Stare de alerta! APĂ CU UN CONŢINUT DE E. COLI ŞI ENTEROCOCI DE 10 ORI MAI MARE DECÂT LIMITA ADMISĂ, LA FURCULEŞTI ŞI SUHAIA.

01 Iulie 2016, 09:53 | 5026 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Stare de alerta!  APĂ CU UN CONŢINUT DE E. COLI ŞI ENTEROCOCI DE 10 ORI MAI MARE DECÂT LIMITA ADMISĂ, LA FURCULEŞTI ŞI SUHAIA.

Apa furnizată în sistem centralizat populaţiei din comunele Furculeşti şi Suhaia nu este bună de băut şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea localnicilor, mai ales pentru bebeluşi şi persoanele în vârstă. Cetăţenii au fost informaţi cu privire la acest aspect, însă mulţi dintre ei continuă să consume apa infectată.

Conform ultimelor analize de laborator, efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, a rezultat că au fost depăşite cu mult valorile privind calitatea apei potabile. Cu alte cuvinte, concetraţia de E Coli şi enterococi este de până la 10 ori mai mare decât limita admisă.

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a trimis o serie de notificări primăriilor care administrează aceste sisteme de aprovizionare cu apă potabilă pentru a lua măsuri de remediere necesare restabilirii calităţii apei. În zadar, însă, deoarece operaţiunile de decontaminare nu au fost eficiente.

În astfel de condiţii, DSP va monitoriza în permanenţă calitatea apei. Dacă următoarele buletine de analiză nu vor indica o concentraţie redusă a bacteriilor, admisă de legile în vigoare, cel mai probabil, apa de la robinetul cetăţenilor din Furculeşti şi Suhaia va fi întreruptă.

sursa: infotr.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
alonda pe 03 Iulie 2016, 20:33
#4
spaga pe primul loc
In judetul Teleorman, la toate institutiile, au ramas dupa pensionare, avand contracte de colaborare,90%din fostii angajati, de parca fara ei nu pot merge mai departe lucrarile respective. Majoritatea sunt depasiti de tehnologie.

Ar fi cazul sa mearga acasa si sa cedeze locul tinerilor care nu au loc din cauza lor.
Maria Cioropina. pe 03 Iulie 2016, 12:12
#3
D.S.P.= Doar Satisfactii Personale.
In nici un judet din tara nu cred sa existe o coruptie si o mafie mai mari ca in Teleorman! Acesti asa zisi specialisti in sanatatea publica s-au invechit pe posturi si profesional sunt niste nulitati, care nu mai corespund nici ca portari la spital.
Ionel Pascu. pe 02 Iulie 2016, 06:03
#2
Dar la Turnu Magurele cum este?
Nu vreau sa fac afirmatii fara acoperire, dar din ceea ce se vorbeste, la statia APA SERV, filtrele sunt defecte si tratarea apei este deficitara din cauza lipsei substantelor necesare ( iar cele ce se aduc sunt suspecte ca sunt falsuri). Singurul mod prin care consumatorii pot sa faca aprecieri este bautul, IAR GUSTUL ESTE MIZERABIL!!Cu toate ca s-au facut sesizari la DSP, inclusiv pentru controlul calitatii apei din puturile din c*rti, acest organ, IN CARE SUNT INCADRATI NUMAI INCOMPETENTI NOTORII SI CIUBUCARI GEN MARIN CUNE, NU INTREPRINDE NICI UN CONTROL, MOTIVAND CA ANALIZELE SUNT SCUMPE. SE VEDE TREABA CA LA EI BANII SE FOLOSESC NUMAI PENTRU SALARII ENORME. PARCHETUL CE FACE??
JDERU NUTY pe 01 Iulie 2016, 13:31
#1
apa potabila
Ce puteti sa ne spuneti de apa din reteaua de alimentare de la comuna Cringu,retea de apa care desi nu are proces verbal de punere in functiune datorita faptului ca bazinul de colectare a apei este fisurat, noi cetateni folosim acesta apa.Va rugam sa verificati si cei ce ne expun la diferite boli la care nu le mai gasim leacul,sa plateasca.Astept raspunsul dv.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.