BREAKING NEWS: Gainile au fost gasite vinovate pentru mirosul pestilential. Despagubiri: fiecare turnean va primi cate doua oua.

15 August 2016, 11:06 | 5910 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Gainile au fost gasite vinovate pentru mirosul pestilential.

Dupa ce cateva saptamani mirosul de puiernita a terorizat intreaga zona, Danut Cuclea s-a hotarat si a trecut la fapte. Bineinteles, a asteptat un timp rezonabil ca oamenii sa termine treaba, adica sa imprastie gainatii pe camp. Primarul, reprezentantii  Gărzii de Mediu Teleorman şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman, Dana Banu si Ion Radulescu( turnenii va multumesc din suflet) au mers dupa miros si au gasit gainati aruncati pe un camp. Turnenii vor sa-si arate recunostinta pentru profesionalismul celor trei si le ofera ouale primite despagubire. Doua oua x 20.000 = au pus-o. 

În răspunsul formulat de reprezentanţii Gărzii de Mediu din judeţ se arată că „la data controlului a fost verificat amplasamentul agentului economic (n.r. SC EURO CASA PROD SA – ferma de pui, mai exact) cât şi zonele limitrofe acestuia, constatându-se neconformităţi în gestionarea dejecţiilor de pasăre. S-a interzis valorificarea dejecţiilor pe perioada cu temperaturi ridicate şi s-a dispus luarea măsurilor necesare, astfel încât, din desfăşurarea activităţii să nu creeze disconfort vecinătăţilor, conform prevederilor actului de reglementare deţinut.

În perioada 01.08.2016 – 05.08.2016 au fost efectuate controale la agenţii economici care au depozitat pe terenurile aflate în exploatare dejecţii animaliere, dispunându-se în sarcina acestora măsura de încorporare în sol a acestora prin arătură până la 30 cm adâncime.

Pentru neconformităţile constatate se vor aplica sancţiuni contravenţionale, în termenul legal.”

Concluzia noastră este aceeaşi. Vina şi responsabilitatea nerespectării condiţiilor în care s-a făcut această valorificare a dejecţiilor de pasăre în această perioadă, la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, cu teren impracticabil (nearabil) aparţin ambelor părţi. Ferma de pui se face vinovată pentru faptul că nu a eliberat la timp halele respective, chiar dacă avea condiţii: în loc de intervalul de 6 luni, dar şi a condiţiei că primăvara şi toamna este mult mai indicat, chiar şi moral, să se facă aceste eliberări, s-a ajuns la peste 8 luni de depozitare a gunoiului. Cealaltă parte din vină aparţine societăţii agricole, manageriată de Popescu, care deşi ar fi trebuit să ştie că nu poate ara şi implicit încorpora dejecţiile animaliere la o adâncime de până la 30 de cm, s-a încumetat să facă acest lucru, folosind în primă fază doar tractorul cu disc.

Din adresa Comisariatului Judeţean Teleorman al Gărzii Naţionale de Mediu reiese faptul că cel puţin una din cele două părţi va fi amendată, astfel încât nu ne rămâne decât să sperăm că pe viitor astfel de lucruri nu se vor repeta…

Turnenii vor sa stie valoarea amenzii. 

   

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
"EPOCA DE AUR" pe 28 August 2016, 13:07
#7
" FELICITARI "
Daca au fost folositi pe post de ingrasamant natural,e ok.

Mai grav este daca mirosul vine de la animalele otravite si aruncate in saci de plastic la marginea comunei, pardon "municipiului", Turnu Magerele...
DORADO pe 18 August 2016, 06:22
#6
SUNTEM DE RAS...
CE ASTEPTATI DE LA O ASEMENEA CONDUCERE????
Ilie de la scularie pe 15 August 2016, 16:23
#5
@Floricel
Era la modul figurat..... nu trebuia luat mot a mot, dar sensul rămâne...
Ion pe 15 August 2016, 15:53
#4
o
Sa mai dea si ionela cate o savarina ca sa avem si de dulce
Floricel pe 15 August 2016, 14:34
#3
Domnule ILIE,îmi cer scuze pentru limbaj,dar...
de cele mai multe ori,ceea ce au propus ei și cu ceea ce ai propus dumneata,nu se dă,doar se linge sau se suge,nici măcar nu li se mănâncă odată.Din rădăcină.
Ilie de la scularie pe 15 August 2016, 12:54
#2
@Autor
Nenea autorule, ai uitat să spui că PSD local va acorda și câte un cârnat pe lângă cele două ouă fiecărui turnean, așa cum a făcut-o de 26 ani încoace.
Tănase St. pe 15 August 2016, 11:50
#1
Și care este concluzia?
Toată această treabă s-a terminat ca la noi,ca în România.Am luat la cunoștință,o să facem o comisie,cei vinovați vor plăti,iar lucrurile rămân în continuare lafel.Bine că știm vinovații,că de măsurile ce vor fi luate,suntem siguri.O treabă făcută exact ca și celelalte .Măsuri luate de conducerea Primăriei Tr. Măgurele, în problemele ce țin de interesul public,ascunse sub preș,în care nimeni nu răspunde și nu este pedepsit.Bravo Primărie,bravo PSD!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.