Comunicat CSM: Procurorul Traian Nedelcuță, suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată.

27 Iulie 2016, 16:40 | 3519 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Traian Nedelcuta.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât suspendarea din funcție a lui Traian Nedelcuță, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție, începând cu această dată, a domnului Nedelcuță Traian Eduard, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni. Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/ 2004 privind CSM, conform cărora secțiile Consiliului dispun suspendarea din funcție a judecătorilor și procurorilor, și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea 303/ 2004, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcție când a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni", se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Traian Nedelcuță a fost trimis în judecată de către DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită și trafic de influență.

El este acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunțători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

"Pentru acești bani, magistratul ar fi fost de acord să obțină o situație juridică favorabilă rudei denunțătorilor, arestat preventiv într-un dosar al PT Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă de omor într-o infracțiune cu limite de pedeapsă mai mici — loviri sau alte violențe sau vătămare corporală. În același context și prin același intermediar, Nedelcuță a primit efectiv suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obține de la medicul legist un certificat medico-legal, din conținutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viața victimei", susțin procurorii.

DNA menționează că magistratul, întrucât nu a reușit să-și traficheze influența pe lângă medicul legist, prin intermediul grefierei, a restituit denunțătorilor suma de 2.000 euro.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
BRATOSIN C. pe 27 Iulie 2016, 18:14
#2
JUSTITIE TELEORMANEANA
A SE ANALIZA TOATE DOSARELE AVUTE DE A LUNGUL TIMPULUI DE RUBEDENIA SA CIOBANU STEFANITA SILVIU(FOST PRESEDINTE TINERET PSD TR.MAGURELE);ACESTE DOSARE AU FOST ALBITE DE DOMNUL NEDELCUTA TRAIAN
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.