţară „normală“, electoratul se lasă încălecat, cu atîta „creştinească“ îngăduinţă, de orice mic maestru al improvizaţiei de gaşcă?

Toate bune şi frumoase! În general, dl Dragnea pare a-şi fi ilustrat cu dexteritate (bine împachetată promoţional) „fişa postului”, atunci cînd a avut un post de administrator local. Dar şef al celui mai mare partid din România? Al unui partid de stînga pe care, în plan european, îl asociem cu nume ca François Mitterand, Willy Brandt, sau Helmut Schmidt? Tartor al guvernării, neezitînd să-l obrăznicească soldăţeşte pe prim-ministru? (Mai nou, a te răţoi la dl. Cioloş a devenit, aproape, un joc de societate. Te miri cine – de la cîte un „comentator“ nărăvaş pînă la eternul şi fascinantul Băsescu – se întrece în fandări vitejeşti şi sentinţe autoritare. Deunăzi, cineva mergea cu „înfierarea“ pînă la capăt: Cioloş trebuie acuzat de genocid! O „ţară tristă, plină de omor!“). Nu e cam mult? O avea dl. Dragnea măcar scurte accese de îndoială cu privire la anvergura proprie? Mici stupori, cînd vede unde a ajuns? Nu zic, faţă de Victor Ponta, e, omeneşte, ceva mai plauzibil (nici nu e greu!). E mai puţin locvace, mai puţin pus pe şotii, mai matur. Şi totuşi! În ce ţară „normală“ un condamnat penal poate sta, atît de nonşalant, la rampă? În ce ţară „normală“, electoratul se lasă încălecat, cu atîta „creştinească“ îngăduinţă, de orice mic maestru al improvizaţiei de gaşcă?

Liviu Dragnea nu e, cum spuneam, decît un caz între multe altele. E greu de argumentat cum poate ajunge o jurnalistă de duzină, cu aplomb de precupeaţă, primar al Bucureştiului. Sau cum (şi de ce?) ajunge Alina Gorghiu să fie urmaşa lui Ion C. Bratianu. Sau cum de ne trec pe dinainte, ca şi cum ar reprezenta ceva, figuri ca E.Nicolicea, I.Ghişe, C.Buşoi, M.Grapini, T.Atanasiu, B.Diaconu, N.Peia, C.Anghel şi mulţi, foarte mulţi alţii. Am devenit masa de manevră a unor închipuiţi golaşi, mai mult sau mai puţin agitaţi. Nu mă pot obişnui cu gîndul că asta merităm.

P.S. Unul dintre forumiştii care s-au exprimat in marginea articolului meu de săptămîna trecută pune în circulaţie o sumedenie de informaţii false. Îmi fac o datorie din a le demonta. 1. Niciun membru al familiei mele nu şi-a luat doctoratul la Budapesta. De fapt, niciun membru al familiei mele nu are titlul de doctor. 2. Nu mai sînt de mulţi ani profesor la Universitate şi nu mai conduc de mult doctorate. Cînd eram activ, am condus vreo trei sau patru, de care n-am niciun motiv să mă plîng. Dimpotrivă. Dacă forumistul cu pricina difuzează asemenea falsuri contra cost, nu pot decît să-i avertizez pe finanţatori că aruncă banii pe fereastră. Dacă o face din proprie iniţiativă, nu mă pronunţ. Sper doar că distribuirea de fantasme îi face bine psihic. Nu înţeleg să mă pun în calea fericirii sale.

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (33) Adaugă comentariu
franchestain pe 24 August 2016, 00:41
#33
Ferdinand I Întregitoru - numele dat de Români neamtului de Hopîntzolern
ca uitai mai nainte sal pomenesc.Ce onoare ar fi fost frate petru mine sa lupt alaturi de Hopîntzolerni.Dumnezeu sai hodineasca n pace.

Astazi din nefericire lupt petru fraeri si guralivi de 2 bani care nu recunoaste Eroii adevarati si nici nare vrunu ca model.Amin!
franchestain pe 24 August 2016, 00:18
#32
10 mai-ziua nationala a României pîna n 1947
10 mai 1866-soseste n Tara vitoru rege al Românilor Carol I de Hopîntzolern.

10 mai 1877-Carol I reuseste cîstigarea Indepedentei de stat dupa ce preluase comanda trupelor reunite ruso-române

1 decemvre 1918-Ferdinand *Clapaugu* I al României realizeaza întîiasi data petru prima oara unirea tuturor teritorilor românesti

Datele cele mai importante din Istoria Românilor sa realizat sub domnia nemtilor Hopîntzolern,da niciodata nu se face referire publica la ei cînd se difuzeaza stirile tv or în presa scrisa.Dovada clara a importantei astor date istorice îi stabilirea zilei nationale a României care coincide frate drept cu datele astea.

Multumesc Doamne petru asemenea dar.Traiasca România Mare! Amin!
franchestain pe 23 August 2016, 19:37
#31
23 august 1944---zi nefasta n care Românii siau îngropat propia Istorie
si siau ucis adevaratii eroi si patrioti.Petru asta au facut puscarie politica rudele voastre si mai toti membrii partidelor istorice,ca pedeapsa petru blasfemia la adresa martirilor Neamului Românesc,ca pedeapsa petru stergerea Memoriei Nationale,ca pedeapsa petru tradarea spiritului de lupta si de sacrificiu.Petru asta la lasat Dumnezeu în viata atîta timp pe rex Mihai,ca pedeapsa petru participarea la distrugerea Istoriei Neamului Românesc si ca penitenta petru suferinta ulterioara a tuturor celor care au sfîrsit în lagaru comunist.

Te falesti ca esti urmasu unui martir politic si cai fost persecutat far sa lupti în vrun fel împotriva asupritorilor? La fel a motivat si Petre Roman despre taso ca *e adevarat ca fost membru PCR,da doar asa putea lupta contra comunistilor,mascat si din interior*.Ce fel de om poate dispretui pe cel ce lupta deschis si brav contra unei orînduiri sii doreste anihilarea capacitatii lui mentale,cînd el însusi nu participa cu nimic? Halal mentalitate.Amin!
franchestain pe 23 August 2016, 19:15
#30
*Nu va dati sama ce faceti prostilor? Va vindeti Tara *
*sio dati pe mîna comunistilor.*,le zicea Arestatu-vedeta din 23 august 1944 bunicului tau,tatalui tau si tuturor celor din partidele care spui ca fac*ra România Mare,da stim cu toti co fac*ra Hopîntzolerni,ca partidele alea care spui tu,fura n potriva lor de cînd venira un 10 mai 1866,chiar si dupa 10 mai 1877 dupa ce le cîstiga indepedenta de stat dupa 475 de ani de turcism,chiar si dupa ce declara *Clapaugu* rasboi propiului sînge,chiar si dupa ce tot *Clapaugu* Hopîntzolern,pîn tro abilitate politica remarcabila si pîn greutatea influentei sîngelui regesc la kurtile imperiale reusi sa obtina aprobarea Marilor Puteri de reunificare a Pamînturilor Românesti,aceleasi partide care refuzara n 1940 cîrma Tarii oferita de rex Carol II (ca sa vezi patriotism) si care aplaudara toate ordinele Arestatului-vedeta pîn la Nistru unde se terminara aplauzele si venira mai tîrziu acuzele.Si cea realizat? A terminat la carcera cu toti (ca sa vezi abilitate politica),inclusiv voi,fii lor.Amin!
Corin Sc*rtu. pe 23 August 2016, 17:23
#29
Inca o data franchestain.
Oricate precizari as face tu tot nu pricepi! Am zis ca nu sunt turnean, dar traiesc in acest targ=oras=municipiu de foarte multi ani si-am contribuit cu mintea si cu sudoarea fruntii la maretia lui, dar la decaderea lui m-a ferit Dumnezeu sa-mi aduc "contributia", din motive lesne de inteles. Tu te lauzi ca ai participat la manifestatii anti, anti si-nca odata anti si ca jandarmii ti-au dat drumul la bulion pe nas. Dar vazand in ce hal de decadere si descompunere morala ai ajuns, desi sunt un om credincios, parca-mi pare rau ca nu ti l-au golit complet. Mie mi-e jena numai sa spun ca tatal meu a zacut 17 ani in temnitele comuniste numai pentru faptul ca a fost membrul unui partid care a facut ROMANIA MARE si, din aceasta cauza si eu m-am "buc*rat" de atentia "delicatei" noastre sec*ritati. In zilele de 20-21 decembrie 1989 mi-au asigurat "cazare" gratuita de teama sa nu agit muncitorii Combinatului la care lucram. Si pentru aceasta N-AM SOLICITAT ONORURI SI BREVETE DE REVOLUTIONAR.
franchestain pe 23 August 2016, 14:29
#28
astai buna frate Codine,san trebi tu,netelermanean, alt netelermanean de ce
se baga n vorba n Telerman.Cu acelas drept ca tine,frate.Si de unde sti tu,Codine ca nu mis dragi telermaneni si ca nui critic si rîd de gafele lor ca sa le bag ambît sa nu le mai repete?

Cînd tu Codine participai (fortat cum zici si nu te contrazic) la marea defilare de 23 august care se lasa cu mici si cu bere dupaia (cu familia or cu camarazi),noi,rusinea Tarii,de la carcerele de copii,primeam în loc de zeama lunga,fasole or orez,pireu de cartofi cu culoare de sos si putintica carne ca sa nu ne fin grasat.La ultima serbare de 23 august aveam 8 ani frate.Crezi ca mie mia ducea osanale Telermanu?

Acus te ntreb io ceva,ca tot te dai de victima a comunismului: la cîte manifestatii,demostratii,mitinguri anti-comuniste (FSN-PDSR-PSD) or alte tipuri de miscari sociale care spriginea masuri or interese popoulare ai participat pînacus Codine? Cîte coaste tia rupt fortele de ordine si cît sînge tia c*rs pînacus în interes national frate? Asa ca mucles tu,galagie multa inpotenta.Amin!
franchestain pe 23 August 2016, 13:45
#27
pe fiescare l defineste propile fapte frate
urmarind evolutia si visiunea politica a Telermanului de la lovitura de stat în coa si ilegalitatile comise la fiescare alegere or consultare pop**ara,nu consideri Codine ca Telermanu se facu singur de rîs?

Privind în trecutu apropiat,mai precis la referendumu din 2012,si refacînd traseele autocarelor,microbuselor si autobuselor telermanene în trun dute-vino frenetic al turismului electoral din care na lipsit nici urnele electorale mobile,purtate pîn baruri si pe ulite, si nici mortii vii,zombi cu drept de vot PSD,nu consideri Codine ca iar se facu singur de rîs?

Întorcîndune la 2014,la *spectacolu* comunist de pe Arena Nationala de ziua lu Ponta,cu prezenta masiva telermaneana,gratie neobositei autobaze telermanene,nu consideri Codine ca iar se facu singur de rîs?

La alegerile dacus 2 luni,votînd cu saracia,minciuna si bajoc*ra de peste 20 de ani,nu crezi ca se facu iar singur de rîs?

Telermanu singur rîde de el însusi frate,devenind mascariciu Tarii,astai adevaru gol-golut.Amin!
Sile pe 23 August 2016, 09:51
#26
pt.#24
Să-ți fie rușine!

Lasă-ne în durerea nostră! Da, suntem teleormăneni că așa a fost să fie și nu avem nevoie de măscărici. Ne ajunge unul...și lingăii lui.

Schimbă-ți site-ul! Nu ne interesezi! Nu-mi este rușine că sunt teleormănean dar îmi pare rău că sunt oameni care pot să distrugă și ce a mai rămas bun pe aici. Nu ai dreptul să ne judeci! Dezvolți repulsie în primul rând cu stilul folosit la scris. Mai arată pe unul care scrie la fel! Agramat, agramat, dar cuvântul altruism nu-ți este străin.Pleacă! Și poți să-ți bați joc de ceilalți. Noi te-am tolerat destul. Ai devenit un ”caz” cu puternică tușă caraghioasă.NU AVEM NEVOIE DE ”GENIALITATEA” TA!!!Noi ne prostituăm?? Tu o faci, aici în aceste pagini. Urcă-te pe bicicletă și fii mai bine Mița decât cel de la nr. 24
Corin Sc*rtu. pe 23 August 2016, 06:16
#25
Prea iubite si stimate franchestain.
Nici eu nu sunt teleormanean, cred ca am si ceva sange albastru (de metilen!),in vene, despre multi teleormaneni am o parere NU TOCMAI BUNA, DAR NU-I INSULT SI NU-I JIGNESC. Daca nu prea cunosti aceasta zona a tarii si nu locuiesti aici, de ce te bagi in vorba?! Din ceea ce scrii tu, vrei sa ne faci sa intelegem ca in alte zone ale tarii, nepesediste, situatia este infloritoare- de exemplu Ardealul?!NU STIMABILE, PESTE TOT IN TARA ASTA S-A INTINS FOCUL CORUPTIEI SI NEPASARII, "TE CUPRINDE UN PUSTIU DE DISPERARE", SE INALTA RUINELE SOCIALISMULUI DEMOLAT SI-TI SFASIE SUFLETUL CIOTURILE "PADURILOR CE-AR FI PUTUT SA FIE SI NICIODATA NU VOR FI" TI-AM DEDICAT ACESTE RANDURI IN ONOAREA ZILEI DE 23 AUGUST, ZI "MAREATA" CAND NE SCULAM INJURAND CU NOAPTEA-N CAP PENTRU DEFILARE SI STAM CA OILE LA TAIERE SA NE VINA RANDUL SA DEFILAM PRIN FATA CELOR MAI IUBITI DINTRE PAMANTENI, PRINTRE CARE SE AFLAU SI INDIVIZI CA TINE SI CA idls SPERAND CA APOI SA BEM O POSIRCA DE BERE DE ROSIORI. ASA CA, MUCLES!
franchestain pe 22 August 2016, 21:23
#24
multumesc lu Dumnezeu frate cam trait saud si pasta
petru voi nu mai exista valori.Doar voi sunteti valori,si valoare nseamna sa fi de familie buna (nu abandonat si dupa adoptare orfan) si sa scri gramatica corecta.Nu mai exista altruism si sacrificiu frate,doar egoism ca al vostru pe carel numiti normalitate sil pasati copiilor vostri.Cu mentalitatea asta *sanatoasa* a voastra,no sa mai vedem vrodat România rentregita or stîrpita nenorocita de conruptie impusa de descendenti directi ai PCR care sunt PSD si PD.

Vai de capu vostru de lasi.Cred ca sunteti capabili sa fugiti daca v ataca careva sotia or copii.Am mai spuso cu alta ocazie sio repet în codat: îmi dau cuvîntu de onoare frate ca cîtodat chiar mie rusine cas barbat.Ma mai consoleaza nitelus certitudinea ca nus telermanean si can alte zone ale Tarii nu mam isbit datîta negativism.Sper din tot sufletu frate ca restu Tarii care nul cunosc sa nu fie de mentalitate telermaneana,calfel salege hîndelu de toata natiunea noastra.Prostituitiva n continuare viilor morti telermaneni.Amin!
Sile pe 22 August 2016, 08:11
#23
pentru Miţa Biciclista
Părerea mea:

1.Miţa Biciclista...îi cunoaşte bine trecutul lui franchestain. (poate fi aceeaşi persoană!)

2.Comentariile (am citit puţine) sunt geniale numai pentru...Miţa Biciclista(!!)

3.În urmă cu ceva vreme, actorul Florin Călinecu a fost întrebat de un moderator TV, într-o emisiune despre violenţa domestică, dacă ar ajuta pe stradă o soţie agresată de soţ. Actorul a răspuns că n-o va mai face încă odată...A intervenit să-i despartă pe unii şi s-a pomenit cu câteva genţi în cap de la femeia bătută care începuse a striga "Lasă-mi bărbatul în pace!" Toate bune dar, geanta soţiei era plină cu...rulmenţii furaţi de la locul ei de muncă.Pentru asta soţul o..."corecta" pe stradă.

Aşadar...Florin Călinescu s-a ales cu capul spart, cucuie, spitalizare.

"Nu-ţi băga nasul unde nu-ţi fierbe oala!"
Mita Biciclista. pe 21 August 2016, 17:24
#22
Dle Sile.
Dar de dl. franchestain, care-a batut mar un nomenclaturist ce-si maltrata nevasta pe strada si-a facut puscarie pentru gestul sau cavaleresc si-acum ne serveste genialele lui comentarii, ce parere ai?
Sile pe 21 August 2016, 07:00
#21
scuze
...Am ”uitat„ un ”i„ la #15. Corect este ...ușurința folosirii...
franchestain pe 20 August 2016, 19:14
#20
*Din tratîtia frati mai mari: uni morti, alti plugari*
*Din tratîtia frati mai mici: prunci de treaba, scunzi, peltici, numa io rasad mai rău, din tratîtia (prin ce har?) mă brodisem sui, hoinar...Eram mult mai prost pe-atunci...*,ca paream telermanean (n.a.)...

Întrebare ntrebatoare:

din tratîtea nume mari,de artisti or demnitari,din tratîtea nume mici,de milogi or de calici,nu gasisi decît ILIE,da cu alta cochilie (si cu alta palarie) DE LA vechea SCULARIE? Esti ranit de amnezie or lipsit de fantezie? Cum va place sa potati cu nume de consacrati cînd ideile nu vin! Ciau,banbino si Amin!
ILIE DE LA SCULARIE. pe 20 August 2016, 06:05
#19
Draga franchestain.
( am scris cu litere mici, asa cum scrii si tu) . Iti dau un sfat cu care cred ca sunt de acord si alti comentatori, inclusiv ilie de la scularie: renunta la stilul actual de scris, nu este nici "haios", nici util, ci pur si simplu caraghios! Pe de alta parte este obositor si pentru tine sa stalcesti cuvintele si enervant pentru cei care citesc. Se creaza impresia ca daca ai folosi un stil de scris normal nu s-ar intelege nimic concret din ceea ce spui. Un ultim sfat (deocamdata):NU TE MAI REPEZI SA SARI LA BEREGATA UNOR COMENTATORI PANA NU INTELEGI BINE CE VOR SA SPUNA. POATE CA SPUN ACELEASI LUCRURI CU TINE, DAR CU ALTE CUVINTE. ESTE EXEMPLUL CONCRET CU ANDREI PLESU, PE CARE NU TOTI L-AU INTELES LA FEL. DACA UN ASEMENEA ERUDIT ESTE INTELES DIFERIT, CE SA MAI SPUNEM DE NISTE OAMENI OARECARE, CA NOI?!
Sile pe 19 August 2016, 19:49
#18
pentru Valerian
Este bine când doi comentatori, grație unei tresăriri lăuntrice, la citirea frazelor lor, ajung să privească sensul normalității.

Și cât de vastă este normalitatea !!!! S-o folosim domnule Valerică!

Cu drag,

al dv.S
Valerian pe 19 August 2016, 15:03
#17
Pentru Sile
D-le Sile, cand am spus ca eu cunosc aceasta familie,. stiu ce spun. Ai dreptate, varsta isi spune cuvantul. Dar stiu familia. Spiru Plesu, avea mori in Magurele si in Odaia. Si stiu ce si cum. Si eu iti spun din proprie experienta ca am oarece cunostinte despre familia Plesu. Pe bune. Iar chestia cu trivialitatile.... incearca sa intelegi. Omul este ... asa cum este. Nu pot comenta.
franchestain pe 19 August 2016, 14:07
#16
multumesc enorm demult duneatale Corin Sorin Skurtu Chiurtu
petru potarea anterioara ca fu pe frecventa comentarilor educate,concise si clare.Îi un cîstig efectiv petru calitatea comentarilor,a saitului asta bestial si,de ce nu,frate? petru limpezirea viziuni politice a tuturor comentatorilor si cititorilor *turnucustiri*,cîstig dupa urma caruia ar fi ideal sa beneficieze si saraca Tara noastra bogata si,laolalt cu ea,toti Români nostri.

Salutarile mele frate la minunata redactie si la stimabili ei cititori si comentatori. Va doresc o vara placuta n continuare alaturi de familile duneavoastra,atît cît mai ramuse din ea. Cu deosebit respet,pîn la urmatoarele njuraturi,franchestain.Amin!
Sile pe 19 August 2016, 08:41
#15
pt. Valerian
Foarte interesant! A cunoaște bine o familie este un lucru de apreciat. Este la fel de interesant dacă ai capacitatea de a putea măsura moralitatea membrilor. Dar, după cum îți începi comentariile și după cum îi,,apreciezi,, pe alți comentatori cred că ești profund subiectiv și poate pe lângă adevăr.

Despre școala românească,,zugrăvită,, de Băsescu drept,,mașină de tâmpiți,, aș putea fi de acord schimbând epitetul în...prost-școliți sau chiar neșcoliți. Poate că și Pleșu are aceeași părere despre cei ce absolvă. Chiar crezi că Pleșu nu are cei șapte ani de acasă? Știindu-i bine familia poate ai dreptate. Aici pot crede că vârsta ??!!îți permite să detaliezi pe această temă. DAR...tot aici,ușurința folosiri unui limbaj trivial îți poate submina,,zestrea,, moral-intelectuală, dragă Valerian.
Sorin Chiurtu( daca asa vrea franche!) pe 19 August 2016, 06:50
#14
Cateva observatii si precizari........
...pe care le consider necesare.-1 Urmandu-ti sfatul, am recitit spusele dlui ANDREI PLESU (cu majuscule) si am pretentia ca le-am inteles destul de bine si stiu sa fac deosebirile dintre stilul pamfletar si cel academic.-2 Ca atare SUNT PERFECT DE ACORD CU CEEA SPUNE DESPRE liviu dragnea ( cu "minuscule"-ca sa zic asa), DAR NULITATEA ACELUI INS ESTE INFINITA SI CEEA CE SPUNE Dl PLESU ESTE PREA PUTIN! DAR, ACESTA-I NUMAI UN EXEMPLU PRINTRE CELE CATEVA EXEMPLE PE CARE LE DA SI, MAI CU SEAMA, DINTRE MIILE CE-AR MAI PUTEA FI DATE[ daca ar fi sincer si autocritic s-ar putea da si pe dumnealui, dar ii apreciez bunul simt si onoarea de care a dat dovada cand i-a spus adio dlui basescu(tot cu minuscule)]-3 Nu te mai agita si nu ma mai acuza de tot felul de nazbatii. Zic ca orice roman mucalit "sa dea Dumnezeu sa-i ia dracul pe toti!" -4 "Elevule" neica, spune-ne si noua ce note ai la limba romana, matematica si fizica si cum se numesc profesorii sau esti in vacanta de 30 ani?( clasa IV bis)
franchestain pe 18 August 2016, 17:00
#13
*Corin Skurtu* or Sorin Chiurtu frate ca pare mai plausibil asa
dom Plesu se refera la situatia desastruoasa a Tarii si ncearca cumva sa rezume n mare cauzele careo provocara si conruptii vinovati si ajunge,inevitabil frate,si la PSD si la penalu lui conducator,iar apoi la final face referire si la alti indivizi ciudati din diverse partide pîntre care se afla si scunpa doamna Alina Gorghiu-Dej,*protejata* duneata,da probabil ca nai avut rabdarea necesara sa citesti divagarea lu dom Plesu pîn la cap si daia pari pe dinafara subiectului,da cum un nebun îi vede pe cei din fata lui nebuni si el se crede sanatos,tot asa si duneata ne vezi pe noi nafara subiectului,da defapt duneata esti ala care na citit tot si ne critica comentarile nedrept pe motiv ca comentarea lu dom Plesu se refera la cu totu alceva.La ce se refera dom Plesu,stimatu meu comentator *turnucustiri*?,ca io tot no am clara despre ceai înteles duneata si consider cam comentat direct la subiect,iar de nu esti de acord,îi petru ca esti Gica Contra bre.Panimaiesi moi brat seiceac? Amin!
Corin Sc*rtu. pe 18 August 2016, 12:04
#12
Lui franchestain.
Nu, scumpule si prea iubitule al meu frate, nu sunt nici o somitate si chiar de-as fi nu-mi place sa ma laud, ii las pe altii s-o faca, dar ce legatura am eu cu acest subiect?! Tu, in schimb, te reezi ca vaca-n lucerna, orice subiect s-ar desbate si faci acealeasi "comentarii" basinoase care n-au nici o legatura nici cu articolul nici cu comentariile altora! DE UNDE, MAMA DRACULUI, AI DEDUS TU CA EU IL APAR PE DRAGNEA SI TOATA GASCA PSD-ista( vezi folosesc acelasi cuvant ca tine, desi NICI PE DEPARTE NU-I ASA!) PE CAND, IN REALITATE EU INTREB SI DE ALTII ASEMENEA LUI DRAGNEA, SI PE CARE II NOMINALIZEAZA SI DL PLESU. CA SA TE INFURII ZIC DIN NOU DE DNA ALINA PAUCKER GORGHIU-DEJ, BLAGA, CRACEA SI... etc.
Valerian pe 18 August 2016, 08:16
#11
Pentru Sile
Bai koi pictat, eu spre deosebire de tine cunosc foarte bine familia Plesu. Si cand am spus ceea ce am spus, am facut-o in cunostinta deplina de cauza, nu ca tine din auzite. Faptul ca Plensu injura pe penalul de Dragnea nu-l absolva de vina de-al fi lustruit c*rul altui penal, adica lui Basescu. As fi vrut sa ai aceeasi atitudine vehementa cand Basescu a jignit scoala romaneasca, pe care a acuzat-o ca scoate tampiti pe banda rulanta. El si cu Liiceanu ar fi trebuit sa-l contreze pe infectia aia morala de Basescu,nu sa-i faca lustru cu limba. Aici se vede caracterul omului Sile draga. Poti fi un doct, dar daca n-ai absolvit cei 7 ani de acasa e degeaba scoala facuta (apropo, o face si el parte din tampitii scosi de aceasta scoala?). Stiu si eu cine este Dragnea si de ce este in stare, nu trebuie sa-mi aminteasca Plesu asta. Sa-ti spun eu de ce sta Dragnea bine mersi acolo unde e? Pentru ca elite ca Plesu, in loc sa lumineze masele s-a facut laudator pe arginti. Aici e buba.
franchestain pe 17 August 2016, 21:47
#10
dragi telermaneni,chiar nu ntelegeti ca PSDu i vinovat de situatia desastruoasa a României?
nu condusera ei destinele Tarii mai bine de 20 de ani? si cînd nu cîstigara alegerile nu fac*ra tot felu de pacte cu tot felu de partide si avura majoritatea n parlament si jucara cum vrura cu soarta Tarii?

Chiar îi greu sa se detecteze partidu vinovat de tot acest desastru? Chiar credeti ca n acest moment PSD dispune de 50.000 de super specialisti n toate domeniile petru a scoate Tara din necaz,asa cum afirmara de c*rînd? De unde 50.000 de super specialisti daca PSD are sub 15% din itelectualitatea româneasca? Nu vi se pare ca ni se pregateste alta minciuna numai ca sa cîstige iar la toamna si dupa aceia potopu,ca pîn acus?

Chiar nu simtiti cît de nepregatit,de nestiutor si de neperformant îi Draqnea în toate domeniile? Chiar nu va dati seama ca el si PSD nu s solutia petru redresarea Tarii si cît de grav îi sa lasi în fruntea Tarii un condamnat petru furt calificat de vointa popwlara si un partid plin de conrupti care se baricadeaza n Parlament si sfideaza Justitia si Poporu? Amin!

Sile pe 17 August 2016, 12:47
#9
Pt. Valeriu
Ești pe dos!Pleșu jeg moral??!!! Da tu ce fel de jeg poți fii când îl jignești pe un elev? Îți spun eu ce ești: coi pictat x 2 !!!

Ai tu față de vorbit despre Pleșu? Te uiți în oglindă? Ce vezi, băi? Îți spun eu. Același lucru:2x...!!!



Doamne, ajută-i, că nu știu ce fac!
franchestain pe 17 August 2016, 09:14
#8
sa ma lamureasca Corin skurtu la minte:
Îi cumva vro somitate în vrun domeniu penalu declarat oficial Draqnea?

Petru "2", fraeru cu scoala: ai citit tot articolu,lache sfoegit?

Petru tînpitii " 2" si "6": indiferent cinear fi dom Plesu, ceia ce zise nui adevaru gol-golut despre un individ fara performante, da cu spirit penal si de gasca conrupta. Sc*rtule (la minte sin kiloti), ai putea sa ramui si mai skurt deti rup troaca comunista nesimtita ceo porti pe umeri. Amenintati lumea prin mensaje da fata n fata va hînditi pe voi, farizeilor slugoi PSDisto-comunisti. Revenitiva din prostie, otrepelor, cati nenorocit toata natiunea noastra siati facuto de rîsu lumii cu conducatori penali si cu mortii votanti, nulitatilor umane. Revenitiva tînpitilor pîna nu disparem ca neam si limba. Amin!

Valerian pe 17 August 2016, 08:06
#7
Pentru elevul in vacanta
Bai koi pictat, Plesu este un jeg moral, el n-ar trebui sa vorbeasca. Nu el ii facea sustru cu limba lui Basescu, alt penal inca necondamnat de justitie pe motiv de lentoare in actul de justitie?
Corin Sc*rtu. pe 17 August 2016, 06:02
#6
"Filozofului" in vacanta.
Bine ca ai spus ca esti in vacanta, altfel am fi crezut ca inveti si acum! Asculta, bai pulica,( de fapt esti fleachestain- cum bine zice unul!), tovarasa profesoara de limba romana ti-a citit "eseul"? Ar fi bine sa-l mai dezvolti, sa ajunga la vreo 900 de cuvinte, ar putea deveni proba obligatorie la bacalaureat. Ai citit tu ceva din Andrei Plesu? Dracul te crede!! Daca ai fi citit, AI FI AFLAT CA ANDREI PLESU L-A PRETUIT SI L-A ADMIRAT PE ION ILIESCU. ASA CA LASA-L PE TATICUL TAU fleachestain SA-SI TERMINE DE MANCAT CACATUL PE CARE L-A INCEPUT, NU-L MAI AJUTA TU!

TU, EL SI ALTI ANALFABETI SI RETARDATI CA VOI, N-ATI INTELES CA EU NU-I IAU APARAREA LUI dragnea, SAU ALTORA ASEMENEA LUI, CI INTREB DE CE NU SPUN NIMIC SI DE ALTII, POATE MAI BANDITI CA EL?? AM DAT UN EXEMPLU PE CARE L-A DAT SI ANDREI PLESU:alina paucker-gorghiu-dej & Co, printre care si mafiotul ei sot. SAU POATE VA E TEAMA ?
Licu pe 16 August 2016, 21:01
#5
Despre puscarias
Daca eram in locul D-l Plesu nu ma oboseam sa scriu atit de mult despre acest borfas,prostanac un neica nimeni care daca il intrebi de unde este,nu prea stie.Intr-un cuvint,o mare JIGODIE.
Elev in vacanță pe 16 August 2016, 20:55
#4
#2-tocmai ai dovedit ca nu ai nici două clase
Nu ți-a tremurat mâna pe tastaturură,măi licheao!Numai simplul fapt că ai c*rajul(tupeul)să te adresezi direct d-lui Pleșu,arată gradul de inconștiență și educație.Întrebarea este:ai înțeles ceva din articol sau a fost doar dorința accentuată de slugă,ca să-l apere pe condamnatul penal(pușcăriașul)Dragnea?Băăă,treziți-vă odată și încercați să trăiți în lumea reală!În lumea voastră sunt numai umbre și viermi.
franchestain pe 16 August 2016, 16:30
#3
hoarda iliesco-draqneo-comunista or cum sa demostrezi cît de tînpit esti
sariti robotilor cu creeri spalati s aparati penalu fara cultura care nu stie sa vorbeasca corect gramatical si carea rata o incoerenta crasa n ideile si mesajele toante scuipate ntrun limbaj de lemn catre selectu sau electorat caren sumeaza sub 15% din itelectualitatea româneasca.

Sariti slugoilor sa protejati incompetenti comunisti care da lectii unor doctori (reali) în domeniile lor si carora lea tîrna greu kurikulumu datîtea realizari si experienta,cu premii nationale si internationale petru merite reale în funtiile respetive,cu lucrari tiparite si recunoscute national si european cel putin si cu aport indiscutabil în cercetare,stiinta,cultura,economie etc.

Sariti deci saracilor cu duhu,distrugatorilor de Tara si de neam,anal fabetilor,agramatilor,conruptilor,mincinosilor si nun ultimu rînd,penalilor.La carcera i locu la geguri,nun conducerea de stat fara pregatirea adecvata,ca suna an selaciune sia subminarea economiei statului,scoasa din Codu Penal tot de voi,penalilor.Amin!

Unul cu ceva( niste) clase de scoala. pe 16 August 2016, 12:06
#2
Stimate domnule Plesu.
V-am respectat ca pe un mare invatat, dar ca om politic niciodata. Ati dovedit-o cat ati fost ministru. Nu vreau sa fac referire si la alti mari oameni de cultura din trecut, care, intrand in politica, s-au compromis. Ca, din cand in cand, va expuneti ideile in cate un ziar ce-si pune numele de "adevarul" dar sta cu minciuna la masa, nu este de condamnat! Dar ca sa va dati acordul ca unele articole sa fie reproduse in publicatii de cea mai joasa speta, in care-si varsa otravurile niste analfabeti si dezaxati psihic, este inadmisibil.Atunci nu trebuie sa va mire ca din numele patrihotilor citati de dvs, a fost pomenit numai Liviu Dragnea, ca si cand celelalte pesonaje "istorice" gen Alina Gorghiu-Dej sunt mai putin "cotofene hoate" Scuzati-mi obraznicia!
DAN POP pe 16 August 2016, 08:34
#1
NiMIC
andrei plesu se baga singur in seama i se pare lui ca este filosof.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.