Liviu Dragnea, la ieșirea de la DNA: Pe 6 iunie s-a pus în mișcare acțiunea penală; bineînțeles că nu are legătură cu alegerile.

13 Iunie 2016, 15:07 | 3032 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că s-a prezentat la DNA pentru că pe 6 iunie s-a pus în mișcare acțiunea penală, el adăugând că acest lucru "este o simplă coincidență și nu are absolut niciun fel de legătură cu alegerile locale".

"Așa cum stăteam la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis e un cadou frumos. (...) Am fost astăzi pentru că luni, pe 6 iunie, s-a pus în mișcare acțiunea penală. Bineînțeles că e o simplă coincidență, nu are absolut niciun fel de legătură cu alegerile locale și rezultatul alegerilor. Singura mea durere, supărare este că mama copiilor mei este târâtă în acest dosar", a afirmat Dragnea, la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție.

El a susținut că rămas tot cu infracțiunea de instigare la abuz în serviciu și a explicat că lunea trecută a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar marți a fost sunat avocatul. Liderul PSD a spus că putea să vină mai devreme la DNA, dar avocatul său a fost plecat din țară.

Întrebat dacă procurorii au așteptat să treacă alegerile, liderul PSD a replicat: ''Credeți dumneavoastră că se întâmplă în România așa ceva? Nu se întâmplă''.

''Sigur, și crimele odioase de genul celei pentru care eu sunt chemat aici — două angajate care nu veneau pe la serviciu sau nu prea veneau pe la serviciu la o instituție pe care nu o conduceam eu — și asta trebuie pedepsită chiar cu închisoare pe viață'', a afirmat ironic Dragnea.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă de acest nou dosar, având în vedere sentința din dosarul "Referendumul", Dragnea a precizat că a ''depășit'' nivelul.

"Am înțeles că nu (creează noi probleme — n.r.), numai dacă de la condamnare încoace mai fac vreo crimă de genul acesta. Dar s-a depășit nivelul de teamă. După atâția ani în care... — au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ținut în continuare pe Băsescu. S-au depășit toate astea, până la urmă noi mergem înainte, eu merg înainte, până la alegerile parlamentare am toate șansele să rămân liber. (...) Vreau să câștigăm alegerile. Românii, până la urmă, trebuie să hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunț, dacă în loc de o școală preferă un dosar, dacă în loc de pâine, o pâine mai bună, preferă cătușe. Cred că românii sunt cei care decid. Nu o luptă împotriva justiției, dar o luptă pentru adevăr și bunăstare. Asta ne interesează'', a afirmat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, întrebat de jurnaliști dacă l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis de ziua acestuia, Dragnea a spus că nu și nici nu îl va suna.

''Președintelui Iohannis îi doresc tot ceea ce îmi dorește și el mie. Nu știu (ce îmi dorește el — n.r.), dar este o urare foarte corectă și cinstită. Nu (l-am sunat — n.r.). De ce să îl sun dacă îi spun public, cu toate camerele? Eu nu-l sun să-i spun să-și dea demisia că are probleme cu casa. Asta nu o fac'', a afirmat Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, la DNA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineață la DNA fiind citat de procurori, potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care este cercetat alături de fosta soție Bombonica Prodana.

Aceleași surse au susținut că citarea lui Dragnea ar avea legătură cu o posibilă schimbare a încadrării juridice.

La sosirea la sediul DNA, liderul PSD nu a dorit să facă declarații. "Nu vreți să vorbim la ieșire", le-a spus el jurnaliștilor prezenți. Întrebat dacă și-a început săptămâna la DNA, Dragnea a replicat: ''E un cadou pentru cineva''.

Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic.

"În perioada iulie 2006 — decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții", informa DNA la 6 aprilie într-un comunicat.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupție în același dosar, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, după cum anunța DNA pe 24 martie.

Procurorii susțin că Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care are calitatea de suspect în dosar, în perioadele 3 martie — 1 august 2008 și 3 iulie 2009 — 1 august 2010, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate încadrate în funcții de referent nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective.

sursa: agerpres.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
KID SNOOPY pe 14 Iunie 2016, 09:33
#4
Hai cu minciuna și tupeul comunist
Dragnea ne arată încă odată un limbaj de clasa a-III-a și o găndire politică de clasa a-I-a.Cu tupeul și aroganța binecunoscute încearcă să ducă discuția în alte direcții,în afară de cele unde se vorbește despre faptul că sunt o familie de hoți și mincinoși care nu au adus pentru noi decat sărăcie și mizerie.SE APROPIE FUNIA DE PAR,LIVIULE!
fost psd-ist pe 14 Iunie 2016, 08:18
#3
%
Cind dracu se duce nenorocitu asta de Dragnea la puscarie?
un magurean pe 13 Iunie 2016, 18:15
#2
dreagnea un parazit de teleorman
cît va cîstiga psd alegerile teleormanul îndeosebi la turnu magurele saracia si hoția va domina localitatea pentru că orasul este condus de incompențența psd cuclea si clanu care sunt rău voitori wink
vjk pe 13 Iunie 2016, 17:47
#1
baliverne
Dragi telermaneni vorba inteleptului franky. Acum vi se ofera circ. Dupa alegerile din toamna unde o sa votati in turma doar psd conform obiceiului locului o sa aveti si paine. Adica tot nimic ca si pana acum. Insa tineti minte trei cuvinte liviu dragnea presedinte. Poate si mai c*rand. Ramane de vazut. Ca doar deaia ati votat psd. Sa le fie lor bine. Ca noi urmarim circul din massmedia. Cu atat ne alegem.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.