Cea mai grea iarnă din ultimul secol se instalează în România. Când vor fi înregistrate cele mai scăzute temperaturi.

06 Octombrie 2016, 22:07 | 3882 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Cea mai grea iarnă din ultimul secol se instalează în România.

Specialiştii europeni au anunţat că iarna 2016 – 2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani. Meteorologii au explicat faptul că mase de aer arctic vor ajunge deasupra continentului european, transmite sursa Mes Astuces.

Meteorologul german Dominik Jung avertizează că această iarnă va fi neobişnit de rece, precizând că are "frisoane" doar când se uită peste hărțile și modelele stabilite de către Serviciul Național de Meteorologie. Potrivit lui Jung, cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie. Nici luna martie nu va fi una caldă, însă, temperaturile vor creşte abia din aprilie.

Previziunile specialistului german sunt susţinute şi de meteorologul Joe Bastardi de la serviciul AccuWeather şi de Elena Volosiouk, specialistul Centrului Meteorologic Phobos. Volosiouk mai adaugă faptul că scăderea activității solare va contribui la scăderea temperaturilor în perioada care urmează.

Pe Transalpina, zeci de şoferi au fost întorşi din drum iar porţiunea de drum dintre staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului a fost închisă. Meteorologii au anunţat că în zonele de munte, ninsorile vor continua şi în zilele următoare.

În ultimele zile, în România s-au înregistrat temperaturi sub limita îngheţului, atingând valori neobişnuit de mici pentru această perioadă a anului. Joi dimineaţă, în Bucureşti termometrele indicau un grad Celsius, în timp ce, în zonele montane, au fost temperaturi cuprinse între minus 4 grade și 5 grade Celsius. La Bâlcea Lac, stratul de zăpadă a atins aproape 20 de centimetri, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele două zile.

sursa: romanialibera.ro

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
DE CE NE LAMENTAM ??? pe 21 Ianuarie 2017, 10:35
#2
DE CE NE LAMENTAM ???
Imi povesteau bunicul si tata,ca ieseau sa adape vitele,printre nametii cat casa.Se urcau pe case si aruncau zapada,bunica si mama ne spalau scutecele si le puneau pe o sarma (urcandu-se pe zapada care era cat casa,sa le zbiceasca gerul,apoi seara le aduceau si le uscau pe soba in care introduceau cocenii ce ramaneau de la animale,sau cotoare de floarea soarelui,coceni batuti.Mulgeau vaca si fierbeau laptele pe plita,ne coceau painea in test de pamant,fierbeau boabe in oala de pamant,mancam mamaliga cu branza,ceapa,fasole,cartofi,varza pe care o aveam la murat,etc.Toti am crescut sanatosi,am invatat carte,iar bunicii au trait 94,respectiv 92 de ani.

NU S-AU SPERIAT DE RAZBOAIE,INUNDATII,CUTREMURE,DE FRIG,DE GER.

EI NU STIAU DE "CODURI GALBENE,PORTOCALII,VERZI,ALBASTE" Ei se uitau pe cer,si stiau cand va ploua,cand va fi soare,stiau cand va fi viscol,ger.

ACUM,EXAGERAM ENORM...
Mitrus pe 07 Octombrie 2016, 08:38
#1
MULTI TURNENI VOR FACE FRIGUL
S-au investit milioane de euro in centralele termice din oras.Astazi sunt functionale?Cine raspunde pentru asta?Toti cei care votează PSD,sa se gandeasca si la asta.Loc*ri de munca nu s-au facut,incalzire nu exista,iluminat public si c*ratenie,prost facute,drumuri si trotuare in bataie de joc.In schimb,taxele si impozitele,apa si gunoiul sunt platite la standarde europene.Hai la vot si votati Ciuma Rosie.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.